Luxus ako v bavlnke a pritom chránite Zem. EKO hotely sveta

2014-08-06 13:00:52 |   |    | 

Svetom hýbu všetky trendy a EKO trend nie je výnimkou. Dostáva sa takmer všade a dokazujú to aj hotelové spoločnosti a siete, ktoré bodujú v kvalite služieb, ale aj v ich takmer nepovšimnuteľnom vplyve na Matku Zem. Pri ich návšteve sa tak budete môcť cítiť prepojení s prírodou a pritom budete vedieť, že váš luxus sa negatívne neodrazí na okolí. Solárne panely, recyklácia, trvalo udržateľný rozvoj...



 

Longtitude 131

 

Táto sieť hotelov sa rozhodla rozložiť sa aj v Austrálskej púšti. Lokácia je takmer dokonalá, „tábor“ je totiž postavený na dohľad od najväčšieho monolitu na svete, posvätnej skale Ayers. Hoci sa nachádza uprostred púšte, na kvalite služieb si majitelia dali záležať. Hotel pozostáva z 15 veľkých stanov, ktorým elektrickú energiu na klimatizáciu, svetlo a všetko nevyhnutné poskytujú solárne panely.

 

Finca Rosa Blanca Inn

 

Aj Kostarika sa pýši EKO hotelom. Je ním usadlosť uprostred pralesa, ktorá je medzi EKO hotelmi svetová jednotka. V hodnotení získala 100 bodov, čo je ekvivalent 100%. Je teda úplne „nezávadná“ pre prírodu. Dosiahla to mottom, že netreba za sebou zanechávať stopy. Počas 20 rokov sa tak z malého hotelíka stala vlajková loď boja proti znečisteniu. Energia sa získava solárnymi panelmi, bazén sa čistí pomocou špeciálnej techniky, hotel má aj vlastnú kávovú plantáž a svojim návštevníkom poskytuje krátke prednášky na témy ako sa viac starať o prírodu.

 

EcoCamp

 

V argentínskej Patagónii tiež hľadia na svet zeleno. EcoCamp namiesto klasickej budovy postavil len stany v podobe veľkých bublín. V nich sa hostia stretávajú a majú možnosť sa rozprávať. Takýmto počinom sa hotel snažil poukázať aj na nevyhnutnosť komunikácie, ktorá je čím ďalej tým viac len otázkou elektronickej formy. Stany sú aj pripomienkou starej nomádskej kultúry. Nomádi tu totiž prežívali práve v takýchto obydliach.

 

Nimmo Bay Resort

 

Rezort v britskej Kolumbii, v Kanade, je dokonale zasadený do okolitého prostredia. Dostanete sa sem len loďou alebo helikoptérou, ale keď už ste raz tu zažijete ozajstnú divokú Kanadu. Medvede loviace v riekach, plávajúce delfíny, divoké kosatky...  Toto všetko na jednom mieste.

 

Campi Ya Kanzi

 

Neuveriteľný výhľad má aj tento kemp v Keni. Leží totiž blízko hory Kilimandžáro. Areál vyhovel prírode po všetkých stránkach. Pri stavbe sa nevyrúbal ani jeden strom, všetko je postavené z miestnych materiálov, a všetko funguje na solárnu energiu. Solidárny turizmus je tu to, čo preferujú. Znamená to, že sa snažia čo najviac pomôcť miestnym obyvateľom Masajom. Spolunažívajú a vy ako návštevníci máte možnosť okúsiť skutočnú Afriku aj s jej obyvateľmi.

 

Bardessono

 

Ochrana prírody a udržateľný rozvoj je heslom kalifornského hotela Bardessono. Za luxus ktorý dostanete príroda nebude toľko trpieť. Zaoberajú sa tu totiž kompostovaním, recykláciou, majú samozrejme solárne panely a vertikálnu záhradku. V rámci ochrany prírody, ale aj zdravia návštevníkov je v rezorte úplne zakázané fajčiť a zákaz platí aj na elektronické cigarety. A ak nie je zaujímavostí dosť, hotel bol vyhlásený za jeden z najromantickejších a poskytuje párom víkendové pobyty so špeciálnou ponukou pre tých, ktorí sa práve chystajú požiadať partnera o ruku.

Zdroj/autor: womanitely.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa