Kolumbijský symbol ovládli duchovia

2014-07-28 19:00:48 |   |    | 

Je tomu tak už dlhé roky, že niektoré opustené miesta sa stávajú centrom povier a zdrojom rôznych strašidelných legiend. Zlému menu sa nevyhol ani kolumbijský hotel Casa del Salto del Tequendama, ktorý počas svojej slávy patril medzi skvosty celej krajiny.



Zašlá sláva

 

Skazu hotelu prekvapivo prinieslo znečistenie prírody. Casa de Salto kedysi postavili naproti prekrásneho prírodnému vodopádu El Salto de Tequendama. Luxusný hotel, ktorý slúžil návštevníkom zo širokého okolia postavili na zráze tak, aby bolo vodopád vidno z najkrajšieho uhla. Blízko sa nachádzala veľmi dôležitá železničná trať a tak sem návštevníci pravidelne mierili. Skvelé umiestnenie bolo podporené aj tým, že sa hotel nachádzal len hodinu cesty od hlavného mesta. Vlaky, autá, autobusy aj taxíky sem zvážali bohatých zákazníkov.

 

„Voňavá" príčina

 

Zmenilo sa to až po postavení priehrady nad vodopádom na rieke Bogota. Zásah do ekosystému a celého prostredia bol taký, že sa to odrazilo aj na návštevnosti. Exkluzívny výhľad už nestačil a z presláveného miesta sa stala haraburda, ktorá lákala len lovcov senzácií a duchov. Dôvod prečo mala priehrada vplyv na zánik hotela je hrozný smrad rinúci sa priamo z rieky. Nelichotivá „vôňa“ však neodstraší všetkých a tí čo prídu v období dažďov uvidia prírodné divadlo, ako sa patrí. Len si žiaľ treba odmyslieť tie odpadky.

Našťastie sa o budovu začala starať verejná organizácia, ktorá si dala za cieľ spraviť z tejto úchvatnej barabizne miesto vzdelávania výskumu. Presunuli sem múzeum a chcú otvoriť centrum vedy. Hlavný salón sa zmenil na výstavu podzemných ekosystémov a jaskýň. Dnes je tu pomerne živo. Stánky s občerstvením kŕmia odborníkov, turistov aj lovcov duchov.

 

Duchovia?

 

A kto tam vlastne straší? Správca objektu tvrdí, že ide o duchov osôb, ktoré zomreli pri bitkách na terasách hotela. Nejeden zákazník tu stratil viac ako len zopár zubov.

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa