Zoznámte sa s najlepšími spa hotelmi za rok 2013

2013-12-25 12:00:00 |   |    | 

Požiadavky turistov z ostatných rokov donútili prevádzkovateľov ubytovacích zariadení vytvoriť novú kategóriu, ktorá by mala uspokojiť potreby hostí unavených súčasnou hektickou dobou. Tí okrem sladkého ničnerobenia hľadali aj relax, ktorý by si mohli vychutnať kedykoľvek počas roka. A tak sa začalo otvárať čoraz viac Spa hotelov, ktoré sa pretekajú v poskytovaní najlepších oddychových služieb. Organizácia World Luxury Hotel Awards sa preto rozhodla tento rok udeliť špeciálne ocenenia aj v tejto kategórii. Ktoré zo Spa hotelov sú v tomto roku teda najlepšie?



 

  • Assawan Spa & Health Club, Spojené arabské emiráty

Hlasujúcich chytil za srdce predovšetkým unikátnou polohou, keďže sa nachádza priamo v Burj Al Arab a z osemnásteho poschodia ponúka úžasný výhľad na celé okolie. Druhým kamienkom na miske váh bola atmosféra pokoja, dobrej nálady a dokonalého uvoľnenia. Tento rezort ponúka niekoľko relaxačných zón, pestrú ponuku masáží, unikátnosťou sú oslavy narodenín, počas ktorých zabudnete na všetky vaše starosti, ale aj fitness programy šité presne na vašu mieru, či beauty procedúry, pri ktorých využívajú tie najluxusnejšie pomôcky ako kaviár, zlato alebo platinu.

 

  • Tabacon Grand Spa, Kostarika

Absolútny raj na Zemi! Ich tromfom je najmä okolitá príroda. Vonkajšia časť kúpeľov v obklopení exotických rastlín vyzerá úžasne. Kúpele sa skladajú z niekoľkých rôznych bazénov, ktoré majú vodu teploty od 25 do 50 stupňov Celzia. Ich liečivá sila pôsobí najmä na problémy pohybového aparátu. Tento hotel sa vyznačuje aj ekologickým správaním, v jeho priestoroch a najmä pri udržiavaní čistoty v kúpeľoch nenájdete žiadne chemické prípravky. Chcú žiť v čo najbližšom spätí s prírodou, aby sa im ju podarilo takto dlhodobo uchovať v pôvodnom stave.

 

  • Royal Zambezi Lodge Bush Spa, Zambia

Život v súlade s prírodou je heslom aj najlepšieho afrického Spa hotela, ktorý je postavený v obklopení krásnej divočiny. Veľké otvorené priestranstvá pomáhajú hosťom lepšie sa zžiť s tunajším naturelom. Časť venovaná relaxu je významná najmä kvôli využívaniu domácich kozmetických produktov. Tieto čisté prípravky dokážu ľuďom účinnejšie pomôcť a zbaviť ich pomocou relaxačných techník všetkých problémov.

 

  • One & Only Spa by ESPA Reethi Rah, Maldivy

V tomto hoteli si cenia najmä súkromie jeho návštevníkov. Izby sú preto zriadené do desiatok malých rezortov, kde každý z nich má svoje pohodlie a nemusíte sa počas dňa rozčuľovať otravnými susedmi. Väčšina z rezortov má i priamy prístup k moru. Keď sa vám predsa len nebude leniť a budete chcieť navštíviť i wellness časť tohto zariadenia, určite to neoľutujete. Krásne bazény, ktoré sú plynule prepojené na more a desiatky procedúr, ktoré sa zakladajú na princípe ajurvédy, vám pomôžu vyrovnať vaše nepokojné vnútro a nabrať síl do ďalších pracovných činností.

 

  • Spa at Address Dubai Mall, Spojené arabské emiráty

Nie každý má však ten luxus, že si môže dopriať dostatok času na dlhšiu dovolenku. Tomu potom padne vhod ponuka denných kúpeľov. Oproti klasickým wellness centrám je rozdiel v tom, že ich ponuka je rozložená tak, že v nich môžete stráviť pár hodín, ale aj väčšinu dňa. Práve sieť Spa at Address sústreďuje možnosti na oddych v saunách, širokú ponuku víriviek a bazénov, beauty procedúr, relaxačných, ale aj liečivých masáží, no zároveň aj miesto, kde sa môžete pokojne najesť, ale aj vybaviť akútne pracovné povinnosti, aby ste sa mohli opäť ponoriť do sveta pokoja.

 

  • Banyan Tree Spa, Ázia

Výhodou hotelových sietí je, že nech sa nachádzate kdekoľvek na svete, stále by vám mal byť poskytnutý štandard, na ktorý ste zvyknutí. To však nie je vždy pravidlom a tak sa o to viac cení prístup tých spoločností, ktoré ponúkajú vo všetkých svojich hoteloch klientom skutočne len to najlepšie a nie sú medzi nimi výrazné rozdiely. V tejto kategórii triumfoval ázijský Banyan Tree Spa rezort. Porotu presvedčila najmä filozofia, ku ktorej sa prikláňa táto sieť. Uctievajú tradičné hodnoty, vďaka ktorým sa bude zákazník cítiť ako medzi svojou rodinou a nikdy mu nebude nič chýbať. Veľká ponuka wellness a beauty procedúr je koncipovaná tak, aby ponúkla hosťom zároveň aj zaujímavý vizuálny zážitok. Masáž pri mori v obklopení desiatok zapálených sviečok alebo v záhrade plnej exotických kvetov má neopakovateľné čaro.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.5/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa