18 najpodivnejších bazénov sveta (2. časť)

2014-04-25 15:00:00 |   |    | 

Najpodivnejšie bazény sveta vás vezmú zaplávať si do terasovitých záhrad na Bali, do krvavo-červenej vody v Turecku alebo do skoro kilometer dlhej obludnej stavby na pobreží v Čile.



 

  • Hotel Villa Mahal, Turecko

Bazény nekonečnosti sú postavené tak, aby vytvorili optický klam a bazén v hoteli Villa Mahal v Turecku je pravdepodobne zo všetkých najlepší. Máte pocit, že voda preteká cez okraj a priamo na oblohu.

 

  • Diablov bazén, Viktóriine vodopády, Južná Afrika

Na vrchole Viktóriiných vodopádov v Južnej Afrike, jedných z najväčších vodopádov sveta, sa nachádza jeden z najdesivejších bazénov našej planéty. V prírodnej formácii Diablovho bazéna majú možnosť plavci sa kochať výhľadom na vodopády z relatívne bezpečnej vzdialenosti - tisícky galónov vody z rieky Zambezi, padajúcej do 128 metrov hlbokej rokliny. Na konci bazéna je skalná stena, ktorá zabraňuje rieke, aby zhodila plavcov cez okraj.

 

  • Ocean Dome, Miyazaki, Japonsko

Ocean Dome v Japonsku má najväčšiu zaťahovaciu strechu na svete a kedysi bol vyhlásený za najväčší vnútorný vodný park sveta. Strecha je simulovaná s oblohou, mrakmi, nachádza sa tu umelo zostrojená sopka, umelý piesok a najväčší bazén sveta s vlnami. Ocean Dome navštívi ročne približne 125 miliónov návštevníkov. V roku 2007 bol zatvorený kvôli renovácii.

 

  • Krvavo-červený bazén Library, Koh Samui, Thajsko

Library rezort na známej pláži Koh Samui v Thajsku má množstvo dramatickej scenérie, no krvavo-červený bazén vyniká najviac. Červený efekt nie je zo zafarbenej vody, takže neriskujete sfarbenie kože dočervena potom, ako sa do bazéna vnoríte. Farba je z kombinácie červených, žltých a oranžových obkladov, z ktorých je bazén postavený.

 

  • Pamukkale, Turecko

Biele terasy vo vnútri bazénov vám vyrazia dych už pri prvej návšteve. Jasne biely vápnik a vápencové usadeniny pôsobia ako poličky ponorené pod vodou. Pre veľké množstvo minerálov má voda liečivé účinky.

 

  • Posvätný bazén, Turecko

Pamukkale nie je jediný úžasný vodný výtvor v oblasti. Neďaleko sa nachádza fascinujúci Posvätný bazén plný stĺpov a ostatných ruín z dávno zmiznutého rímskeho mesta Hierapolis. Prirodzený príliv vápnikovej vody osviežuje bazén a udržiava teplú, no nie horúcu teplotu vody.

 

  • Bazén v obývačke, New York City

Nehorázne luxusný 4,5x9 metrov veľký bazén, ktorý je situovaný vo štvrti Chelsea na Manhattane, je postavený do obývacej miestnosti bytu. Byt vlastnila Evelyn McMurray Van-Zeller, no minulý rok bol na predaj za 11 miliónov amerických dolárov. Nachádza sa tu ďalších 6 izieb, 5 kozubov, 5 kúpeľní, posilňovňa, sauna a ďalší bazén pre korytnačky.

 

  • Bioluminescentný záliv, Portoriko

Nie je to celkom bazén, ale bolo by šialenstvo to vynechať. Bioluminescentný záliv v Portoriku je fenomén, ktorý by mohol šoknúť každého návštevníka: totiž ak plávate v tejto zátoke, pás modrých svetiel vás nasleduje kamkoľvek. Nie je to zázrak, ale veľké množstvo jednobunkových organizmov (2 726 na 3,7 l vody), ktoré takto svietia, keď sú nervózne.

 

  • Badeschiff, Berlín, Nemecko

Badeschiff v nemčine znamená „loď na kúpanie“. No táto loď je v skutočnosti prepravný kontajner, ktorý bol otvorený v roku 2004, aby poskytol obyvateľom hygienicky čisté prostredie na plávanie v blízkosti rieky Spree, ktorá je príliš znečistená. Badeschiff je otvorený do polnoci a keď slnko zapadne, tak je nasadený kryt, aby boli plavci v teple.

 

Zdroj/autor: popularmechanics.com, Zuzana Fialová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa