Tip na víkend: Festival šarkanov na zámku Schloss Hof pri Bratislave

2012-10-04 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V nedeľu, 7. októbra, sa uprú všetky zraky smerom do výšok. Umne vyrobené klasické, papierové alebo moderné high-tech šarkany sa budú vznášať nad barokovým zámkom Schloss Hof.



Od 13.00 bude na lúke barokového majera stretnutie milovníkov šarkanov, bude sa hovoriť o histórii a viac ako tritisícročnej tradícii ich stavania. Klasické ázijské papierové šarkany zhotovené veľmi nákladne, umelecky zdobené exempláre podľa vzoru čias baroka a futuristické kusy vyrobené z umelej hmoty či laminátu modernými technológiami.

Tie všetky sa budú predvádzať nad hlavami návštevníkov počas zhruba trojhodinového programu. Aj s odborným komentárom členov „One Sky - One World“, aby sa diváci zoznámili s vývojom tohto fenoménu.

„Plnou silou nahor!“ To je motto napínavej tímovej súťaže, počas ktorej si všetci návštevníci majú možnosť z jednoduchých materiálov vyrobiť vlastné šarkany a vypustiť ich do výšok. Profesionáli z Japonska a Indie sa postarajú o súboje na nebi s bojovými šarkanmi.

Pre potešenie malých hostí bude cukrový šarkan vypľúvať namiesto ohňa všakovaké sladkosti. Kým príde, môžu si deti spolu s pracovníkmi zámku vyrobiť vlastné exempláre a pomaľovať si ich, ako sa im bude páčiť. Samozrejme, že si môžu deti priniesť aj doma vyrobené šarkany. Kto by mal záujem zúčastniť sa predvádzania spolu s profesionálmi, má možnosť požičať si priamo na mieste z bohatej ponuky toho svojho optimálneho „dravca“. 

 

  • Vstupné: dospelí 11 €, deti a mládež 6 - 18 rokov 7,50 €, deti do 6 rokov zdarma

Rodinná karta (2 dospelí, 3 deti): 29,50 €

 

  • Schloss Hof je do 4. novembra otvorený denne od 10.00 do 18.00 hod.

Na zámku sa koná špeciálna výstava „Detstvo na dvore za čias Márie Terézie“.

 

Zdroj/autor: bhpromotion, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa