Poďte sa s nami báť: Najhrôzostrašnejšie miesta z hororov

2014-08-09 11:00:00 |   |    | 

Niekto má v živote málo adrenalínu a tak si tento deficit rád dobieha pri pozeraní strašidelných filmov. Horory z akéhokoľvek prostredia sú pre neho zároveň relaxom, na ktorý nedá dopustiť. Pre týchto ľudí potom nebude žiadnym problémom urobiť si dovolenku na takých miestach, kde sa jeho obľúbené diela natáčali. Niektoré z nich sa nachádzajú v tematických parkoch, no ku iným sa dostanete v reálnom prostredí, ktoré vám možno opäť naženie zimomriavky na telo.



 

Psycho

 

Dom a motel, ktoré naháňajú všetkým hrôzu. Nemusíte sa síce báť, že by na vás aj tentoraz vyskočil odniekadiaľ šialenec s nožom v ruke, atmosféra však bude aj bez toho napätá. Repliky oboch budov nájdete v zábavnom parku v Los Angeles. Americké Universal Studios tam navodili dokonalú atmosféru, ktorá verne kopíruje všetky detaily z tohto hororu. A tak ako sa prejdete po miestach a uliciach z iných známych filmov, nakoniec si môžete zájsť vyskúšať odvahu aj do známej Psycho scény.

 

Mlčanie jahniat

 

Anthony Hopkins bravúrne zvládol úlohu psychicky narušeného človeka, ktorý údajne svoje obete aj konzumoval. V jednej časti deja sa stáva z Hannibala kurátor v talianskej Florencii. I z tohto miesta pokračuje ďalej v snovaní nových plánov a uspokojení si vlastných túžob. Balkónová scéna bola dokonca inšpirovaná aj jednou udalosťou z minulosti. Palazzo Capponi alle Rovinate je jednou z mimoriadne cenných historických budov, z ktorých už na prvý pohľad dýcha úcta a úžasná história.

 

Rosemariino dieťa

 

Tehotenstvo každej ženy by malo byť krásnym obdobím plným očakávaní z príchodu nového potomka. Rosemary a jej manžel však túto idylku neprežívali, pretože po sérii nočných môr sa do hry dostávajú satanistickí susedia, ktorí im spôsobili tieto problémy. Ich filmový domov sa nachádza v skutočnosti v New Yorku. The Dakota bola postavená koncom 19. storočia. V tomto lukratívnom sídle bývalo a býva mnoho celebrít. Táto budova sa neslávne preslávila aj v súvislosti so smrťou Johna Lennona, ktorý tam žil do poslednej chvíle a práve v jej blízkosti došlo aj k nepríjemnému stretu s jeho vrahom.

 

Halloween

 

Park, ktorý stvoril ďalšieho z filmových desivých vrahov. Michael Meyers v ňom zabil svoju prvú obeť, ktorá v ňom prebudila nečakanú agresiu. To, čo však vo filme pôsobí tak desivo, je v skutočnosti veľmi príjemným miestom. Griffith Park nájdete v Los Angeles a okrem krásnej prírody vám ponúka aj niekoľko krásnych vyhliadok na Hollywood a celé okolie. Jedna z najkrajších oblastí, ktorú v týchto končinách navštívite.

 

Prichádza Satan!

 

Už samotné meno hlavnej postavy vo vás vyvoláva podozrievavé pocity. Malý Damien je adoptívnym synom politika. No odkedy prišiel do rodiny, spustil sériu nepredvídateľných udalostí. Výsledný rezultát hovorí desivú informáciu o tom, že je posadnutý diablom. Jedna zo scén zavedie túto rodinku aj do kostola, ktorý nájdete v londýnskej časti Fulham. Istá časť sa odohráva aj v blízkom parku. All Saints Church je mohutnou kamennou stavbou, ktorá budí pozornosť už z diaľky. Viaže sa k nemu jedna zaujímavosť. Kostol sa nachádza pri jedinom londýnskom moste, pri ktorom sú z oboch jeho strán postavené katedrály.

 

Vlkodlak

 

Film o rodine Talbotovcov si vyžadoval dostatočne pompézne sídlo, ktoré by dodalo tomuto dielu dostatok dramatickosti, tajnosti, ale aj trošku desivej atmosféry. A presne všetky tieto predpoklady spĺňal Chatsworth House v Anglicku. Veľkou zaujímavosťou je kaskádový vodopád, ktorý sa nachádza pri sídle. Na veľký kopec k malému vodnému domčeku vedú schody. Od tejto stavby priamo po schodisku tečú kaskády vody, ktoré vytvárajú naozaj nádherné divadlo.

 

Interview s upírom

 

Aj keď tento film nepatrí k úplne strašidelným, taktiež sa pohráva s temným motívom upírstva. V americkej Louisiane nájdete jeden z dôležitých domov s nádhernou alejou, ktoré sa objavia v tomto diele. Ide o domov večného upíra Lestata, kde sa stretne s ďalším hlavným hrdinom, ktorého stvárňuje Brad Pitt.

Zdroj/autor: travelchannel.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa