Viedenské veľkonočné trhy

2014-04-17 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Staroviedenské veľkonočné trhy, Veľkonočné trhy umeleckých remesiel Am Hof, Veľkonočné trhy s bioproduktmi alebo tradičné Veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn - taká je ponuka rakúskej Viedne. Novinkou sú Veľkonočné trhy v univerzitnom kampuse Altes AKH, s ponukou umeleckých remesiel a kulinárskych dobrôt ako aj dekorácií k jarným sviatkom.



Staroviedenské veľkonočné trhy - Altwiener Ostermarkt v centre mesta patria ku klasike a tento rok si oslavou pripomenú 25. výročie vzniku. Tradične prinesú umelecko-remeselné výrobky, veľkonočné darčeky, košíky a kulinárske pochúťky. Lákadlom je aj najväčšia kopa veľkonočných kraslíc v Európe, ktorá je vytvorená zo 40 tisíc veľkonočných vajíčok. Deti zabavia veľkonočné tvorivé dielne, bábkové divadlo a ďalší detský program. Náladu spestria aj vystúpenia hudobných zoskupení, ktorých spektrum siaha od ľudoviek až po gospely. Staroviedenské veľkonočné trhy nájdete na námestí Freyung pred kostolom Schottenkirche až do 21. apríla.

Veľkonočné trhy umeleckých remesiel Am Hof prinášajú predovšetkým umelecko-remeselné výrobky z rôznych materiálov ako drevo, bambus, sklo, keramika, striebro a podobne. Pozrieť si môžete umelcov priamo pri tvorbe veľkonočných kraslíc a ukážkach ďalších umeleckých remesiel. Veľkonočné trhy umeleckých remesiel Am Hof potrvajú do 21. apríla.

Veľkonočné trhy s bioproduktami a ďalšími dobrotami ponúknu na nám. Freyung pred Harrachovým palácom. Veľkonočné kulinárske špeciality od miestnych farmárov budú lákať na návštevu až do 19. apríla.

Najväčšie Veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn vo Viedni prichádzajú s veľkým výberom klasických a moderných veľkonočných dekorácií, rozmanitých ručne maľovaných kraslíc, sviečok, plechových hračiek, objektov z umeleckého skla alebo šperkov od mladých dizajnérov a ďalšími lákadlami pre návštevníkov veľkonočných trhov pred barokovou kulisou. Ponuku 60 stánkov dopĺňajú najrôznejšie pochúťky z domáceho Rakúska ako aj hudobný program v podobe jazzu, swingu a soulu.

Deti sa vyšantia v tvorivých dielňach pri výrobe veľkonočného zajačika z marcipánu, viazaní bahniatok, veľkonočných hrách či hľadaní veľkonočných vajíčok a sladkostí. V zámockej kaplnke sa v nedeľu, 20. apríla o 10.00 uskutoční sviatočná omša. Po parkovom areáli zámku sa môžu záujemci previesť vláčikom tzv. Schönbrunner. Veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn budú otvorené denne od 10.00 do 18.00 a potrvajú do 21. apríla.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa