Najkrajšie pobrežné vychádzky: Na tieto túry nikdy nezabudnete

2015-08-04 08:00:00 |   |    | 

Turistiku nemusíte pestovať iba v horách. Ak milujete radšej prímorské prostredie, vychutnať si ju môžete aj v týchto podmienkach. Tie najkrajšie pobrežné vychádzkové trasy patria k najlepším súčastiam dovolenky. Stačí sa len vybrať aj mimo hotelový areál a preskúmať i okolie. A nezabudnite, že pokiaľ by ste nenašli vašu tohtoročnú dovolenkovú destináciu medzi týmto výberom, istotne si nájdete krásne turistické chodníčky popri pobreží i vo vašej lokalite.



 

Bretónsko, Francúzsko

 

Celé pobrežie má viac ako 400 kilometrov. Je preto na vás, aby ste si vybrali presne ten úsek, ktorý vás chytí za srdce. Alebo si môžete vybrať aj pohodlnejšiu verziu, keď sa budete popri pobreží presúvať pomocou auta. Takto si naplánujte dovolenku, na ktorej si užijete veľkú časť Francúzska. Najkrajšou lokalitou je pláž s ružovými skalami. Práve tam si radšej vyjdite z auta von a naplánujte si pešiu túru popri tomto kúsku mora. Napriek tomu, že ide o skalnaté pobrežie, má skvelé možnosti pre kúpanie, organizovanie piknikov i takéto túry. Takže takto si môžete zorganizovať vynikajúci deň aktívneho oddychu.

 

Cinque Terre, Taliansko

 

Podľa aktívnych cestovateľov tá najkrajšia časť Talianska. Opäť je vhodné rozdeliť si ju do niekoľkých menších trás, ktoré môžete prejsť postupne počas jednej alebo viacerých dovoleniek. Popri vysokom skalnatom pobreží sa nachádzajú krásne farebné domčeky, ktoré sa striedajú s úžasnou prírodou. Trasu si vždy naplánujte tak, aby ste si mohli následne oddýchnuť v ďalšej blízkej dedinke. Nachádzajú sa tam taktiež významné vinice so skvelým vínom, robia tam fantastickú pizzu a nájdete tam taktiež atmosféru pravého Talianska.

 

Lycian Way, Turecko

 

Opäť ide o veľmi dlhú trasu, ktorá je tentoraz dlhá až 540 kilometrov. Začína sa však v Antalyi, takže sa na ňu môžete vybrať pokojne vtedy, keď budete na svojej dovolenke. Pokiaľ sa chcete vybrať o kúsok ďalej, stačí si vybrať možnosť presunu tunajšou dopravou. V niektorých prípadoch poskytujú hotely aj alternatívu aktívnych fakultatívnych výletov, no tie nie sú až tak časté. Pobrežie je veľmi pekné a špeciálne pri meste Lycia, ktoré má krásny historický charakter, je veľmi obľúbená časť tejto túry. Pozrite si rozvrh jednotlivých trás a vyberte si tú, ktorá zahŕňa pre vás najkrajšie lokality.

 

Gokarna, India

 

V tomto prípade ide o kratšie úseky, ktoré pohodlne zvládnete aj počas jednodenného výletu. Gokarna nie je pre turistov až tak známa. Pre domácich je však jedným z významných pútnických miest, ktoré začínajú pomaly objavovať aj cudzinci. Pokiaľ by ste chceli ísť na krátku meditačnú túru, keď sa budete chcieť dostať do bližšieho kontaktu s prírodou a sústrediť sa na svoje vnútro, toto pobrežie je preto ako stvorené. Veľké kamene navyše ponúkajú aj netradičný povrch a zaujímavejšiu cestu s netradičnými, no nie nezdolateľnými prekážkami.

 

Anglesey Coastal Path, Wales

 

Väčšina tejto 200 kilometrovej trasy je prístupná aj verejnosti. Časť z nej však obsahuje súkromné pozemky, ktoré nie sú vyhradené pre verejnosť. Zaujímavosťou je, že počas tejto prechádzky si môžete zájsť aj na malý ostrovček, ktorý je pohodlne dostupný aj zo súše. Na jeho území sa nachádza kostolík s typickou anglickou architektúrou. Nádherná divoká príroda v kombinácii s búrlivým morom je za dobrého počasia fantastickou možnosťou pre takúto pobrežnú vychádzku.

 

Kalalau, Havaj

 

Oproti predošlým trasám ide o náročnejšiu túru. Kvôli náročnému terénu si vyžaduje určité turistické skúsenosti. Potrebujete na ňu dobrú pevnú obuv a následne sa môžete pustiť do jej zdolávania. Odmenou vám budú naozaj krásne vyhliadky. Kalalau má úžasné pobrežie s členitým terénom, vďaka čomu sa stáva dobrou pastvou pre oči. Chodníčky majú okolo 18 kilometrov, pre naozaj zdatných turistov nebude problémom prejsť ich počas jedného dňa.

 

Sydney, Austrália

 

Obľúbené austrálske mesto nie je stvorené iba pre plávanie a jachting. Môžete sa vybrať i na prechádzku po dlhom pobreží a vychutnať si ho i z tejto perspektívy. Pre mnohých obyvateľov je to vynikajúce miesto na behanie. Často sa tam stretávajú pri rannom joggingu a nadväzujú tak nové kontakty. Na pobreží však nájdete aj náročnejší terén, ktorý si bude vyžadovať isté turistické zručnosti pri jeho zdolávaní. A pokiaľ milujete voľnú prírodu, tak si niekedy len tak sadnite na okolité skaly a pozorujte vzácne ryby, ktoré sa tam ukazujú častejšie ako v Európe.

 

California Coastal Trail, USA

 

Spomedzi všetkých týchto pobrežných trás ide o najpestrejšiu túru. Okolo pobrežia sa totiž nachádzajú dlhé piesočné pláže, môžete si tam vyskúšať silu aj na zložitejších kamenných úsekoch, pokochať sa dá pri úžasných kvetoch a nájdete tam aj kúsok malého pralesa s lagúnou. Jednoducho sa tam nudiť nebudete, takže stačí si len dobre naplánovať rozdelenie trasy a jednotlivé presuny, aby ste stihli vidieť čo najviac z tohto pobrežia.

Zdroj/autor: wonderlists.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa