Super výlet na južnú Moravu – Zažite skvelý deň v aquaparku a na bicykloch

2015-07-14 08:00:00 |   |    | 

Horúce chvíľky aké zažívame práve teraz nás čakajú ešte niekoľko dní, plus treba rátať aj s tým, že tu máme leto. Vysoké teploty teda môžeme stále očakávať. Čo nás v takomto teplom prostredí schladí? Veľa z nás volí možnosť kúpania a vodných radovánok. A preto čo tak si spraviť malý výlet na Moravu a spojiť ho s výletom do aquaparku? Všetko to stihnete za jeden deň, ktorí si užijú ako deti, tak aj dospelí.



 

Za hranicami

 

Ak hľadáte miesto, kam by ste vybehli počas horúcich dní, okolie Pasohlávok je ideálnym miestom. Nachádza sa približne 1,5 hodiny od hraníc, takže sa sem na otočku oplatí prísť hlavne obyvateľom západného Slovenska. No zúfať nemusíte ani keď je váš východiskový bod od hraníc trochu ďalej. V tejto lokalite sa totiž oplatí stráviť hoc aj predĺžený víkend. Ak sa sem vyberiete autom, môžete ísť diaľnicou smerom na Brno (budete potrebovať diaľničnú známku, ktorá aktuálne stojí približne 11 eur na 10 dní) a odtiaľ na juh, alebo sa dá ísť aj cez dedinky, ktoré sú veľmi príjemné.

 

Pre celú rodinu – Aqualand Moravia

 

Keď sa sem vyberiete počas sparných dní ako sú tieto, zamierte si to priamo do aquaparku. Aqualand Moravia, ktorý sa nachádza v Pasohlávkach, je skvelým miestom, kde sa vybláznia celé rodiny. Moderne vybavený park si už aj Dromedár vyskúšal. Tunajšie priestory poskytujú dostatok zábavy pre malé deti, ako aj ich rodičov. Množstvo vyhrievaných vnútorných aj vonkajších bazénov má rôzne atrakcie. Niektoré sú čisto relaxačné, iné sú určené na rôzne hry, ako napríklad umelé morské vlny s viacerými nastaveniami

Milovníkov zdravého adrenalínu poteší množstvo toboganov. Väčšina z nich je krytých, takže sa dajú využiť v oboch sezónach a aj keď je vonku škaredé počasie. Dva najväčšie z nich sa nachádzajú v letnom areáli. Už len pri pohľade na ne stúpa krvný tlak, no i tak sa na nich ľudia bavia aj za nie práve najkrajšieho počasia.

Ak preferujete skôr pokojnejší relax, sadnite si k baru priamo v bazéne, a ak zatúžite po ešte hlbšom očistení, zamierte si to priamo do relaxačného a saunového sveta na poschodí Forum Romanum (za vstup sa pripláca). Rozličné druhy sáun a procedúr rozhodne ulahodia vašej duši. Len sa netreba červenať, ide totiž o bezplavkovú zónu. S tým je spojené aj ďalšie (ne)príjemné obmedzenie. Smú sem len deti nad 150 cm, takže ich budete musieť nechať hrať sa dolu v bazénoch a vy si pokojne oddýchnete hore.

Aby sa návštevníci čo najviac bavili, pravidelne sa tu usporadúvajú rôzne podujatia. Na ne sú do parku prizvaní animátori, ktorí zabavia vaše deti, rôzni hudobníci, DJ a podobne. Všetko v záujme dobrej zábavy.

Malým nedostatkom parku je to, že ak sa sem vyberiete počas sviatkov, býva tu pomerne plno a pri pokladniach si trochu postojíte. No s trochou trpezlivosti a županom do reštaurácie (po horúcich bazénoch je pomerne chladná) zažijete skvelý deň a vybláznite sa do sýtosti.

 

Na bicykloch

 

Pri plánovaní výletu sa nemusíte obmedziť len na kúpanie v aquaparku. Ak vás to nebaví, prípadne vám postačí pol dňa, potom si so sebou vezmite bicykle. Tunajšie okolie je ozaj očarujúce a poskytuje množstvo tipov na výlety. Vyberte sa na blízky kopec a spoznávajte kolorit malých mestečiek. Pálava poskytuje nespočetne veľa možností. Rovinatý kraj cyklistom priam nahráva do karát, hoci upozorňujeme, že z času na čas sa pred vami môže objaviť malý aj väčší kopček. Oplatí sa naň výjsť, aby ste mali prekrásny výhľad na široké lány polí a vinohradov. Ak vás vábia diaľkové trasy spájajú sa tu Jantárová, smerujúca na sever do Poľska, a iné smerujúce do Viedne, Prahy...

 

Víno

 

Keď sme už tu nemožno zabudnúť na to, čím je Morava azda najviac preslávená. Víno. Biele, červené, ružové, sladké, suché, šumivé... Nie nadarmo sa o ňom spieva toľko piesní. Jednoducho je prepojené s tunajším životom a ako návštevníci by sme ho nemali prehliadnuť. Ak sme už na tých bicykloch, čo tak vyskúšať Mikulovskú vínnu cestu, alebo ktorúkoľvek inú z tých okolitých. Vínne pivničky sa tu nachádzajú na každom kroku, a ak sem zamierite už na jeseň užijete si dostatok príležitostí na degustácie.

 

Pamiatky

 

Zostaňme ešte chvíľku na bicykloch a po Moravskoslezskej diaľkovej cyklotrase sa vydajme do neďalekého Lednicko – valtického areálu. Nad jeho krásou sa už rozplýval nejeden turista a autor článkov. Asi sa ani nedá úplne zhrnúť, aký je tento areál v skutočnosti krásny. Honosné stavby, upravené záhrady, lovecké zámočky, galérie, kultúrne slávnosti... Hlava sa vám z toho zatočí, ak sa pokúsite objaviť všetko naraz. Pri jednodňovej návšteve choďte radšej priamo do zámku v Lednici. Má úžasné záhrady, park a celkovo okolie. Ak budete mať viacej dní, preskúmajte širšie okolie vo Valticiach, ale aj inými smermi. Takýto výlet vám môžeme len odporučiť, ale ak sa chystáte na viacero dní, vybavte si ubytovanie radšej vopred, keďže je táto oblasť veľmi obľúbená a ubytovacie kapacity sa rýchlo minú.

 

Pálava Card

 

Ako je v dnešných dňoch už pomerne bežné, aj tento región si vytvoril vlastnú zľavovú kartu, ktorá návštevníkom umožňuje získavať zľavy na miestne turistické produkty. Lacnejšie navštívite aquapark, povozíte sa po kanáloch v Lednici, navštívite zámky v Mikulove, Valticiach a na iných miestach. Dospelá osoba za kartu zaplatí 199 CZK a rodinná karta výjde na 399 CZK (2 dospelí + 2 deti).

Zdroj/autor: palava-card.cz, pasohlavky.cz, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa