Termálne kúpalisko Vadaš

2010-10-10 11:00:00 |   |    | 

Na lúke Vadaš pri Štúrove bol v sedemdesiatych rokoch objavený v hĺbke 130 metrov termálny prameň s teplotou takmer 40 °C. V okolí tohto zdroja vyrástol kúpeľno-rekreačný areál, ktorý má dnes aj s ubytovacími kapacitami rozlohu 32 hektárov. Kúpalisko Vadaš poskytuje spojenie oddychu, zábavy i relaxu pre celú rodinu.



Návštevníci majú k dispozícii desať bazénov, z toho dva - vnútorný plavecký (32 °C) a vonkajší sedací (36 °C) patria ku krytej plavárni. Plaváreň je za nepriaznivého počasia otvorená celý deň, inak od siedmej večer až do polnoci. Vo vonkajšom areáli je veľký plavecký bazén (26-28 °C), menší rodinný bazén Delfín (30 °C), detský bazén (32 °C) a relaxačný bazén Hviezda (30 °C).

 

K najväčším hitom patria najmä masážny perličkový bazén (36 °C) a bazén Lagúna – najväčší bazén s umelým vlnobitím na Slovensku (27–29 °C). K celkovému obrazu areálu patria 2 tobogány, športové ihriská, atrakcie pre deti, rozľahlé zatrávnené plochy určené na oddych, pláž so slnečníkmi a množstvo ďalších služieb.

 

  • počet bazénov/plocha: 10 bazénov, 8 577 m2
  • teplota vody (od-do): 26-36 °C
  • liečivé účinky: termálna voda je vhodná pri liečení chorôb pohybového ústrojenstva
  • športové a kultúrne vyžitie, zábava: atrakcie pre deti - dvojitý tobogán, detské ihrisko, trampolína, nafukovacia šmýkačka, kolotoče, jazda na koni, gokartová dráha, plážový volejbal, minigolf, tenisové kurty, streetbalové ihrisko a iné.   

 

Stravovanie je možné v hotelovej reštaurácii a k dispozícii je v lete aj okolo 40 bufetov s rýchlym občerstvením. Na ubytovanie slúži turistická ubytovňa, bungalovy, chatky, kemping neďaleko areálu.

 

  • prevádzka: celoročná
  • ako sa tam dostať: Štúrovo je na samom juhu Slovenska pri Dunaji a hranici s Maďarskom. Dobré spojenie vlakom alebo autobusom, prípadne vlastným autom. Vadaš je neďaleko centra mesta smer severozápad.
  • parkovanie: platené parkovisko s kapacitou 800 parkovacích miest v areáli
  • otváracia doba: TU
  • Cenník: TU

 

 

Novinky na kúpalisku Vadaš 2010

Betónovú plochu medzi bazénmi nahradila zámková dlažba a prestavaná cesta s upravená dlažbou umožní komfortnejší prístup k detskému areálu a k bazénu s vlnobitím. Pôvodný kachličkový bazén Delfín nahradil nerezový bazén Relax a pribudli v ňom rôzne vodné atrakcie ako sú chŕliče, ležadlá a masážne miesta. Nová je tiež rúra, cez ktorú prúdi termálna voda. Kúpalisko okrem toho prebudovalo najväčšie sociálne zariadenia pri tobogáne a v autokempingu a detské ihrisko sa rozšírilo o nové atrakcie.

 

Kontakt

Rekreačný komplex VADAŠ THERMAL
Pri Vadaši 1

943 01 Štúrovo
Tel.:  036/756 01 11 
Fax:  036/756 01 01 
E-mail:
hotel@vadas 

 

 

 

Zdroj/autor: termálne kúpalisko Vadaš, drom

 

VIDEO Termálne kúpalisko Vadaš



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa