Luxusná dovolenka pre vašu polovičku. Kde zažijete nezabudnuteľné medové týždne?

2015-04-13 08:00:00 |   |    | 

Kedy inokedy by ste si dopriali na dovolenke viac, ako počas medových týždňov. Konečne máte po svadobných stresoch a môžete sa spoločne vybrať na prvú dovolenku v úlohe novomanželov. Vyberte si preto nejaké úžasné miesto, kde si môžete spoločne oddýchnuť a vychutnať tú pravú romantickú atmosféru.



 

Taliansko

 

Vybrať len jedno miesto z tejto krajiny by bolo náročné. Rím ponúka mnoho lokalít, ktoré sú priam stvorené pre zaľúbencov. Záleží preto len na vás, aký spôsob si vyberiete. Môžete sa rozhodnúť pre poznávací zájazd, ktorý vám zostaví cestovná kancelária alebo sa takto vyberiete prenajatým autom po dôležitých miestach vy sami. Taktiež môžete zájsť do niektorej z prímorských lokalít a odtiaľ ísť na niekoľko fakultatívnych výletov. Alebo si vyberte len jedno mesto a tam zostanete po celý čas. A ktoré to môže byť? Pre zamilovaných sa priam núkajú mestá Rím, Florencia a Verona. Úžasné sú aj Benátky, kde si pri plavbe gondolou a presúvaním sa po malých uličkách vychutnáte tú pravú romantiku. Alebo si zájdite na vidiek, na nejaké nepoznané, no pokojné miesto s úžasnou atmosférou a užívajte si tú nádheru okolo vás.

Tipy na dovolenku v Taliansku: 8 talianskych klasík, ktoré nemôžete na vašej ceste vynechať. Nechajte sa ohúriť Talianskom

 

Cancún, Mexiko

 

Jedna z najkrajších častí Mexika. Dlhé piesočné pláže s krásnymi rezortmi predstavujú idylickú dovolenku pre všetky zamilované páry. Na vašej starosti nebude nič iné, len pokojne leňošiť pod slnečníkom na pobreží a celý deň sa vzájomne rozmaznávať. Keby vás to začalo nudiť, máte k dispozícii množstvo fakultatívnych zájazdov. Čo by ste si istotne nemali nechať ujsť, to sú pozostatky mayskej kultúry s ich úžasnými pyramídami. Cestovné kancelárie ponúkajú aj zájazdy do výrobní tequily, zájsť môžete na dvojdňovú dovolenku na Kubu a istotne si nenechajte ujsť večer s tradičnou mexickou hudbou a skvelou zábavou. Pokiaľ patríte k akčnejším dovolenkárom, vyberte sa so skúsenými sprievodcami do okolitých hôr a prírody.

Zaujal vás Cancún? Čítajte o najluxusnejšom letovisku Mexika viac.

 

Santorini, Grécko

 

V Grécku je to jedna z drahších dovoleniek. No práve na medové týždne úplne vyhovujúci ostrov. Na Santorini sa v pomere k iným preferovaným lokalitám nenachádza až toľko turistov. Atmosféra je pokojnejšia, príroda nádherná, architektúra nezabudnuteľná a prežívať s vašou láskou východy a západy slnka nad skalnatými útesmi je skutočne úžasné. Keby ste sa náhodu začali nudiť, stále sa môžete pomocou lodnej dopravy vydať aj na výlet na niektorý z iných gréckych ostrovov.

 

Maldivy

 

Jedna z luxusnejších dovoleniek, no zároveň jedno z najromantickejších miest na svete. Ubytovanie budete mať zväčša v malých chatkách priamo pri mori a užiť si tak môžete dokonalé súkromie. Exotická príroda a krásne lokality, ktoré môžete spoznať vďaka kratším výletom a prechádzkam po ostrove a k tomu aj úžasné kúpanie v príjemne teplom mori, kopírujú presnú predstavu dovolenkového raja na Zemi.

Čítajte tiež: Maldivy: Luxus vládne i menej známym atolom

Bora Bora

 

V istom smere je to obdoba Maledív, no v trošku lákavejšom prevedení. Bora Bora sa nachádza vo Francúzskej Polynézii a pre mnohých ľudí je toto to najkrajšie miesto na svete. Hlavným heslom tejto destinácie je totiž prísne limitovať počet turistov. Vďaka tomu si chcú uchovať svoju pôvodnú tvár, nepoškodiť prírodu a každému návštevníkovi zabezpečiť aspoň kúsok súkromia. V tejto lokalite sa navyše môžete spoľahnúť aj na pestrú ponuku vodných športov, dá sa tam skvele člnkovať a určite si nenechajte ujsť výlety k vodopádom ukrytým uprostred nádhernej zelene. Ide o skvelý kontrast oproti plážovému svetu.

 

Aruba

 

Synonymum romantiky. Pre mnohých Američanov splnený sen v prípade svadobnej cesty. Ide o pokojnú oblasť v blízkosti Venezuely, ktorá sa môže pochváliť naozaj nádhernou prírodou. Tunajšie vody sú veľmi čisté, vďaka tomu si môžete užiť aj potápanie, pri ktorom skvele uvidíte celý podmorský svet. Skvelým tipom je aj prenajatie auta, aby ste si mohli urobiť výlet po celom ostrove. Cesty sú tam v dobrom stave, takže sa nemusíte obávať a piknik či večeru pri zapadajúcom slnku si môžete urobiť kdekoľvek mimo vášho hotela.

 

Bodamské jazero

 

Pre každého znamená romantika niečo iné. Zatiaľ čo niekto hľadá exotiku, iní si vychutnajú takúto dovolenku aj v susednom Rakúsku. Či sú to Alpy alebo iné krásne lokality, aj tam môžete zažiť nádherné medové týždne. A to najmä v prípade, že patríte k aktívnym dovolenkárom. Spomedzi všetkých lokalít vyberáme Bodamské jazero, ktoré zároveň spája Nemecko a Rakúsko. Ak si nájdete ubytovanie priamo pri jeho brehu, budete mať skutočne skvelý zážitok. V okolí sa nachádza navyše viacero zaujímavých miest a môžete si vybrať, či chcete spoznať skôr kultúru, alebo sa vyberiete na turistiku.

 

Paríž

 

Keď už hovoríme o romantike, tak istotne nemôžeme vynechať ani Paríž. Keď sa tam vyberiete na svadobnú cestu, nájdite si radšej ubytovanie niekde na predmestí, aby ste si vychutnali pokojnejšiu atmosféru. Večerné prechádzky pri Seine, návšteva opery a denné skúmanie zaujímavých pamiatok niekedy vystriedajte za výlet niekam na francúzsky vidiek. Počas neho istotne zájdite aj do niektorej z viníc, kde si okrem ochutnávky vín doprajte aj krásny deň spojený so spoznávaním tejto kultúry.

Ak plánujete svadobnú cestu alebo dovolenku vo dvojici, mohlo by vás tiež zaujímať, v ktorých európskych mestách môžete zažiť najkrajšie romantické prechádzky.

 

Máte vlastné skúsenosti? Kde sa Vám najviac páčilo na medových týždňoch, prípadne inej romantickej dovolenke? Podeľte sa s nami.

 

Zdroj/autor: list25.com, honeymoons.com, fodors.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa