Utrápené duše v mjanmarskom chráme chránia opice. Hore vedie 777 schodov

2014-12-30 17:00:00 |   |    | 

Aj Mjanmarsko má svoju posvätnú horu, ktorá sa znenazdajky týči priamo uprostred krajiny. Vďaka takémuto netradičnému tvaru si vyslúžila u miestnych obdiv a úctu. Pripisujú jej aj netradičné vlastnosti. Vďaka nim sa stala posvätnou.



 

Taung Kalat

 

Hora Popa je ozajstným úkazom centrálneho Mjanmarska. Niektorí ju taktiež nazývajú mjanmarskou horou Fuji. Popa je ale zaujímavá tým, že na jej vrchole leží budhistický chrám. A to pomerne známy. Zbiehajú sa sem pútnické trasy, po ktorých vždy niekto kráča. Cestujúci smerujú až na vrchol, ale aby sa až tam dostali, musia prekonať množstvo schodov. K chrámu Taung Kalat vedie magických 777 chodov. Vďaka nim veriaci vystúpia až do výšky 730 metrov.

 

Utrápení Nati

 

Na vrchole budhistického „Olympu“ sa konajú rôzna náboženské rituály. Putujúci aj domáci sa sem schádzajú pri rôznych príležitostiach, aby si uctili svoje božstvá, ale tiež utrápené duše Nati. Tie boli kedysi aristokratmi, ktorí zomreli za hrozných okolností. Boli popravení, zomreli na lepru, alebo ich uštipli jedovaté hady. Mjanmarčania sa k nim modlia, aby si ich naklonili.

 

Chrám poctivo strážia malí pomocníci - opice.

 

K chrámu sa každý rok zbieha najviac ľudí počas osláv Mesiaca.

 

Mjanmarský Olymp je opradený legendami.

Zdroja/autor: dailymail.com, SiSa, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa