Tekvice, sviečky a strašidlá – TIPy na skvelý víkend

2014-10-31 13:00:00 |   |    | 

Víkend plný strašidiel a blikajúcich svetiel sa začína. Takmer všade na Slovensku sa konajú podujatia spojené so strašidlami, ktoré údajne v tieto dni prichádzajú na náš svet. Či už to je pravda alebo nie, dôležité je, že máme mnoho kultúrnych podujatí. Ich návštevou potešíme seba, blízkych, ale aj ľudí, ktorí sa snažia, aby sme my Slováci nezanevreli na našu krajinu. Pripravujú nám akcie plné zaujímavých aktivít a predstavení. Inak tomu nebude ani tento víkend. Takže po pokojnej návšteve cintorína a príbuzných vyskúšajte niektorý z našich TIPov.



 

Trenčín

 

Na Trenčianskom hrade sa dnes, v piatok 31. októbra, bude odohrávať podujatie Noc tajomných svetiel. Len za svetla sviečok a bateriek sa návštevníci dostanú do podzemia, kde si obzrú tie najtemnejšie zákutia. Nebudú chýbať desivé príbehy a legendy o hrade a jeho pánoch. Každá z troch prehliadok bude trvať približne pol hodinu a pravá začne o 20:00. V prípade záujmu bude doplnená aj prehliadka o 21:30. Organizátori prosia návštevníkov, aby si so sebou priniesli sviečky, ktorými rozžiaria celý hrad.

 

Banská Štiavnica

 

Tu sa na víkendový sviatok pozriete z iného uhľa. Na Novom zámku sa v sobotu odohrá nočná prehliadka s prekrásnym výhľadom nazvaná Dušičky z Nového zámku. Unikátny večer sa začne o 17:00 a bude pokračovať až do 22:00.

 

Bojnický zámok

 

Od štvrtoka a do soboty (30.10. a 1.11. 2014) si v Trenčianskom kraji obzriete Bojnický zámok pod rúškom noci. Nočná prehliadka začne vždy o 19:00 a bude sprevádzaná tajomným rozprávaním o hrade a jeho dávnej histórii. Atmosféru doplní špeciálna jesenná výzdoba. V komnatách budú blikotať svetlá sviečok vo vyrezávaných tekviciach, celým zámkom sa budú prechádzať duchovia a začujete aj ozveny výkrikov z podsvetia.

 

Oravský hrad

 

Dnešná piatková noc bude jedinečná. Po prvýkrát sa na hrade uskutoční večerná prehliadka Bojíte sa tmy? Návštevníci sa prejdú temnými zákutiami hradu, vypočujú si legendypríbehy, z ktorých sa im zježia všetky vlasy na hlave, a hlavne sa dobre zabavia. Len pri svetle sviec a lampášov sa stretnú s udatnými bojovníkmi, ale aj strašidlami a zákernými bosorkami.

 

Košice

 

V sobotu sa v Košiciach na železničnej stanici Čermel  uskutoční Tekvicová sobota. Organizátori pripravili skvelý program s divadlom pre deti. Dospelí dostanú pravý železničiarsky čaj a iné lahôdky a deti sa pustia do tekvíc. Bosorkami a čarodejníkmi sa to tu bude len hmýriť. Program začne o 11:15, 13:15 a 15:15.

 

Liptovská Sielnica

 

O zábavu budete mať postarané aj tu. Program pre deti si pripravili aj v penzióne Villa Betula, kde sa v sobotu stretnú všetky bosorky a bosoráci z okolia. Prídu na Čarodejnícku univerzitu, aby sa priučili novým znalostiam. Po skúške vedomostí a zručností získajú dekrét o ich schopnostiach mágov. Do programu je zaradené aj „upálenie“ zlej bosorky a hladošom príde vhod zaujímavé občerstvenie z netradičných čarodejníckych receptov.

Zdroj: SITA, TASR, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa