Termalpark Veľký Meder

2010-09-16 10:30:00 |   |    | 

Termalpark Veľký Meder (Thermal Corvinus Veľký Meder), obkolesený 100 hektárovým lesoparkom, sa nachádza 10 kilometrov od maďarských hraníc a 65 kilometrov od Bratislavy. Nový krytý rekreačný komplex je otvorený celý rok medzi 9.00 a 21.00 hodinou. Vodná plocha krytého bazéna s atypickým tvarom má rozlohu 300 m2 a jeho hĺbka je 1,3 m a polokrytý sedací bazén s vyššou teplotou vody vytvára ideálne podmienky na oddych a relaxovanie pre každého návštevníka.



Termálna voda pramení z hĺbky 1 500 metrov, z dvoch vrtov (z jedného vrtu vyviera voda s teplotou 56,5 °C, z druhého vrtu 76,5 °C). Vo všetkých bazénoch je termálna voda s teplotou 27 až 38 °C, vhodná na liečenie ochorení kĺbov, chrbtice a svalstva.

Komplex okrem bazénov ďalej ponúka návštevníkom: saunacentrum (fínska, bylinková, parná a infra sauna), jakuzzi, soľná jaskyňa, masáže (klasická, športová, relaxačná, reflexná, aromaterapeutická a termoakupresúrna masáž Ceragem), magnetoterapia BEMER 3000, biosolárium, bioptronová liečba, kozmetické centrum, samoobslužnú reštauráciu a bar. V lete je k dispozícii 9 bazénov, reštaurácie, občerstvenia, športové vyžitie pre deti i dospelých. Ubytovanie sa nachádza priamo v areáli.

Asi 2 kilometre od mesta je aj štrkovisko s výbornými  možnosťami na plávanie. Vďaka týmto podmienkam sa vo Veľkom Mederi vybudoval aj turistický ruch, ktorý existuje po celý rok.

 

  • 9 bazénov, z toho 3 vonkajšie bazény (detský, plavecký, taliansky), 4 vnútorné a 2 polokryté s teplotou termálnej vody 26 – 38 stupňov Celzia
  • celkovo 5 tobogánov, vrátane 2 celoročných (Red ring 66,7 m a Black led 67,5 m) v krytej časti komplexu
  • volejbalové (nohejbalové) a futbalové ihrisko
  • ako sa tam dostať:  Do Veľkého Medera chodí vlak na trase Bratislava-Komárno a pravidelné autobusové linky. Termálne kúpalisko je 10 kilometrov od maďarských hraníc a 65 kilometrov od Bratislavy smer východ. Nachádza sa na južnom okraji obce Veľký Meder, takmer na konci Promenádnej ulice.
  • parkovanie: osobné autá, motocykle - 3 eurá/deň, zájazdové autobusy - zdarma
  • prevádzka: celoročná / 365 dní aj počas štátnych sviatkov

 

  • Tarzánia - najdlhšia lezecká dráha na Slovensku sa nachádza v korunách stromov v  lesoparku pri termálnom kúpalisku.  650 metrov prekážok, pozostávajúcich z troch trás je určená všetkým tým, ktorí si chcú užiť patričnú dávku adrenalínu, miernu dávku fyzickej námahy a hlavne perfektný zážitok . Dospelí môžu  otestovať svoju vytrvalosť a vzdatnosť na modrej (450 m) a červenej (568 m) trase 7 m nad zemou, kým  deti  vo výške 1 m nad zemou  na zelenej trase ktorá meria 77,60 metrov.
  • Korytnačí hrad a hrad Orliaka morského -  Detské ihriská majú vkusnú a účelnú architektúru, ktorá robí každý kus ihriska originálnym a jedinečným. Hracie prvky sú vyhotovené z agátového dreva a dávajú široké možnosti pre malé deťúrence ( od 3 rokov) pod dozorom rodičov, ale aj pre väčšie deti (do 12 rokov) školákov sa vyšantiť na šmýkačkách, hojdačkách, pieskoviskách,preliezačkách, lezeckých stenách, prekážkových dráhach.
  • Vodná veža - deti sa môžu vyšantiť v novootvorenom, krytom, zábavnom  bazéne kde sa nachádza jedinečná atrakcia a úplná novinka leta 2010: interaktívne vodné  ihrisko  Vodná Vodopády, sprchy,vedro s objemom 500l, vodné clony,vodné delá, kĺzačky ponúkajú deťom nezabudnuteľné chvíle, veselé zážitky  a  maximálnu zábavu pre celú rodinu. Bar pri "Vodnej veži", ponúka široký sortiment nápojov a občerstvení.

 


 

Novinky v sezóne 2010

Termálne kúpalisko vo Veľkom Mederi, ktoré ročne obslúži okolo 600 tisíc hostí, zvýši po renovácii svoje kryté priestory o 5000 štvorcových metrov (m2), teda viac ako dvojnásobne.
Služby kúpaliska tak bude môcť využívať naraz až 2500 hostí a denná kapacita sa môže zvýšiť na 3000 až 3500 návštevníkov.

"Po ukončení úplnej obnovy 50-metrového plaveckého bazéna s novým sociálnym a technologickým zázemím, vybudovaním tematického detského ihriska a akčno-rekreačnej zóny v súčasnosti s najdlhšou lanovou dráhou na Slovensku v lesoparku kúpaliska, dobudovaním prístavby ku krytému bazénu s dvoma celoročnými toboganmi a vytvorením priestorov pre oddych sa začali práce na súčasnej novej investícii za 8 miliónov eur v decembri minulého roka," informoval konateľ spoločnosti Termál, s.r.o., Dénes Mikóczy.

Predmetom investície je výstavba multifunkčnej vstupnej haly s vnútorným detským ihriskom, reštauráciou, darčekovou predajňou a  vstupným systémom, ktorý za pomoci čipových hodiniek zabezpečí vstup cez turnikety do celého areálu kúpaliska. "V suteréne budú umiestnené nové šatníkové skrine. Pre starších a telesne hendikepovaných hostí budú k dispozícii dva výťahy," priblížil konateľ spoločnosti.(tasr)
 

 

TERMÁL, s.r.o.
Promenáda 3221/20
932 01 Veľký Meder
Tel./fax: +421 31 555 21 04
Pokladňa-recepcia: 00421(0) 907 635 389
E-mail:
info@termalsro.sk


Zdroj/autor: termalsro,tasr,drom

VIDEO Termal park Veľký Meder



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa