Tradičný open air koncert Viedenských filharmonikov v Schönbrunne

2014-05-28 15:35:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Vo štvrtok, 29. mája sa v parkovom areáli zámku Schönbrunn uskutoční tradičný open air koncert Viedenských filharmonikov. Na večer klasiky pozýva tentoraz dirigent Christoph Eschenbach, sólistom večera bude hviezdny pianista Lang Lang.



Lang Lang a Viedenskí filharmonici pod taktovkou Christopha Eschenbacha prinesú diela Hectora Berlioza, Franza Liszta a Richarda Straussa. Hudobný svet si 11. júna tohto roka pripomenie 150. výročie narodenia Richarda Straussa, ktorý dirigoval orchester Viedenských filharmonikov v rokoch 1906 až 1944 viac ako stokrát. Všetci traja komponisti sú úzko spojení nielen prostredníctvom svojich hudobných diel. Ich prepojenie sa odráža tiež v histórii Viedenských filharmonikov.

Okrem toho sa Berlioz a Liszt aj niekoľkokrát za sebou osobne stretli. Liszt vystúpil pri príležitosti desiateho koncertu Viedenských filharmonikov v roku 1846 vo Viedni a Richard Strauss dirigoval Lisztovu symfonickú báseň Mazeppa počas juhoamerického hosťovania Viedenských filharmonikov v roku 1923 v Buenos Aires. Mazeppu si vychutná hudobné publikum aj na koncerte v Schönbrunne.

Tradícia letného koncertu Viedenských filharmonikov vznikla v roku 2004. Výnimočný hudobný večer odvysiela naživo rakúska televízia, koncert preberá naživo viac ako 60 televíznych a rozhlasových staníc z celého sveta.

Tradičným open air koncertom vo viedenskom Schönbrunne sa snaží svetoznámy symfonický orchester prostredníctvom jedinečnej atmosféry osloviť a nadchnúť ľudí pre klasickú hudbu. Koncert je voľne prístupný.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa