Tahiti: zamilujte sa na ostrove lásky

2013-08-21 11:25:00 |   |    | 

FRANCÚZSKA POLYNÉZIA - Stoosemnásť ostrovov a atolov Francúzskej Polynézie sa rozprestiera južne od rovníka na ploche dvoch miliónov kilometrov štvorcových. Najväčším a najznámejším z nich je Tahiti, nazývaný aj OSTROVOM LÁSKY. Hlavným mestom tropického ostrova je Papetee, ktoré sa nachádza na severozápadnom pobreží.



Pre Európu sa stal ostrov známym najmä vďaka francúzskemu moreplavcovi Bougainvillemu, ktorý Tahiti opísal v cestopise Voyage autour du Monde. Stalo sa tak po návšteve ostrova, ktorá sa konala v roku 1768. S Tahiti je spojené aj meno významného francúzskeho maliara Paula Gauguina, ktorý tu namaľoval niekoľko obrazov, ktoré zachytávali jednoduchý život „nevinných“ ľudí na ostrove.

Rozloha Tahiti predstavuje 1 048 kilometrov štvorcových. Žije tu takmer 180-tisíc obyvateľov. Momentálne je ostrov veľmi obľúbenou a ľahko dostupnou turistickou destináciou najmä pre amerických turistov. Let z Los Angeles trvá približne osem hodín.

Dovolenkujúci na Tahiti sa môžu venovať vodným športom: potápaniu, plávaniu, šnorchlovaniu, windsurfingu či vodnému lyžovaniu. Populárna je aj turistika. Z turistických cieľov je atraktívny výstup na Mont Orohena, ktorý leží v nadmorskej výške 2 241 metrov. Nesmie chýbať cykloturistika, rybolov a ani golf. Túžbu po vzdelaní a spoznávaní nových zákutí naplnia poznávacie zájazdy, návštevy múzeí, kostolov, katedrál a galérií. 

 

Hlavné mesto Papeete

Ekonomickým, politickým i obchodným centrom Tahiti je Papeete. Mnohí turisti, ktorí cestujú do Francúzskej Polynézie, považujú toto mesto len za „prestupnú“ stanicu, keďže práve tu sa nachádza medzinárodné letisko. Papeete však ponúka oveľa viac. A nie sú to len obchody, butiky, nočné bary a kaviarne.

Hoci na území hlavného mesta nie je veľké množstvo múzeí, za návštevu určite stojí unikátne múzeum perál Le Musée de La Perle. Milovníci umenia ocenia viacero mestských kostolov, katedrál a galérií, kde vystavujú a predávajú svoje diela známi umelci z tejto oblasti. 

Ak chcete nakupovať na pravom tahitskom trhu s miestnymi špecialitami a remeselníckymi produktmi, v hlavnom meste nevynechajte známy miestny trh "Le Marche".

 

Zdroj/autor: wikipedia, Mirka, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa