Najlepšie svadobné lokality na planéte

2012-06-16 14:00:00 |   |    | 

Odídete ako snúbenci a vrátite sa ako novomanželia. Svadby v zahraničí sú v kurze. A záleží len na človeku, či podstúpi len symbolický obrad alebo sa vráti oficiálne okrúžkovaný. Na koľko svadba vyjde, čo je potrebné zariadiť a ktoré destinácie patria k najromantickejším miestam planéty? Súhrn tých naj sme pre vás pripravili v tomto článku.



Maldivy, Maurícius, Tahiti, ale i Las Vegas alebo Dominikánska republika. Dnes je možnosť usporiadať svadobný obrad všade. Pravda, niekde to trvá pár týždňov a zväzok je len symbolický bez právnej hodnoty, inde vám však na usporiadanie veselice stačí pätnásť minút času a v prepočte desať eur vo vrecku.

Romantická, bláznivá, rýchla, luxusná, na pláži, v hoteli alebo pod vodou, ale vždy nezabudnuteľná - svadba.

 

Svadba na Maldivách - luxus, luxus, luxus…

Maldivy sú jednou z najluxusnejších destinácií planéty. Miestne stredisko Conrad Maldives Rangari Island získalo dvakrát po sebe ocenenie pre najlepšie miesto na dovolenku na našej planéte. Päť hviezdičiek tu k vyjadreniu luxusu nestačí a tak si rezort píše k názvu ešte jednu, šiestu.

 „Áno“ si tu povedali napríklad i hokejista Patrik Eliáš s Petrou Volákovou. Bosí na pláži, len v ľahkom bielom plážovom oblečení. Mimochodom, pláž je tu asi najobľúbenejším miesto obradu. „Druhé miesto si držia hotelové záhrady,“ dodáva delegátka.

 

  • „Áno“ pod vodou

Povedať si „áno“ v plavkách, poprípade v neopréne - dnes už je možné všetko a snúbencov, ktorí sa vezmú pod vodou a „áno“ si len naznačia gestom alebo ukážu na kartičke, je stále viac. Na Maldivách ich zosobáši potápačský inštruktor. V Japonsku majú špeciálnu obradnú sieň pre potápačov a v Novej Kalifornii sa nenamočíte - sedíte totiž pod hladinou v presklenej bubline.

 

Len pozor na to, že manželský sľub, ktorý tu človek uzatvára, je len symbolický a manželstvo nemá po návrate na Slovensko právnu váhu. Musí sa zlegalizovať.

Za dodatočné papierovanie však tento zážitok určite stojí. Čerství novomanželia tu môžu stráviť nasledujúce medové týždne trebárs vo vodnom bungalove s presklenou podlahou a s možnosťou vyraziť si na večeru do unikátnej podmorskej reštaurácie 16 stôp pod hladinou mora, v spoločnosti tropických rýb, ktoré od návštevníkov delí len niekoľko milimetrov hrubé sklo - večera v tomto prostredí je zážitkom na celý život.

 

Svadba v Las Vegas - za pár minút a za babku

V meste hriechu a hazardu si každý rok povie „áno“ asi 160 tisíc párov. Ťažko povedať, koľko z nich do toho praští v podnapitom stave a druhý deň svoj čin trpko ľutuje. Vziať sa v Las Vegas je totiž otázkou len niekoľkých minút.

 „Svadobný list vám vystaví miestny súd za päťdesiat dolárov a kaplnku, v ktorej vás zosobášia, tu nájdete na každom rohu,“ približuje svadobnú atmosféru uprostred Nevadskej púšte turista, ktorý tu strávil niekoľko dní. Svadby vo Vegas sú biznisom ako každý iný - za poplatok vám tu požičajú priamo pred obradnou sieňou šaty, kvetinu a dokonca i svedkov.

Aby to nebolo príbuzným na druhom konci sveta ľúto, je možné za ďalší poplatok zaistiť i priamy prenos na internete. Vrcholom svadobného šialenstva v Las Vegas je vraj tradične sviatok sv. Valentína - v tento deň stihnú v niektorých kaplnkách zosobášiť  do hodiny i šesť párov.

 

Svadba na Tahiti - svadba na ostrove srdca

Dedinka Tiki Village, polynézsky chrám nazývaný marae, kmeňový náčelník, všade kvetiny, z nich uvité vence a budúci manželia prichádzajúci na lodi - ona prezlečená za princeznú, on za polynézskeho bojovníka. Tak nejako vyzerá svadba na ostrove Tahiti, ktorý vďaka jeho romantickému rázu prezývajú „ostrov srdca“.

Snúbenci nakoniec vystúpia na breh, kde im náčelník oznámi ich nové polynézske mená, omyje im ruky kokosovým mliekom a nakoniec ich zosobáši… opäť však len symbolicky. „Pokiaľ by mal byť zväzok právne platný, bolo by potrebné ho ešte uzavrieť na úrade a predtým sa zdržiavať na území Francúzskej Polynézie minimálne mesiac,“ poznamenáva k tomu úradníčka.       

Zoznam obľúbených destinácií by mohol uzavrieť Maurícius. Miestny svadobný obrad je možné po návrate zlegalizovať. Svadba sa však musí plánovať s veľkým predstihom, o Mauríciu je totiž nemalý záujem. Zodpovedajú tomu i ceny. Na druhej strane, kto môže povedať, že si „áno“ povedal na mieste, ktoré Mark Twain označil za otca raja?

 

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov:

 

  • Intercontinental Le Moana, Bora Bora: V tesnej blízkosti Matira Point, najkrajšieho miesta ostrova Bora Bora, sa nachádza luxusné hotelové stredisko. Letisko je vzdialené 30 minút loďou, centrum Vaitape 7 kilometrov.
  • Conrad Maldives Rangari Island: Jeden z najluxusnejších rezortov na Maldivách, vzdialený od letiska v Malé 100 kilometrov, transfer 30 minút hydroplánom, 100 plážových viliek, 28 viliek nad vodou (za príplatok).

 

 

Zdroj/autor: Lucie Štěrbová, ESO travel, reklamný článok, drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.1/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa