Luxus nemusí stáť veľa. Nájdete ho aj v Chorvátsku

2014-12-30 12:00:00 |   |    | 

Slovko, ktoré znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho je luxusom hotel so špičkovými službami a maximálnym komfortom, pre iného to je ubytovanie priamo pri pláži, niekomu môže zase imponovať skôr kvalitne zariadený apartmán, v ktorom môžu stráviť dlhší čas a pre ostatných to sú nízke ceny v danej lokalite, ktoré im umožňujú dovoliť si kúpiť toho zo svojho rozpočtu podstatne viac. No pre väčšinu z nás je luxusom nádherná príroda s morom a bielym plážami, kde môžeme pokojne oddychovať ležiac pod palmou. A tieto destinácie vám to ponúknu za najprijateľnejšie ceny.



 

Thajsko

 

Pri mnohých exotických destináciách nie je problémom cena nákladov na samotnom mieste. Najviac zaplatíte za letenku a potom si už len užívate sladký život za pár korún. Dovolenkovým rajom sa v tomto smere stáva Thajsko. I keď ceny oproti minulosti mierne stúpli, stále je to aj pre Slovákov hotový raj. Ak máte strach z dovolenky v tejto krajine kvôli preslávenému sexturizmu, nemusíte sa obávať. Stačí sa vyhnúť tým oblastiam, ktoré sú jasne určené na tento typ dovolenky a budete si môcť užívať nádherné západy slnka z terasy vašej chatky priamo pri mori. Ceny stravy a ponúkaných služieb sú naozaj minimálne.

 

Bali

 

Jedna z tých destinácií, kde si pokojne môžete prenajať aj menší domček a zaplatíte zaň asi toľko, čo za ubytovanie pre jedného v luxusnom hoteli. Navyše si takto môžete dovoliť zostať v krajine podstatne dlhšie. Ideálne je vybrať si i mesačnú dovolenku a pustiť sa do cestovania, pričom sa vždy budete vracať do pohodlia svojho prenajatého domova. Aj ostatné služby sú veľmi lacné. Ceny v reštauráciách sú viac ako prijateľné a ak by ste si varili sami, vystravujete sa počas mesiaca za minimálne náklady. Až sa vám na konci dovolenky nebude chcieť z týchto končín vôbec odísť.

 

Chorvátsko

 

Dovolenka v tomto štáte v nás evokuje lacnú alternatívu mora. No i tam môžete zažiť naozaj luxusný pobyt, ktorý vyhľadávajú i mnohé celebrity ako napríklad Beyoncé alebo Angelina Jolie. Stačí sa len prestať zameriavať na lacné apartmánové ubytovanie a vyhľadať niektorý z hotelov so štyrmi či piatimi hviezdičkami. Rovnako hľadajte aj exkluzívnejšie oblasti ako napríklad Istriu, Hvar či Zadar. Kvalitu porovnateľnú trebárs s luxusnými dovolenkami a hotelmi na Maledivách nájdete i tam, len za podstatne nižšiu cenu.

 

Madeira

 

Jej výhodou je blízkosť k Európe. Na rozdiel od ostatných exotických ostrovov sa tak automaticky znižuje cena za letenky a pobyt sa stáva cenovo prijateľnejším. Desaťdňovú dovolenku pre jednu osobu s plnou penziou nájdete pokojne aj za cenu okolo 700 eur. V porovnaní s ostatnými ostrovmi je táto cena naozaj skvelá. Odmenou vám bude prekrásna príroda a srdeční obyvatelia. Najmä ak patríte medzi milovníkov kvetov, budete sa tam cítiť ako v raji.

 

Maroko

 

Spomedzi afrických kandidátov je stále neopozeranou krajinou, ktorá je ponúkaná za veľmi príjemné ceny. Unikátnosť tejto krajiny ponúka skvelú kultúru a množstvo inšpirácií pre rôzne výlety. To všetko získate za málo peňazí a môžete sa spoľahnúť aj na stále rastúcu kvalitu služieb. Dostupné sú aj viachviezdičkové hotely s príjemnejšou atmosférou ako trebárs v Egypte.

 

Turecko

 

Ak chcete vystihnúť ten správny čas, nakupujte dovolenky v Turecku na skoré jarné alebo neskoršie jesenné pobyty. Vtedy dostanete ozajstný luxus za cenu, ktorú by ste v lete zaplatili za bežné hotely. Starostlivosť o zákazníkov je na skutočne vynikajúcej úrovni. Široké spektrum doplnkových služieb je vždy obohatené fantastickou stravou a tento štandard si Turci udržiavajú už viacero rokov, takže sa na nich môžete za každých okolností spoľahnúť.

 

India

 

Pokiaľ je pre vás známkou luxusu prestížna hotelová sieť s nadštandardnými službami, tak si zájdite do Indie. Keďže ceny sú prispôsobené tunajším pomerom, jedna noc v päťhviezdičkovom hoteli rovnakej značky vás môže vyjsť až desaťnásobne lacnejšie ako v Európe. Keďže si tieto siete všade udržujú kvalitu a sortiment svojich služieb, nemusíte sa obávať ani nepríjemných prekvapení ako v prípade neznámych hotelov.

 

Portugalsko a Malorka

 

Opäť ide o nie až tak vzdialené destinácie, do ktorých sa navyše nemusíte obávať ísť ani na vlastnú päsť. I bez cestovnej kancelárie si môžete nájsť ubytovanie priamo pri mori a podľa vašich predstáv. Denne budete rozmaznávaní skvelými službami a to všetko o tretinu lacnejšie ako keby ste sa vybrali trebárs do Mexika alebo Kuby. Stačí si nájsť len akciovú letenku a hotel s perfektným hodnotením.

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, travelandinsure.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.8/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa