TOP 8 najkrajších zimných miest. Niektoré máme priamo za rohom

2014-12-24 09:00:00 |   |    | 

Keď pokryje krajinu ligotavá snežná prikrývka a k tomu zasvieti nesmelé zimné slniečko, je to jeden z najkrajších pohľadov na svete. Príroda je naozaj mocná čarodejnica. V každom ročnom období dokáže vykúzliť tak úžasné divadlo, ktoré nás núti neustále cestovať a pozorovať svet okolo nás vždy z iného uhla pohľadu. A toto je osem najväčších krásavcov, ktorých by ste mali vidieť počas zimy.



 

1. Nórsky vidiek

 

Vyberať len jedno miesto v tejto krajine sa jednoducho nedá. Nórsko je pre zimu ako stvorené. Jeho príroda vyzerá pod snehom úžasne a môžete teda zablúdiť do ktoréhokoľvek kúta, vždy sa budete cítiť fantasticky. Určite nevynechajte tiež aspoň jeden z množstva lyžiarskych rezortov. Mimoriadne kvalitné podmienky s úžasnou panorámou vám pripravia perfektnú lyžovačku. Snehová úroda býva veľmi dobrá, takže vaše plány nepokazí ani nepriaznivé počasie.

 

2. Aspen

 

Obľúbené zimné stredisko americkej smotánky. Napriek rozrastajúcemu sa biznisu sa snažia aspoň v niektorých lokalitách udržať pôvodný kolorit. Menšie a väčšie chaty sú obklopené nádhernou prírodou a zjazdovky máte doslova na skok. Ak by ste však neboli fanúšikom lyžovania, môžete si dopriať aspoň dlhé prechádzky. Západ slnka nad zasneženou krajinou je ďalšou úžasnou spomienkou, ktorú by ste si mali uchovať.

 

3. Alpe d`Huez         

 

Ďalším zaujímavým miestom sú francúzske Alpy. Ponuka služieb je tradične na veľmi vysokej úrovni. Pri zjazdovkách nájdete služby toho najvyššieho komfortu a tak si môžete vychutnať zimu v tej najkrajšej podobe. Jedným z najprestížnejších stredísk je Alpe d`Huez. Nachádza sa tam niekoľko zjazdoviek, medzi ktorými môžete plynule prechádzať.

 

4. Viedeň

 

Mestá v zime neznamenajú len šmykľavé chodníky a kašu z roztopeného snehu. Znamená aj vôňu pečených gaštanov, vareného vína, ruch vianočných trhov a kopu rozžiarených svetiel. Najlepšie si túto atmosféru vychutnáte v meste s historickým duchom. A toto všetko vám presne ponúka aj blízka Viedeň. Keď si budete chcieť trošku oddýchnuť a zmeniť prostredie, rakúska metropola je ideálnym miestom pre krátke výlety do zimného raja.

 

5. Reykjavík

 

Island je ďalšou skvelou zimnou destináciou. Jeho gejzíry a vodopády vyzerajú počas tohto ročného obdobia ešte magickejšie. Stačí vám pritom potulovať sa okolo ich hlavného mesta a nasať krásy tunajšej prírody. Čo by ste mali určite vyskúšať, je známy kúpeľ v termálnom jazere, ktorý práve v zime má tú správnu atmosféru.

 

6. St. Moritz

 

Švajčiarsko je ďalšou z európskych krajín, ktoré sú obľúbenými zimnými destináciami. Lyžiarska oblasť St. Moritz pôsobí v tejto sezóne priam romanticky. Zamrznuté jazerá, po ktorých sa môžete pokojne prechádzať, široká ponuka využitia voľného času, dráhy na sánkovanie, klziská aj na večerné korčuľovanie a mnoho chodníčkov na prechádzanie. Jedna z najkrajších dovoleniek, akú môžete počas zimy zažiť.

 

7. Zakopané

 

Naši severní susedia nám dokonale ukázali, ako by mohol turizmus vyzerať i u nás. Počas zimnej sezóny toto mestečko žije čulým spoločenským životom. Všade nájdete ich tradičné pochúťky, v podnikoch vyhráva ich tradičná hudba, na uliciach stretávate mnoho turistov. Jednoducho na poľskej strane Tatier máte priamo na dosah jeden zo splnených zimných snov. Skúste si taktiež pozrieť program v podobe rôznych podujatí, ktoré tam pravidelne organizujú.

 

8. Škótsko

 

Ak ste aktívnymi turistami, možno sa nedostanete až na toľko miest, ako počas zvyšku roka. No namiesto toho uvidíte Škótsko v úplne inom svetle, ktoré vás istotne chytí za srdce. Najmä Škótska vysočina vyzerá v kombinácii so snehom brilantne. Nezabudnite sa vybrať i k Lochneskému jazeru a zavŕšte svoj výlet v Edinburgu. Keď sa vyberiete hore k hradu a potom sa rozhliadnete na nádhernú zimnú krajinu okolo vás, pochopíte, že tento výlet stál istotne za to.

 

Zdroj/ autor: weather.com, curiositytravel.org, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa