Plánujete dámsku jazdu? Pomôžeme vám vybrať to najlepšie miesto

2015-06-13 07:00:00 |   |    | 

Keď vám pracovné povinnosti prerastajú cez hlavu a konečne sa potrebujete trošku uvoľniť v spoločnosti kamarátok, záchranou pre vás môže byť skvelá dámska jazda. Tú si môžete naplánovať rovnako u nás, ako i v zahraničí. Stačí sa pohrať s témou, nákladmi a zaujímavosťami v okolí a skvelých nápadov nebude nikdy dosť.



 

Vysoké Tatry

 

Prečo? Aktívny relax, wellness, zábava

 

Ak vymyslíte pre svoje kamarátky dámsku jazdu v Tatrách, budete hviezdou hneď z niekoľkých dôvodov. Pokiaľ majú rady aktívny odpočinok, istotne sa nechajú zlákať turistikou. Keď im nie sú po chuti dlhé túry, môžu zájsť za hodinu pohodlnou cestou ku Popradskému plesu, vyviesť sa pozemnou lanovkou na Hrebienok alebo tou klasickou na Lomnický štít. Alebo si len tak jednoducho vychutnávajte prírodu, dajte si kávu pri Štrbskom plese, prejdite sa po chodníkoch medzi jednotlivými časťami Tatier a užívajte si nádherné okolie a dobrý vzduch. V tunajších hoteloch navyše nájdete vynikajúco prepracované wellness centrá, v Poprade je veľký aquapark. Tieto služby sú často zadarmo súčasťou ubytovania. Jedno z najlepších miest sa v tomto ohľade skrýva na Podbanskom. Pokiaľ sa chcete zabaviť, i v tomto prípade neprídete nakrátko. Stačí sa zviezť do Popradu a tam nájdete viacero podnikov s diskotékami, cez víkendy v kolibách môžete zažiť i živú tradičnú hudbu.

 

Barcelona

 

Prečo? Tanec, more, skvelé jedlo, pamiatky

 

Španielska metropola dostala prezývku i „večne živé mesto“. Dôvodom je, že najväčšia zábava tam nastáva vo večerných hodinách. Ľudia sa tam radi bavia, užívajú si život, ulice sú plné až do ranných hodín a vždy nájdete nejaký podnik, v ktorom sa dobre zabavíte. Jednoducho ideálne miesto pre dámsku jazdu plnú tanca, hudby a oddychu. Lákadlom budú istotne aj príjemné piesočné pláže. Ak vás omrzí chodenie po obchodoch a baroch, určite si zájdite oddýchnuť práve na toto miesto. V Barcelone je navyše všetko blízko, takže veľa vecí si môžete pozrieť na vlastné oči. Užite si úžasné pamiatky a nezabudnite si pochutiť aj na vynikajúcej paelle, tapas, sangrii a zájdite i na tunajšie trhoviská.

 

Štúrovo a okolie

 

Prečo? Wellness, blízkosť Maďarska, kúpanie

 

V tomto regióne sa nachádza niekoľko wellness zariadení alebo termálnych prameňov. Takže zamerať by ste sa mali na ponuky víkendových pobytov, na ktorých si môžete užiť dostatok kúpania a saunového sveta. Niektoré sú súčasťou hotelových komplexov, no vyskúšať môžete aj samostatné kúpaliská a užiť si tak viac zábavy. Zájsť môžete napríklad do Patiniec, Nových Zámkov, ale aj Podhájskej. Táto dovolenka je zameraná skôr na relax. No ak by ste si chceli predsa len niekde vyraziť, neváhajte a vyberte sa aj do blízkeho Maďarska. Práve Ostrihom, ktorý je so Štúrovom spojený mostom, je veľmi príjemným historickým mestečkom.

 

Viedeň

 

Prečo? Pamiatky, skvelé zákusky, nákupy

 

Ďalší zahraničný tip prichádza nielen vďaka svojej blízkosti. Viedeň je nepochybne fantastické mesto. Ak ste tam doteraz chodili len na nákupy, využite ho aj na dámsku jazdu. Lístky na vlak skombinujte vždy aj so zvýhodneným cestovaním na mestskú dopravu. Takto môžete neobmedzene chodiť tam, kde sa vám zachce. Dámsku jazdu začnite pokojne aj nákupmi. No potom si istotne nenechajte ujsť návštevu niektorej z cukrárni. Vo Viedni je ich neúrekom a i keď si nedáte slávnu Sacherovu tortu, istotne si kdekoľvek pochutíte na inej dobrote. Pojmite túto dámsku jazdu v elegantnejšom štýle a doprajte si aj návštevu nejakých pamiatok. Zámok Schönbrunn, Belveder, Dóm svätého Štefana, ale aj modernejšie Múzeum hudby sú len zlomkom atrakcií, ktoré by ste vo Viedni nemali vynechať. Keď sa chcete trošku vyblázniť, zájdite do Prátra. A skvelým tipom je i počkať si na koncert nejakej obľúbenej hviezdy a spojiť si dámsku jazdu aj s týmto vystúpením.

 

Banská Štiavnica

 

Prečo? Turistika, príroda, kúpele

 

Posledný tip zo Slovenska musí patriť nášmu najkrajšiemu regiónu. Banská Štiavnica totiž ponúka všetko, čo by ste chceli pre ideálnu dovolenku. Nájdete tam zaujímavé atrakcie, ako napríklad návštevu bývalej bane, úžasné námestie s jedinečnou atmosférou, niekoľko tajchov, pri ktorých si môžete počas slnečných dní dobre oddýchnuť, krásnu prírodu, do ktorej môžete robiť niekoľko túr, históriu v žensky lákavej podobe, ktorú nájdete v kaštieli v Svätom Antone, príjemné kaviarne, neustále zaujímavé akcie a zabudnúť nemožno ani na oddych, ktorý si môžete dopriať v Sklených Tepliciach.

 

Londýn

 

Prečo? Nákupy, čaj o piatej, nočný život

 

Výhodou Londýna je, že tam lieta najviac leteckých spojov zo Slovenska. Od toho sa odvíja aj cena leteniek, takže si za rozumnú sumu môžete dovoliť špičkovú dámsku jazdu. Nákupy si ušite na vlastnú mieru. Či už vyhľadávate luxus alebo originalitu, v Londýne máte niekoľko štvrtí, ktoré sa vám zapáčia. Unavené nohy z behania po obchodoch si skvele oddýchnu na čaji o piatej. Kombinácia tradície, elegancie a skvelých pochúťok v podobe niekoľkých zákuskov, sendvičov a čierneho čaju s mliekom je ďalším nutným bodom vo vašom programe. Večer potom vyrazte do ulíc a užite si zábavu v niektorom z podnikov v centre mesta.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa