Zobuďte sa na leví rev, alebo vrieskanie divokej džungle

2014-08-13 17:00:39 |   |    | 

Stretnutia s divokými zvieratami bývajú milé aj hrôzostrašné. Záleží od situácie. Väčšina ľudí však v takomto prípade volí plánované safari. Tam sú v bezpečí a pritom blízko pri zvieratách. Tí, ktorí však na africké safari nemajú, môžu skúsiť podobný zážitok priamo v meste. Prespite v ZOO a zobuďte sa vedľa divokej šelmy.



 

Mestská džungľa

 

Program Roar and Snore poskytuje zoologická záhrada Taronga v austrálskej metropole. Jedna z najpopulárnejších ZOO v krajine ponúka zákazníkom niečo viac, ako len tradičné obhliadky zvierat vo výbehoch a v klietkach. Tu strávite noc priamo uprostred diania. Medzi zvieratami a ako na skutočnom safari.

Organizátori pripravili pre návštevníkov pohodlné stany, ktoré ležia pri brehu zálivu, takže majú všetci prekrásny výhľad na prístav a rušné mesto Sydney. Výlet je to jednodňový a v cene je zarátané aj občerstvenie a raňajky. Nasledujúci deň potom môžete stráviť pri klasickej prehliadke ZOO.

 

Čo sa bude diať?

 

Program sa začína stretnutím u brány a nasledovným ubytovaním sa. Po zotmení vyrážajú návštevníci spolu so sprievodcom na prehliadku nočnej ZOO. Hodinu a pol strávia cestou pripomínajúcou divokú džungľu . Veľa zvierat je nočných a preto cez deň odpočívajú. Ožívajú až v noci, keď ich uvidia len návštevníci programu Roar and Snore.

Pri nočnom zážitku dostanete červené svetlo a vydáte sa na prehliadku rôznych austrálskych plazov, ale aj zvierat, ktoré by ste inak stretli pri afrických napájadlách a oázach. Netreba zabudnúť ani na veľké mačky.

Na ráno sú zase pripravené milšie zvieratká, ktoré sa ako my zobúdzajú so slnkom. Návštevníci si pozrú žirafy a zvieratká s hebkou kožušinou. Pozrú si napríklad aj koaly. Jedna z nich, Pepper, je miesta celebrita, pri svojej návšteve si ju totiž obľúbil kráľovský pár  Kate a Will.

Okrem prehliadky divokých zvierat získajú návštevníci aj informácie o zoologickej záhrade. Napríklad sa dozvedia, že tu žije asi 4 000 zvierat, pričom niektoré z nich sú veľmi vzácne – napríklad indický slon alebo tigre džungľové zo Sumatry.

Jednoducho neopakovateľný zážitok čaká všetkých, ktorí sa pri návšteve Sydney nezamerajú len na mesto, ale obzrú si aj okolie a to, čo sa v ňom ponúka.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa