Pripravte sa na dobrodružstvo s najlepšími tour na svete!

2014-04-03 12:00:00 |   |    | 

Oduševnení cestovatelia im nevedia prísť na chuť. Tvrdia totiž, že vopred určená trasa nejakými tour operátormi nemá žiadne čaro. Zabúdajú však na tú výhodu, že ak ich po známych miestach zoberie niekto domáci, dokáže im ich priblížiť z iného uhla pohľadu. Nie ako z toho, na ktorý sme navyknutí z knižných sprievodcov. Navyše, ak si tieto spoločnosti robia svoju prácu dobre, zaručene vám pripravia niečo originálne a autentické, nie ako konkurencia. Práve vďaka tomu si dokážu udržať stále novú klientelu.



 

  • Podmorský svet, Indonézia

Ak milujete potápanie, toto bude pre vás raj. Úžasný podmorský svet hýri v Indonézii veľkou pestrosťou. Môžete tam stretnúť nielen desiatky druhov zaujímavých živočíchov, ale aj spoznať rôzne rastlinky, ktoré v iných končinách neuvidíte. Západná Papua sa môže v tomto smere pochváliť tými najlepšími tour. Funguje tu niekoľko firiem, ktoré vás spolu so zaškoleným personálom pošlú na tie najkrajšie miesta. A práve v podmorských hlbinách sa vám zíde pomoc človeka, ktorý vopred vie, ktoré zákutia stoja za pozretie.

 

  • Aljaška, USA

Mnohí turisti odporúčajú tento kút našej planéty ako najkrajší na svete. Na Aljaške sa im totiž ešte stále darí uchovať nedotknutú prírodu so svojimi pozitívnymi, ale aj drsnejšími stránkami. Ak ste sa nevybrali aspoň na malú expedíciu, tak ste potom tento kraj istotne poriadne nespoznali. Pokiaľ chcete vidieť známe ľadovce, ale aj vychutnať si z patričnej diaľky pohľad na ľadových medveďov či roztomilých tučniakov, zverte sa do rúk odborníkov.

 

  • Írsky vidiek

Európski špecialisti na turizmus. Asi žiadna z krajín nemá tak vypracovaný systém starostlivosti o cestovateľov ako Írsko. Stačí vkročiť do turistického centra v ich hlavnom meste a hneď vám ponúknu pestrú paletu rôznych tour, na ktorých môžete spoznať najmä ich úžasný vidiek. Pokiaľ nemáte veľa času, toto je tá najvhodnejšia alternatíva na spoznávanie krajiny. Môžete vyberať od niekoľkohodinových, cez celodenné až po niekoľkodenné alternatívy. Ich cena sa pohybuje od 20 eur vyššie.

 

  • India a jej kultúra

Cestovanie v tejto krajine sa dokonca odporúča najmä v spoločnosti nejakého sprievodcu. Svojský naturel a nepochopenie niektorých zvyklostí vás totiž môže ľahko dostať do problémov. V Indii to veľmi dobre vedia a preto vypracovali niekoľko zaujímavých programov, z ktorých si môžete vybrať presne ten podľa vašich predstáv. Za jednu z najlepších tour pokladajú návštevu Himalájí.

 

  • Burgundsko na bicykli, Francúzsko

Nekonečné lány viníc, krásna príroda, dobré víno a ešte lepšie jedlo k tomu. Skutočne lákavá kombinácia, ktorá pritiahne do Burgundska stále viac turistov. Domáci sa teda chytili zaujímavého nápadu. Pravidelne organizujú tour na bicykloch, ktoré majú zastávky naplánované práve na vinársky a gastronomicky zaujímavých miestach. Veria, že sa cestovateľom takto podarí vytvoriť užší vzťah s ich krajom a následne ho odporučia aj svojim priateľom.

 

  • Kappadokia, Turecko

Táto zaujímavá krajina má určite hneď niekoľko miest, ktoré stoja za podrobné preskúmanie. No pokiaľ väčšinu z nich zvládnete spoznať aj na cestách a nie raz aj samostatne, v Kappadokii jednoznačne využite aj možnosť letu v balóne. Ich skalnaté oblasti s historickými domčekmi totiž najlepšie vyniknú práve z tejto perspektívy. Výlety na tieto miesta si možno objednať priamo v hotelových rezortoch alebo taktiež aj priamo v Kappadokii.

 

  • Machu Picchu, Peru

Historické a veľmi tajomné miesto, ktoré pre nás zostane asi ešte nadlho záhadou. Takto v horách žila uzavretá komunita, ktorá dokázala unikátnym spôsobom a bez mnohých podporných prostriedkov vytvoriť toto kamenné mestečko. Podľa niektorých teórií sa tam vybrali kvôli tomu, aby boli bližšie k svojmu božstvu. Každopádne zanechali pre ďalšie generácie svedectvo o tom, že vďaka pevnej vôli a odhodlaniu sa dá pokoriť mnoho prekážok a žiť podľa vlastných predstáv. Kvôli náročnejšiemu výstupu spôsobenému väčším výškovým rozdielom sa odporúča zdolať trasu k nemu v spoločnosti domáceho sprievodcu.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa