TOP 8 najkrajších miest Francúzska. To najnavštevovanejšie vás prekvapí

2014-07-23 09:00:00 |   |    | 

Stačí vám do tejto krajiny vstúpiť len raz. A hneď budete vedieť, že to nebola vaša posledná návšteva. Ako prvý vás za srdce chytí Paríž. Monumentálne pamiatky v spojení s tou starou dobrou romantikou vytvárajú dokonalú atmosféru nezabudnuteľného mesta. Potom však zrazu prekročíte jeho hranice a otvorí sa vám celé Francúzsko. Budete si ho vychutnávať ako kvalitné víno. Dúšok po dúšku, nebudete chcieť prestať a potom si zas a dookola budete musieť otvoriť novú fľašu. A toto je len zlomok tých najzaujímavejších miest, ktoré by ste tam mali navštíviť.



Mont Saint-Michele

 

Začneme hneď zostra a ukážeme vám tú najnavštevovanejšiu pamiatku krajiny. I keď do hlavného mesta ročne putujú milióny turistov, jedna atrakcia má predsa len väčšiu obľubu. A tou je Mont Saint-Michele. Dominantou tohto vrcholu je katedrála. Keď sa do nej dostanete, uvidíte nádherný výhľad na celé okolie. A čím je tak jedinečný? Toto mini mestečko vzniklo totiž na malom ostrove, v tvare veľkého kopca. V čase odlivu sa dostanete priamo k tejto nádhere, no keď je príliv, ostrova sa zmocní more a vytvorí tak nádherný pohľad, na ktorý nikdy nezabudnete.

Nice

Možno sa vám bude zdať toto mestečko na prvý pohľad trochu snobské. Kvôli skvelej polohe a luxusne vyzerajúcemu prostrediu ho totiž vyhľadáva mnoho celebrít. Hviezdičky si tam s obľubou kupujú aj svoje letné sídla. Ak však nie ste vyhľadávačom celebrít, nehľaďte na tento fakt a obzrite sa okolo seba. Nice nie je len o krásnych plážach, ale aj o nádhernej prírode. Malé kopčeky a pokojná atmosféra, ktorá tam vládne, je tou najlepšou kombináciou pre skvelú dovolenku.

 

Bordeaux s jeho vinicami

Oblasť Bordeaux je preslávená najmä svojim fantastickým vínom. A na ňom postavili aj celú turistickú stratégiu. Nádherné lány viníc sú tým najkrajším pohľadom pri západe slnka i pri rannom brieždení. V ich blízkostí sa nachádza aj zopár hotelov s kúpeľmi, ktoré ponúkajú procedúry s drahocenným mokom. A keď sa už konečne odtrhnete od pohárika a tanierika s fantastickými syrmi, zájdite sa popozerať aj po pamiatkach. Napríklad v meste s rovnakým menom nájdete malý Notre Dame a množstvo ďalších atrakcií.

Palais de Papes

Najcennejšia gotická stavba vo Francúzsku sa nachádza v mestečku Avignon. V dejinách zastávala veľmi významné miesto, pretože sa v nej konalo niekoľko konkláve, z ktorého potom vzišiel nový pápež. Mohutná stavba púta pozornosť už z diaľky. Pohodlne tróni medzi ostatnými budovami a utŕha si najväčšiu slávu. Isté obdobie palác slúžil ako obranná pevnosť. Z tohto dôvodu bola pri ňom vystavaná aj strážna veža s múrmi, ktoré majú hrúbku tri metre.

Údolie rieky Loire

Hotová pastva pre milovníkov histórie a krásnych zámkov. Údolie rieky sa môže totiž pochváliť desiatkami nádherných lahôdok tohto typu. Niektoré sa nachádzajú priamo pri Loire, ku iným musíte zájsť trošku ďalej. Zopár je ich prerobených aj na elegantné hotely, v ktorých ponúkajú tie najlepšie služby. Okrem histórie je údolie známe aj kvalitnými vinicami. Takže dovolenku môžete spojiť aj s vínnou cestou a ochutnávkou francúzskych skvostov.

Carcassonne

Ak poznáte úspešnú spoločenskú hru, možno ste už niekedy počuli aj o tomto stredovekom mestečku. Nápad na jej výrobu vyšiel práve podľa neho. Carcassone obklopujú tri kilometre dlhé múry, na ktorých sa čnie neuveriteľných 52 vežičiek. Celé mesto je vytvorené ako jeden komplex v obklopení prírody, ktorý sa však už potom nerozrastal. V jeho útrobách nájdete aj mnoho ďalších pamiatok.

Chamonix

Nemôžeme zabudnúť taktiež na fantastickú lyžovačku. Vo francúzskych Alpách je stále veľmi obľúbené stredisko Chamonix. V tomto pohorí sa nachádza aj najvyšší európsky vrch Mont Blanc. Opäť sa môžete tešiť na scenérie, ktoré si v lete obzriete na prekrásnych túrach.

Gorge du Verdon

Juh Francúzska ponúka aj takúto úžasnú scenériu. Kaňon má až 25 kilometrov a prechádza popri viacerých mestách. Má úžasné tyrkysové sfarbenie vody a ľudia sa tam chodia radi kajakovať, ale aj plaviť. Najkrajšia časť prechádza pomedzi vysoké skaliská a dodáva výletu krajší náboj. Koniec kaňonu sa nachádza pri jazere Lac de Sainte-Croix.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.7/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa