Omar a Fatima sa vrátia na Trenčiansky hrad

2014-07-28 17:00:40 |   |    | 

Takmer každý z nás má rád príbehy. A tie zamilované si radi aj pozrieme, keďže nás uisťujú, že dobro na našom svete ešte prežíva. Preto ich priaznivcov pozývame do Trenčína na slávnosti, kde demonštráciu pravej lásky uvidia na vlastné oči.



Najznámejšia povesť viažuca sa k Trenčianskemu hradu – príbeh o milencoch Omarovi a Fatime, bude ústrednou témou tohtoročných Trenčianskych historických slávností. Šesťdielna rozprávka o Studni lásky sa začne prvým dielom dnes podvečer, pokračovať bude na Mierovom námestí až do piatku (1. 8.) a vyvrcholí v sobotu (2. 8.) na Trenčianskom hrade v rámci Trenčianskych hradných slávností.

Ako informoval Ladislav Sekerka zo skupiny historického šermu Wagus, slávnosti budú venované poslednej majiteľke Trenčianskeho hradu Ifigénii, ktorá bude divákom rozprávať svoje obľúbené príbehy a skončí sa najkrajším príbehom o Studni lásky.

Príbeh sme poňali rozprávkovo-orientálnou formou, takže čakajú nás aj ťavy a nejaká čarovná lampa. V období stredoveku a renesancie ľudia verili v nadprirodzené bytosti, takže v rámci rozprávkového príbehu príde aj zopár rozprávkových a nadprirodzených bytostí. Tak, ako sme mali vlani draka, aj tento raz pripravujeme monumentálne prekvapenie. Podrobnosti neprezradím, nech ľudia prídu a uvidia,“ povedal Sekerka s tým, že Mierové námestie bude celý týždeň miestom remeselného jarmoku, na divákov čakajú hry pre deti i dospelých, šermiarske súboje. „Všetko podstatné bude zakomponované v deji rozprávky a v príbehu Turci verzus Zápoľského vojská,“ doplnil Sekerka.

Trenčianske historické slávnosti a Trenčianske hradné slávnosti pripravila skupina historického šermu Wagus v spolupráci s mestom Trenčín a Trenčianskym samosprávnym krajom. Historické slávnosti otvoria dnes o 17.00 hodine.

Zdroj: TASR

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa