VIDEO Na Kráľovej holi stojí strom zelený...

2014-03-27 14:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Projekt Kráľova hoľa som začal nakrúcať v novembri minulého roka. Kráľovka je pre mňa zaujímavý kopec už od detstva, kedy som naň pozeral cez sklo auta pri ceste ku starkej. Svojou výškou jednoznačne dominuje celému okoliu a v celej východnej časti Nízkych Tatier je najvyšším vrcholom. Na jej vrchole som stál nespočetne veľakrát a mám z neho veľa rôznych zážitkov a tak som sa rozhodol, že jej na oplátku niečo vrátim pekným videom.



Mojou prvou zastávkou bolo sedlo Besník, ktoré sa nachádza medzi Telgártom a Stratenou. Je odtiaľ perfektný výhľad na vrchol, ktorý v to ráno dokresľovala zaujímavá atmosféra vďaka prelievajúcej sa hmle.

Od tohto času začali moje výstupy na vrchol. Dovedna ich bolo šesť a mojou snahou bolo zachytenie zaujímavých podmienok. V tomto období sa slovenské hory často nachádzali v inverznom počasí, preto som sa rozhodol, že svoje úsilie venujem na zachytenie čo najkrajšej inverzie.

Na posledný šiesty výstup som si vyhradil štyri dni času, počas ktorých som prespával v malej miestnosti v budove vysielača na vrchole Kráľovej holi. Tá slúži ako núdzové útočisko pre turistov. Predposledný deň hmla skutočne klesla natoľko, že sa mi otvorili krásne výhľady. Najprv len na samotnú inverziu, ktorá dosahovala cca 1 700 m.n.m.

Inverzia postupne klesala a o chvíľu sa mi otvorili výhľady aj na Vysoké a Západné Tatry. O chvíľu slnko zapadlo a ja som sa ešte v noci zabával fotením hviezd. Na jednej z fotografií je budova vysielača a samotný vysielač na vrchole Kráľovej hole.

Neostávalo iné, než sa zobudiť do nádherného inverzného rána a nakrúcať, čo to len šlo. Ďalšie videá a fotografie si čitatelia môžu pozrieť na webstránke www.MLandscapes.sk alebo na facebooku www.facebook.com/MLandscapes.

 

Zdroj/autor: Matúš Lašan, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa