Adrenalín na požiadanie: Najlepšie miesta pre bungee jumping

2014-08-15 09:00:00 |   |    | 

Zatiaľ čo si niekto upokojuje stresovú hladinu tým, že vyhľadáva relaxačné pobyty a vyžíva sa v tichu, ktoré okolo neho panuje, iní na to idú odlišným spôsobom. Dodajú telu nový adrenalínový zážitok a týmto pozitívnym návalom hormónov odstránia z tela všetky zlé pocity. Pár bláznivých zábaviek na dovolenke a už sa im dýcha ľahšie a i do práce sa pustia s väčšou vervou. Jednou z obľúbených atrakcií je i bungee jumping, ktorý si môžete vo svete vychutnať na týchto nádherných a unikátnych miestach.



Kawarau Bridge, Nový Zéland

 

Začnime hneď jednou lahôdkou. Tento bungee jumping v Novom Zélande vás k sebe pritiahne aj vďaka úžasnej prírode. Dolu pod vami bude pretekať tyrkysovo sfarbená rieka Kawarau a okolo vás budú mohutné útesy s úžasnou flórou. Na jednom úseku bol v minulosti vybudovaný historický most, ktorý spájal obe bralá. V súčasnosti sa už využíva aj na adrenalínové zoskoky. O ich absolvovaní nedostanete len potvrdenie vo forme certifikátu, ale aj tričko, ktoré bude rovnako príjemnou pamiatkou.

 

Viktóriine vodopády, Južná Afrika

 

Úžasné divadlo, ktoré sa bude odohrávať pred vašimi očami, nemusí byť tým koncom vášho zážitku. Pokiaľ patríte medzi odvážnejších ľudí, môžete si vyskúšať zoskok na lane aj na Viktóriiných vodopádoch. Skákať nebudete, samozrejme, tam, kde je najprudší tok. Bungee organizujú v pokojnejšej oblasti, no ako bonus navyše ponúkajú aj možnosť zachytenia tohto zážitku na DVD nosič alebo vyrobenie vzrušujúcich fotografií.

 

Royal Gorge Bridge, USA

 

V ponuke bungee zoskokov si tento most v Colorade drží prím vďaka najdlhšiemu pádu do voľného priestoru. Adrenalínoví nadšenci sa dostanú až do hĺbky 321 metrov. Ďalšou zvláštnosťou, ktorú ponúka Royal Gorge Bridge, sú rôzne súťaže, ktoré usporadúvajú v pravidelných intervaloch a ľudia tam kvôli nim prichádzajú nielen z celej Ameriky, ale aj z celého sveta.

 

Contra Dam, Švajčiarsko

 

Prezývaný tiež ako zoskok Jamesa Bonda. Ak ste fanúšikom tohto filmového hrdinu, istotne ste videli aj časť pod pomenovaním Zlaté oko, v ktorom si hlavnú úlohu zahral Pierce Brosnan. V jednej z akcií sa dostane až k obrovskej priehrade, z ktorej nakoniec zoskočí. Nemusíte úplne kopírovať jeho adrenalínovejší spôsob úniku. I keď sa tam objaví aj zopár nadšencov parašutizmu, pre vás bude istotne vhodnejším zážitkom zoskok na lane. A svojim kamarátom sa potom môžete pochváliť, že ste sa aspoň na chvíľu ocitli v koži obávaného agenta s označením 007.

 

Macau Tower, Čína

 

Jednou vecou je skočiť si bungee v prírode a druhou zažiť tento adrenalín priamo v meste. Takýchto zoskokov nie je v ponuke až tak veľa. Za jedným z nich si môžete zájsť do Číny, kde urobili bungee centrum na veži Macau. Podľa prepočtov sa budete počas zoskoku rútiť 200 kilometrovou rýchlosťou a koniec lana vás dostane na tridsaťmetrovú vzdialenosť od zeme. Adrenalín budete mať teda vybičovaný na maximum a vy sa môžete tešiť na jeden z najlepších bungee zážitkov.

 

Europabrücke, Rakúsko

 

K tejto zábavke to má našinec dosť blízko. Nachádza sa v Rakúsku a u svojich susedov si to namierte rovno do Innsbrucku. Mohutný most sa nachádza uprostred veľkého pohoria a okolité lesy sa prelínajú s blízkou dedinkou a pohľadom na tunajšiu rieku. Dokonalá súhra prírody, vďaka ktorej sa budete cítiť, ako keby ste skutočne lietali.

 

Bhote Koshi, Nepál

 

Skutočne nádherné údolie, ktoré ponúka hneď niekoľko možností na adrenalínové zábavky. Popri raftingu a splave rieky na kajaku sa našlo miesto aj na bungee jumping. Priestor pre zoskoky sa nachádza uprostred údolia. Takže ešte predtým, než poletíte dolu, obzrite sa okolo seba. Na tento pohľad sa jednoducho nedá zabudnúť a navždy sa vám vryje do pamäte.

 

Štrbské Pleso

 

Popri vymenovávaní všetkých skvelých miest pre bungee jumping nesmieme zabudnúť ani na to, čo máme doma. A tým je jeden z prvých tunajších zoskokov, ktorý sa nachádza na skokanskom mostíku na Štrbskom Plese. Z tej výšky sa vám naskytne perfektný výhľad na jazero, na Vysoké Tatry, na blízke dedinky, pri dobrej viditeľnosti aj na Kráľovu hoľu. Takže porovnateľne nádherný výhľad, ako vám ponúknu aj iné exotické krajiny.

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, xtremesport4u.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa