Hotely, ktoré nebudete chcieť opustiť

2014-08-27 08:00:00 |   |    | 

V dnešnej dobe je konkurencia v hotelierstve tak vysoká, že majitelia hotelov či hotelových sietí robia všetko pre to, aby si práve oni pritiahli čo najviac zákazníkov. Vo vode či na strome, s výhľadom na morské dno či na zasnežené kopce, zlaté kľučky či jacuzzi priamo v izbe. Všetko je možné a ešte viac… Leto nekončí, ešte stále máte možnosť zažiť niečo netradičné, napríklad aj v týchto ubytovacích zariadeniach.



 

Pláž priamo z hotela

 

Atahotel Capotaormina, Sicília - Taliansko

Tento moderný hotel sa nachádza len päť minút jazdy autom od historického centra mesta Taormina. Izby sú priestranné v typickom stredomorskom štýle a všetky sa môžu pochváliť balkónom alebo terasou. Nižšia úroveň hotela umožňuje prístup k súkromnej hotelovej pláži a úžasný skalný tunel vedie na druhú stranu, kde je bazén s morskou vodou zasadený do skaly s terasami, ležadlami a barom. Hoteloví hostia majú tiež k dispozícii bazén na vrchole útesu, posilňovňu, jacuzzi, salón krásy či solárium. 

 

Hotel s úžasnou architektúrou a kasínom

 

Hotel Grand Lisboa Macau - Čína

Hotel Grand Lisboa je ikonická budova postavená v srdci Macau, ktorá svedčí o mimoriadnej elegancii. So svojou charakteristickou polohou a architektonickým dizajnom, s dvanástimi vychýrenými reštauráciami a s nepretržitou 24 hodinovou zábavou si tento hotel právom vyslúžil reputáciu ako jeden z najlepších kasíno hotelov v Ázii. Hotel disponuje so 400 luxusnými izbami a apartmánmi, ktoré majú tureckú parnú vaňu a jacuzzi. V Grand Lisboa máte každý deň o zábavu postarané, a to vystúpeniami francúzskeho kankánu, tanečníc okolo tyče, moderných tancov a iných. No väčšinu hostí priťahuje Grand Lisboa kasíno.

 

Hotel s nezabudnuteľným výhľadom

 

Hotel Caesar Augustus, Anacapri - Taliansko

Pred dvesto rokmi to bol súkromný dom, útočisko pre umelcov a intelektuálov. V súčasnej dobe je to luxusný hotel milovaný cestujúcimi zo všetkých kútov sveta. Krásy vily vystavané na 300 metrov vysokom útese medzi oblohou a morom okolia ostrova Capri. Na hoteli vás uchváti najviac výhľad na Neapolský záliv a pobrežie Amalfi. Reštaurácia hotela servíruje jedlo z ingrediencií, ktoré sú pestované v záhrade, ktorú máte možnosť navštíviť každý deň. Oddýchnuť si môžete vo vonkajšom wellness alebo si zaplávať v infinity bazéne s výhľadom na more.

 

Kozmický zážitok v bubline

 

Hotel Attrap'Rêves, Cheminde la Ribassiére - Francúzsko

Ekologické stany v tvare sklenej bubliny sa postarajú o vaše pohodlie s bezprostredným kontaktom s okolitou prírodou. Attrap'Rêves je prvá sieť vo Francúzsku, ktorá ponúka ubytovanie v 6 bublinách mimo davu ľudí so zažitím kozmickej skúsenosti. Každá bublina zabezpečuje súkromie, keďže sú od seba  v patričnej vzdialenosti obklopené stromami. Pri troche šťastie zazriete veveričky či zajace v okolitom lese. Les sa nachádza len 30 minút autom od Marseille. Na výber máte z viacerých dizajnov od afrického štýlu až po luxusný. Ideálny spôsob ako stráviť romantický večer s výhľadom na nočnú oblohu z pohodlia vašej postele.

 

Žiť ako Eskimák

 

Iglu – dorf, Alpy a Pyreneje

Strávte noc v iglu, ktoré sú zriadené každú sezónu z 3000 ton snehu na šiestich miestach v Alpách a Pyrenejach (Gstaad, Andorra, ZugspitzeZermatt, Davos – Klosters, Engelberg - Titlis). Interiér je vystlaný jahňacími kožušinami a spacie vaky vám zabezpečia teplý spánok. Niektoré iglu poskytujú aj vírivý bazén či saunu.  Sprievodcovia rozmaznávajú svojich hostí domácim vínom a syrovým fondue.  Aktivity sú závislé od klimatických podmienok v tej dobe. Môžete si pochlipkávať na teplom nápoji vo vonkajšom bare, zažiť barbecue uprostred snehových krištáľov iglu, taktiež sa zapojiť do súťaže o výstavbu iglu, no a dokonca máte možnosť sa tu zosobášiť.

 

Hotel zapísaný v Guinessovej knihe rekordov

 

Tianzi Hotel, Provincia Hebei – Čína

Hotel bol postavený v roku 2000. Ide o desať poschodovú budovu, ktorá znázorňuje čínskych bohov Fu, Lu a Šou symbolizujúcich šťastie, prosperitu a dlhú životnosť. Tianzi hotel je najväčší obrázkový hotel na svete a je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov. Šou drží broskyňu, v ktorej sa nachádza apartmán. Vojdite do hotela cez jeho pravú nohu.

 

Hotel so žirafou v okne

 

Hotel GiraffeManor,  Langata, Nairobi - Keňa

GiraffeManor je jednou z najznámejších stavieb Nairobi. Zelené záhrady, slnečné terasy a nádherné nádvoria obklopujú túto budovu datovanú do roku 1930, kedy si Európana chceli prvý krát užiť safari. Najúžasnejšia vec na tomto ubytovaní nie je nádherná fasáda a elegantné interiéry, ale stádo žiráf. Títo nádherní tvorovia často navštevujú rezidenciu ráno a večer a strkajú svoje dlhé krky do okna v nádeji, že im hostia niečo dajú pod zub pred tým ako sa poberú späť do lesa.


 

Plávanie v teplej termálnej vode s výhľadom na zasnežené kopce

 

Hotel Aqua Dome,  Längenfeld - Rakúsko

Hotel sa nachádza v srdci jedinečného alpínskeho sveta v tirolskom údolí Ötztal. Prvotriedny hotel Aqua Dome ohromuje s elegantnou kombináciou tradičného alpského šarmu, pohostinnosti a modernej architektúry. Termálne kúpele, ktoré sú priamo spojené s hotelom, sú najlepším kúpeľným rezortom v alpskom regióne. V 200 priestranných izbách a apartmánoch interiérový dizajn  kombinuje v sebe prvky moderného a tradične útulného. Na pamiatku si môžete urobiť fotku, a to priamo pod hladinou bazéna, stlačí stlačiť tlačidlo a doma si pozrieť fotku na internete stránky hotela.

Autor: Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa