10 najlepších letísk sveta. Majster sveta si drží svoju priečku už tretí rok

2015-03-19 08:00:00 |   |    | 

Každý rok sa po celom svete vymenúvajú tisícky tipov na to najlepšie. Teraz sa pozrieme na sumár toho najlepšieho čo ponúka letectvo. Lietanie je dnes už masovou záležitosťou, a keďže je také dostupné, ľudia čakajú stále viac. Letiská sa musia snažiť, aby svojich zákazníkov potešili a ponúkli im to najlepšie. Kde teda nájdete to naj zo služieb?



 

Svetové hodnotenie

 

Hodnotenie najlepšieho letiska na svete aj tento rok spracovala organizácia Sky Trax. Jej výsledky pochádzajú z ankiet, kde spoločnosť vyhodnocovala 13,02 milióna dotazníkov550 letísk. Zaujímali sa o dostupnosť letiska, prístup verejnou dopravou aj taxíkmi, ceny, prostredie, čistotu, pohodlie, množstvo sedadiel, správanie personálu, čakanie na rôzne odbavenie na letisku, prehľadnosť informácií, kvalitu nákupnej zóny, možnosti stravovania, detské kútiky a podobne.

 

Víťazi:

 

1. Letisko Singapur- Changi (Singapur)

Svoju pozíciu si drží už tri roky po sebe.

 

2. Medzinárodné letisko Inšchon (Soul)

3. Letisko Mníchov

Mníchov sa na svojej pozícii drží už tretíkrát po sebe.

 

4. Medzinárodné letisko Hongkong

5. Letisko Haneda (Medzinárodné letisko Tokio)

 

6. Letisko Zürich (Švajčiarsko)

7. Centrálne medzinárodné japonské letisko (Central Japan International Airport)

 

8. Letisko Londýn Heathrow

9. Letisko Amsterdam Schiphol

10. Medzinárodné letisko Peking

 

Ostatné kategórie

 

Spoločnosť každoročne vyhodnocuje aj menšie kategórie, ktoré sa vždy špecializujú na určitý aspekt.

V kategórii najlepšie domáce letisko sa na prvom mieste umiestnilo Letisko Haneda (Medzinárodné letisko Tokio). Prvenstvo za najlepší terminál si odnáša letisko Heathrow v Londýne s jeho T5. Na tomto letisku taktiež zažijete najlepšie nákupy.

 

Pre VIP hostí ma najlepšie pripravený salón medzinárodné letisko Sanya Phoenix v Číne. Medzi nízkonákladovými letiskami vedie londýnsky Stansted a keď hovoríme o bezpečnosti, tú majú najlepšiu na Kodanskom letisku.

Ak máte veľa voľného času, tak sa najlepšie zabavíte na Letisku Singapur- Changi (Singapur), a hlad vám najlepšie zaženie pohostenie na Medzinárodnom letisku Hongkong.

 

V kategórii tranzitných letísk vyhralo Medzinárodné letisko Inšchon (Soul) a najčistejším letiskom sa stalo Letisko Haneda (Medzinárodné letisko Tokio).

 

Umiestnilo sa aj Slovensko

 

V jednej z mnohých ďalších menších kategórií sa umiestnilo aj slovenské letisko Milana Rastislava Štefánika v Bratislave. Dostalo sa na prekrásne 5. miesto spomedzi východoeurópskych letísk. Pred ním sa umiestnili letiská v Budapešti, Kyjeve, Talline a Rige a za ním tie v Belehrade, Tbilisi, Sofii, Varne a Burgase.

Zdroj/autor: cnn.com, worldairportawards.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa