Prespite v kokpite Boeingu 747 s výhľadom na štokholmskú pristávaciu dráhu

2014-11-25 17:30:00 |   |    | 

Svet hotelov a ubytovania sa pomaly posúva ďalej. Izby sú inak vybavené, tradičné bary už nestačia a ani budovy už nie sú tým čo bývali. Kým nejde o klasický hotel, čím výraznejší tým lepší. Dokonca sa viac cenia bizarné a netradičné miesta, ktoré hotelu dodávajú jeho vlastnú atmosféru a správny nádych. Týmto pravidlom sa zrejme nechal viesť aj majiteľ hostela Jumbo Stay Hostel. Nachádza sa totiž v lietadle.



 

V odparkovanom lietadle

 

Celý príbeh začína v roku 1976, keď bolo lietadlo Boeing 747-200 jumbo jet postavené. Určené bolo na lety preslávenej spoločnosti Pan Am (Pan American World Airways) a neskôr prešlo do rúk švédskej spoločnosti Transjet. Po vyradení zo služby sa však na lietadlo nezabudlo. Ostalo síce na štokholmskom letisku Arlanda, ale našťastie sa k nemu dostal nadšený podnikateľ Oscar Dios.

Ten sa rozhodol, že lietadlo je jedinečným prostriedkom pre jeho podnikanie. Veď vo svete hotelierstva sa treba ukázať a byť inovatívny. Preto Oscar Dios vzal príležitosť do rúk a odstavené lietadlo kúpil. Vďaka veľkým plánom sa mu ho podarilo premeniť na veľmi zaujímavý hostel.

 

Netradičné izby

 

Keďže bolo treba spraviť z tradičného lietadla netradičný hotel, začalo sa s výmenou vybavenia. Všetko muselo ísť von a následne sa celé lietadlo muselo dokonale vyčistiť a premaľovať. Ani umiestnenie 27 izieb do stiesnených priestorov nebolo jednoduché. Všetko sa ale zvládlo a Jumbo Stay Hostel dnes ubytuje až 76 ľudí, ktorí môžu navštíviť aj spoločné priestory s barom, alebo oddychovú miestnosť s leteckými kreslami z prvej triedy.

Hostel ponúka viacero variantov izieb. S jednou, dvomi aj tromi posteľami, apartmány, rodinné izby a podobne. Niektoré majú vlastné kúpeľne a toalety iné len zdieľané. Úplnou špecialitou hostela je ale niečo, čo len tak návštevník nezažije. Ak ste pri cestovaní lietadlom niekedy zatúžili nakuknúť do kokpitu a zistiť, aký výhľad majú piloti, tak sa vám to teraz splní. Najluxusnejší apartmán tu totiž je v kokpite. Manželská posteľ a výhľad na štartovaciu dráhu sú tým, čo sem láka mnohých ľudí.

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, jumbostay.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa