Zaslúžený víkend je opäť pred nami. Naše TIPY pre vás

2014-07-25 13:00:10 |   |    | 

Vo svete to práve vrie a preto je možno lepšie zostať na víkend doma. Dromedár vám ako každý piatok pripravil prehľad udalostí, ktoré sa oplatí navštíviť. Vezmite partnera alebo deti a pozrite si zbližša našu kultúru. Veľa cestujeme a predsa tak málo vieme o nás. Zmeňme to tento víkend.



 

Banská Bystrica

 

Na víkend sa Banská Bystrica stane „hiphopovým“ mestom. Tanečno– hudobný festival Outbreak Europe 2014 Hip Hop Festival sa tu uskutoční už 5 krát. Tanečníci zo 60 krajín sveta sa v sobotu „pobijú“ o titul svetové šampióna v tanečnom štýle breaking (nazývaný aj breakdance). K programu bude patriť aj basketbal, rapová súťaž a výstava svetoznámeho lezca po výškových budovách- Mustanga Wanteda.

Do soboty sa v novo obnovenom mestskom amfiteátri bude konať aj hudobný festival Rosckscape 2014. Predstaví sa kvalitný rock aj alternatívna hudba a lákadlom sú skupiny ako Slobodná Európa, Chiki liki tu-a a Buty. Vystupovať sa bude na 4 pódiách, pričom na stagy Z lásky si návštevníci zahrajú zaujímavé hry, v ktorých nepôjde o výhru, ale predovšetkým zábavu.

Banská Štiavnica

 

V sobotu sa začne časovo neohraničená interaktívna hra hľadania umeleckých diel ukrytých v meste. Projekt Neviditeľná Štiavnica spočíva v pátraní po súčasnom umení a tým aj oboznamovaním sa s ním. Potrebujete bystré oko, aby ste podľa špeciálnej mapy našli ozaj všetky diela. Môže ísť o sochy, inštalácie, ale aj diela nehmatateľné alebo pomyselné. Zájdite si preto do Turistického infocentra po vlastnú mapu a začnite spoznávať starobylé banícke mesto.

Častá

 

Nočnú prehliadku hradu Červený kameň bude v sobotu sprevádzať program Kratochvíle na šľachtickom sídle. Od 18:00 do 23:00 sa každú hodinu začne prehliadka panských koníčkov a zábavok. Hrané prestavenia vám ukážu, ako sa bavili šľachtici počas svojho pôsobenia na vrchole spoločnosti. Predstavenia si istotne získajú priazeň detí, ale aj dospelých.

 

Trenčianske Bohuslavice

 

Festivalové leto pokračuje Žákovic Open festivalom. Vystúpia tu napríklad skupiny HEX, PARA, XINDL X a iné. Kapely nebudete musieť len počúvať, ale aj si s nimi zahráte futbalový zápas a uvidí sa, ktorá strana je lepšia. Či pódium, alebo hľadisko.

Kremnica

 

V Kremnici bude tento víkend obľúbený jarmok. Dnes a v sobotu spestria deťom s rodinami program Cechové hody kremnické.  Okrem tradičného jarmoku sa predstavia aj hudobníci a divadelníci, ktorí si prichystali program ako ušití pre vás.

Miková

 

Aj Andy Warhol bol srdcom východniar. A ak nie, minimálne ho tak v obci Miková berú, a preto na jeho počesť usporadúvajú 23. ročník Mikovského festivalu rusínskej kultúry. Warhol sa nebál experimentovať a vymyslel pop-art. Ani Mikovčania sa experimentov neboja a na ich festivale sa zabavia všetci, lebo spoja moderný hip-hoprock s tradičným folklórom. Kto chce toto vidieť spolu s hudobníkmi ako Rytmus a Drišľak musia Mikovú navštíviť.

Ružomberok

 

Nedeľa vo Vlkolínci sa začne túto nedeľu. Do programu bude patriť maľovanie na tvár, folková hudba, tvorivé dielne a aj ukážky ľudovej tvorivosti a kultúry.

Terchová

 

Ľudová kultúra a folklór navštívia Terchovú už 52 krát. Jánošíkove dni sú pripravené aj napriek tohto týždňovej pohrome. Nebo padlo na Terchovú, no ona vstala a spustila tradične skvelý program. 1100 účinkujúcich sa na 4 pódiách predstaví v 27 programoch. Galavečere budú patriť slovenskej, medzinárodnej aj regionálnej prezentácii. Vystúpenia sprevádzajú zábavy, veselice, detské programy, výstavy a predaj v tradičných stánkoch.

Čunovo

 

BeeFree- tanečná party, ktorá trvá 36 hodín v kuse. Milovníci trancu, housu, techna, DnB a podobných štýlov by túto udalosť nemali vynechať. Veď sa tu zíde 172 Djov z celého sveta. Fakt, že sa festival koná už 16. krát vypovedá, že o takýto druh zábavy je na Slovensku ozaj záujem. Mladí ľudia sa môžu neviazane zabávať na jednej z najväčších tanečných party na Slovensku a to úplne zadarmo.

Žilina

 

KioSk je Festival nového slovenského divadla a tanca, ktorý sa uskutoční tento víkend. Odvážni diváci uvidia inú ako komerčnú stránku umenia, ktoré je nám každý deň ponúkané. Autorské a aktuálne predstavenia sa vám predvedú novú tvár slovenského tanca a divadla. Sprievodný program obsahuje aj dielne, besedy, ranné rozcvičky, večerné party a premietania filmov. O deti sa vám postarajú v špeciálnom kútiku.

Stupava

 

Trochu športu do života prinesie stupavský cyklomaratón a maratón. Stupava Trophy 2014 záujemcom pripravil kvalitné trate, aby si mohli preveriť svoje schopnosti. Ani na deti sa nepozabudlo a budú môcť skúsiť detský „cyklomaratónik.“

Zdroj/autor: SITA, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa