Festival začína už DNES – Ideme Cestou necestou

2014-11-05 17:00:40 |   |    | 

Práve dnes sa začína zaujímavý cestovateľský festival Cestou necestou. V Bratislave predvedie, kam všade Slováci, ale aj zahraniční turisti radi chodia. Ukážu sa známe tváre i ľudia, ktorí cestujú čisto pre vlastné potešenie a teraz vám prídu predstaviť, čo všetko už videli. Nechýbajte tam, lebo ani Dromedár chýbať nebude.



 

Oboznámenie so severom

 

Škandinávia a celkovo severné časti sú čoraz populárnejšie. Ťažko povedať, či nás už tropické teplo unavilo, alebo len skúšame niečo nové. Isté ale je, že vášniví cestovatelia si krásu chladných krajín nenechali ujsť. Preskúmali a následne priniesli informácie, fotky a rady aj sem k nám. Na ich prezentáciách a prednáškach sa dozviete užitočné informácie, ale aj zaujímavosti a pikošky, ktoré v cestovných kanceláriách nezistíte.

Dnes a bude rozprávať o Škandinávii, Islande a Nórsku. Séria troch prednášok sa začne o 19 hodine a bude sprevádzaná aj diskusiou.

 

Na festivale aj so špeciálnou technikou

 

Festival Cestou necestou sa bude odohrávať vo viacerých slovenských mestách, ale svoje prvé dni začne v hlavnom meste. V podniku Bateliér sa odohrajú prvé prednášky o severských výpravách, ale tešiť sa máte na čo aj v nasledujúcich dňoch. Pomocou prezentácií precestujete takmer celý svet. Zastavíte sa na Kaukaze, v Tatrách, Brazílii,  na Morave aj v Indonézii.

Okrem tradičných prezentácií a diskusií ale okúsite aj niečo menej tradičné. Niektorí z prednášajúcich totiž pripravili premietania v 3D. Pomocou modernej technológie si tak naozaj zblízka obzriete úžasné divy prírody. V 3D uvidíte zábery z Ladakhu, „Jaskyne Troch naháčov,“ Arménska, Moravského krasu aj Venezuely.

Okrem prednášok sa môžete tešiť aj na zaujímavý program počas sobotného dňa.

 

V ďalších mestách

 

Festival Cestou necestou nepozabudol ani na ostatné časti Slovenska. Nie všetko sa musí diať v Bratislave, a tak sa s prezentujúcimi stretnete hoci nebývate v hlavnom meste a ani v jeho blízkom okolí. Ak si chcete zakúpiť lístky vopred navštívte stránku predpredaj.sk, kde sú lístky na všetky podujatia.

 

Festival sa odohrá aj v nasledujúcich mestách:

 

Piešťany – 9.11.2014

Banská Bystrica – 14.-15.11.2014

Žilina – 22.-23.11.2014

Pezinok – 29.11.2014

 

S Dromedárom sa už veľmi tešíme a dúfame, že sa tam niekde stretneme, aby sa podelili o svoje cestovateľské zážitky.

 

Autor: SiSa

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa