Nezabudnuteľný víkend vo Woodstocku

2014-01-17 10:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Historické mesto Woodstock v Oxfordshire sa nachádza približne 12 km severne od Oxfordu. Rieka Glym preteká malebným údolím a delí mesto na New Woodstock a Old Woodstock. Toto malé mesto ponúka svojim návštevníkom jedinečne strávený víkend.



Zostaňte

...a ubytujte sa v štýlovom boutique hoteli The Feathers zo 17. storočia, ktorý sa nachádza v centre mesta. Všetkých 16 individuálne zariadených izieb a 5 apartmánov vás presvedčí svojou útulnosťou i pohodlím, napríklad voľne stojacou vaňou či priestrannými sprchami. Miestne suroviny vám ponúknu na raňajky, takú skvelú pohostinnosť ste ešte nezažili.

 

Jedzte

Ako sme už spomínali, jedlo v hoteli The Feathers, ktorý má najväčší gin bar na svete, snúbi v sebe neuveriteľnú fúziu chutí a maškŕt. Ak vám však niečo takéto vôbec nebude chutiť, môžete ochutnať klasické krčmové jedlo či ľahké obedy s ochutnávkou vína Company. Váš výlet do Woodstocku by nebol ten originálny a pravý, ak by ste nenavštívili aspoň jednu z miestnych kaviarní, ktoré vám môžu ponúknuť a predstaviť regionálne produkty. Čo tak chleby vyrobené v The Natural Bread Co, ktorá sa špecializuje na bochníky, koláče, ale zároveň ponúka aj skvelú kávu? Popoludňajší čaj si môžete vypiť v indickej izbe v Blenheim Palace a vychutnajte si výhľad na okolie z terasy.

 

Pozrite si

Strieborné riady, maľovaný nábytok, porcelán vo Fade Interiors, následne postupujte podľa lákavých vôní luxusných toaletných potrieb, sviečok či difúzorov do Bluedog & Sought, kde si môžete zakúpiť aj vankúše vyrobené zo starého jemného plátna. Woodstock je domovom pre obchody so starožitnosťami. Nájdete tu všetko od dubového nábytku, porcelánu, skla, hodín a obrazov až po najrozličnejšie kúsky umenia.

 

Čo ďalej?

V Bleinheim Palace zavítajte do záhrad a parku, neoľutujete. A takisto tu môžete vidieť miestnosť, kde sa narodil Sir Winston Chuchill. V údolí Cherwell leží výrazný gotický Rousham Dom so záhradami a dedina Hampton Gay. Umeleckí a remeselní nadšenci by mali navštíviť bývalé vidiecke domy Williama Morrisa, Kelmscott Manor.

 

Zdroj/autor: allaboutyou.com, wikipedia, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa