FOTO VIDEO Najdrahší ostrovný rezort na svete - Musha Cay

2014-01-29 14:00:00 |   |    | 

BAHAMY - Rajské súostrovie na Bahamách v súkromnom vlastníctve je doslova kúzelné. Niet sa čomu čudovať, nádherný rezort totiž patrí známemu iluzionistovi Davidovi Copperfieldovi.



150 akrov rajskej pevniny, tak možno vnímať súostrovie v juhobahamskej časti Exuma. Na menšom z jeho ostrovčekov sa vyníma majestátny, no do prírody dokonale zapadajúci palác, ktorý je dominantou miestneho rezortu Musha Cay. Nachádza sa približne 140 kilometrov juhovýchodne od Nassau a od roku 2006 je jeho majiteľom populárny iluzionista David Copperfield. Pôvodný názov Musha Cay používa iba ako pomenovanie rezortu, ostrovy premenoval na Copperfieldov záliv.

Prvým majiteľom tohto raja na Zemi bol americký obchodník John Melk, ktorý v roku 1995 kúpil ostrov pre osobnú rekreáciu. Niekoľko nasledujúcich rokov v spolupráci s architektom Howardom Holtzmanom a takmer dvoma stovkami pracovníkov pretvárali hlavný i okolité sopečné ostrovčeky na jednu z najluxusnejších lokalít na svete. Upravený bol celkový terén, majiteľ sa postaral aj o bohatú výsadbu tropických rastlín. Komplex má vlastnú pristávaciu dráhu, elektráreň i čističku odpadových vôd.

Všetky prvky interiéru aj exteriéru boli navrhnuté v karibskom koloniálnom štýle. Pre hostí sú k dispozícii pláže, bary, tenisové kurty, bazény i menšie kúpele. Možností ubytovania je niekoľko, rezort ponúka izby vo veľkom sídle, ale do prenájmu dáva i menšie domy či apartmány, ku každému z nich je priradená súkromná pláž. Špičkovú kuchyňu riadi britský top šéfkuchár Chris Cossens. Všetky tieto atribúty vyháňajú cenu pobytu do nebeských výšok, za týždeň v rezorte zaplatíte 325 tisíc dolárov.

Celé súostrovie je reťazec pozostávajúci zo štyroch menších ostrovov, ktoré náročným hosťom ponúkajú dokonalé súkromie. To podporuje aj individuálny prístup k zákazníkom, rezort si udržiava maximálnu kapacitu 24 hostí. O tom, že rezort je skutočným lákadlom pre náročných a ponúka im absolútne pohodlie bez starostí o prehnaný záujem verejnosti, svedčia i prominentní hostia. V máji 2007 sa tu napríklad zosobášil spoluzakladateľ Google Sergey Brin.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (22 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa