Blahodarné kúpele a nekonečný horizont maďarskej pusty

2015-07-20 15:00:00 |   |    | 

Pramene s liečivou silou, zážitkové parky lákajúce na zábavu, pusta Hortobágy ako svetové dedičstvo, romantická krajina okolia Tisy, nedotknutá príroda, jedinečná kultúra, živé tradície, výborné vidiecke chute, zábavné festivaly a k tomu všetkému pohostinnosť priamo od srdca ponúka Severná veľká maďarská nížina!



 

Maďarské liečebné a termálne kúpele sú obľúbené medzi tými, ktorí vyhľadávajú relax a dbajú o zdravý životný štýl. Veľký podiel týchto blahodarných kúpeľov sa nachádza práve v tomto regióne, kde nájdete viac ako 200 termálnych prameňov zásobujúcich bazény asi  50 kúpeľov. Väčšina z nich má celoročnú prevádzku aj s krytými zariadeniami a pestrou paletou doplnkových služieb. Región sa môže pýšiť tromi miestami kvalifikovanými ako liečebné miesto (Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza). 

Vybrané destinácie regiónu Hajdúszoboszló a Debrecen ponúkajú veľa noviniek a zaujímavostí na túto letnú sezónu a tešia sa na návštevníkov zo Slovenska!

 

Najkrajšie miesta

 

Hajdúszoboszló patrí medzi najznámejšie kúpeľné mestá Maďarska. Jeho najväčším lákadlom je kúpeľný komplex, ktorý zahŕňa svetoznáme liečebné kúpele, kúpalisko, Aquapark a zážitkové kúpele Aqua-Palace.  Kryté zážitkové centrum ponúka na ploche 15 000 m2  zábavu na celý deň. Dokonca si tu môžete aj zasurfovať. Vlani sa vynovila termálna časť kúpeľov, vybudovala sa aj oddychová zóna a klasické liečebné terapie sa rozšírili o nové procedúry.  V areáli aquaparku vznikla extrémna zóna. 

Dokonalé leto, dokonalý oddych, dokonalý Debrecín! Druhé najväčšie mesto Maďarska ponúka množstvo zážitkov, relax a zábavu v liečebných a mediteránskych zážitkových kúpeľoch Aquaticum , ako aj v kultúrnych zariadeniach mesta. Ani Debrecín nezaostával v investíciách. Zrekonštruovala sa bazénová hala liečebných kúpeľov a obnovila sa oddychová zóna. Vynovený saunový svet má medzinárodné parametre s množstvom služieb pre dokonalý relax.

Je jedno, či prichádzate za liečením, relaxom alebo zábavou,  v obidvoch mestách Vás čakajú rozmanité služby a nezabudnuteľné zážitky po celý rok. Vítané sú aj rodiny s deťmi.

 

Ani na puste Hortobágy nie je pusto. Najväčšia súvislá trávnatá rovinatá plocha Strednej Európy s nekonečným horizontom, zachovalými pastierskymi  tradíciami je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Národný park ponúka pešie a cyklotúry so sprievodcom, na ktorých sa dostanete do bezprostrednej blízkosti divo žijúcich zvierat. Hortobágysky zverinec a Pusta Safari je zážitok na celý život. Pustu môžete spoznávať aj v návštevníckom centre národného parku, kde otvorili novú interaktívnu výstavu s tematikou vtáka žeriava, ktorý je jedným zo symbolom parku. O nové prvky sa obohatil aj žrebčín Mátai Ménes, kde odteraz okrem koní môžu návštevníci vidieť aj koče a oboznámiť sa s históriou chovu koní. Na svoje si prídu aj cykloturisti na obnovenej hrádzi Horného Potisia. Toto územie patrí medzi najkrajšie, cez ktoré prechádza aj medzinárodná východoeurópska cyklotrasa Eurovelo 11. Rovinatý terén je ideálny pre rodiny s deťmi aj pre staršie vekové kategórie.

 

Výber najvýznamnejších podujatí 

 

Dni Dixielandu v Hajdúszoboszló 31. júla – 2. augusta 2015 potešia milovníkov dixie muziky, slávny debrecínsky kvetinový karneval sa uskutoční 15.-22. augusta, Nyíregyháza bude plná dobrej nálady, folku a tradícií počas hudobno-umeleckého festivalu Vidor od 28. augusta do 5. septembra a v Hajdúszoboszló  11.-13. septembra sa stretnú fajnšmekri na Festivale vína a biojedál.

Viac informácií na:  www.madarsko.sk/velkanizina

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Maďarsko

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa