Dovolenka, počas ktorej navštívite najväčšie svetové ikony

2014-08-12 17:00:04 |   |    | 

Ak plánujete ozaj veľkolepú dovolenku, na ktorej by ste videli čo najviac sa dá, istotne pokračujte v čítaní. Americká spoločnosť totiž naplánovala životný výlet, ktorý vám predstaví top atrakcie jednotlivých krajín. Len sa pohodlne usadíte do lietadla a všetko sa vám pohodlne predostrie do rúk.



 

O čo ide?

 

Prihlásite sa, zaplatíte a uvidíte všetko, čo by správny cestovateľ mal vidieť. Toto je idea, ktorú si vzali za vlastnú organizátori dokonalej dovolenky, TCS Expeditions. Spolu s luxusným internetovým portálom VeryFirstTo.com a jeho čitateľmi pripravili itinerár cesty, ktorý zahŕňa svetových velikánov.

Do itinerára sa dostalo veľa pamiatok z ankety, ktorá na svet priviedla tabuľku s 35 najikonickejšími svetovými atrakciami. Top miesto si vyslúžila Eiffelovka a za ňou nasledujú egyptské pyramídy, indický Tádž Mahál a peruánske Machu Picchu a tak ďalej. Nanešťastie ani jedna nebola do výletu zaradená, ale stále sa dá rátať s kandidátmi, ktorí pravidelne vyrážajú dych všetkým čo ich navštevujú.

 

Kam sa pôjde?

 

25 dňový zájazd v súkromnom lietadle Boeing B757 začína 30. augusta v americkom meste Seattle. Pokračuje sa do Japonska, Číny, na Maldivy, do Tanzánie, Istanbulu, Ruska, Maroka a záver sa opäť vracia do amerického Bostonu. V týchto častiach sveta budú môcť návštevníci vidieť tie najzaujímavejšie pamiatky v okolí.

Bohatí zákazníci si obzrú prírodu aj skvosty, ktoré vytvoril človek. V Serengeti v Tanzánii uvidia africkú veľkú päťku – leva, slona, leoparda, byvola a nosorožca. V Číne si obzrú Zakázané mesto, Námestie nebeského pokoja a spravia si aj výlet na Veľký čínsky múr. Na Maldivách si obzrú žralokov a obrovské množstvo rýb.

V Istanbule nevynechajú Veľký bazár, Modrú mešitu a Palác Topkapi a potom zamieria priamo do ruského Petrohradu. Obzrú si múzeum aj ohromnú zbierku v Štátnom múzeu Ermitáž. Po príchode do Marakéša si isto zamilujú mešity a paláce. Po kultúrnych pamiatkach opäť zamieria do prírody a obzrú si pohorie Atlas. Na záver sa všetci pohodlne vrátia do Bostonu, kde ako posledné zastávky budú univerzita Harvard a Chodník slobody.

 

Koľko taký „výletík“ stojí?

 

Isto si vieme predstaviť, že mesačný výlet súkromným lietadlom so všetkou obsluhou nebude najlacnejší. Treba si ešte prirátať ubytovanie v luxusných hoteloch Four Season, pričom sú zarátané aj strava, presuny mimo lietadla a starostlivosť o batožinu. Teda – kto sa vydá objavovať svet takouto cestou, zaplatí 90 tisíc dolárov, čo je v prepočte približne 67 tisíc eur.

Zdroj/ autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa