TIPy na víkend – Obzrite si slovenské divadlá

2014-11-14 13:00:00 |   |    | 

Ďalší predĺžený víkend je pred nami. Pomaly sa schyľuje ku všetkých vianočným trhom, mikulášskym predstaveniam a lyžiarskym zájazdom. No ešte predtým, by sme nemali zabudnúť na zrejme posledný jesenný víkend. Aktivity počas neho sú ešte stále predvianočné a nemusia na nás zo všetkých rohov skákať červené postavičky a podobne. Pomerne príjemné počasie nám ešte stále umožňuje vychádzky do lesov, ale komu je zima, nech si radšej vyberie niečo z programu, ktorý sme s Dromedárom pre vás pozbierali.



 

Bratislava

 

Tento víkend bude v Bratislave mnoho zaujímavých podujatí. Najprv netreba zabudnúť na deň, ktorý sa zapísal do histórie našich dejín. Odkaz 17. novembra sa premietne do multižánrového festivalu Festival slobody. Organizuje ho ústav pamäti národa v Dome kultúry Dúbravka. K programu patria premietania filmov, diskusie aj divadelné predstavenia. Festival sa bude konať až do nedele.

Na Festivale vedeckých filmov sa tiež budú premietať veľmi zaujímavé filmy. Na Malej scéne sa budú striedať rôzne vedecko-populárne námety zamerané na prezentáciu vedy a techniky ako dynamických a atraktívnych pre širokú verejnosť. Po premietaniach sa môžu návštevníci stretnúť aj s vedcami a odborníkmi na diskusiách, výstavách, či pri interaktívnych inštaláciách. Program vyvrcholí v sobotu premietaním víťazných filmov.

 

Noc divadiel

 

Nitra

V sobotu sa Nitrania môžu tešiť na Noc divadiel. V Divadle Andreja Bagara sa začne už o 16:00 otvorením výstavy obrazov. Pokračovať bude muzikálové predstavenie a inscenácia. V Starom divadle Karol Spišáka  bude prebiehať zábavný kvíz s Ludwigom Baginom. Zapojiť sa doňho môžu tímy, ktoré sa vopred zaregistrujú na stránke divadla.

 

Trnava

 

Aj tu sa v  otvoria brány miestneho divadla. V piatok je na pláne je Interview s upíromDivadle Jána Palárika. Predstavenie bude súčasťou festivalu DIV 2014. V sobotu dopoludnia si prídu na svoje deti, keďže je pre nich pripravené predstavenie Lienka Kikilienka a potom aj tvorivé dielne. Večer vystúpia Milan Lasica a Zuzana Fialová v komédii Iluzionisti. Nasledovať ešte bude 3T, improvizačná šou, Túlavé divadlo s hrou Jeden za všetkých a v nedeľu festival ukončí klauniáda pre deti.

 

Zvolen

 

Aj vo Zvolene sa milovníkom divadla dopraje. Divadlo J.G. Tajovského sa pripojí k Noci divadiel a divákom v sobotu prinesie predstavenie Nie, to sa ti nesnívalo! alebo Aj Freud by sa čudoval. Toto podujatie bude prebiehať po celom Slovensku, tak sa skúste obzrieť, či aj vám najbližšie divadlo neponúka zaujímavý program.

 

Nitra

 

V Nitre sa tento víkend bude živo spomínať na udalosti spred 25 rokov. V rámci programu Spomienky na november ´89 si občania uctia pamiatku obetí komunizmu (v piatok o 10:00 pred Mestským úradom), študenti budú spomínať so sviečkami v rukách (utorok) a v galérii Trafačka sa uskutoční výstava a koncert pripomínajúci tieto udalosti (pondelok o 20:00).

 

Košice

 

Trochu menej tradičné podujatie čaká metropolu východu. V rámci prevencie sa tu uskutoční akcia s názvom ViaDIA – Hlavná ulica diabetikov. Na Slovensku rastie počet cukrovkárov, a tak má toto podujatie pomôcť pri prevencii. Na stanoviskách sa návštevníci dozvedia viac o tejto chorobe, jej príčinách, nechajú si zmerať glykémiu, krvný tlak, alebo si otestovať predispozíciu k tzv. diabetickej nohe.

 

Trenčín

 

Na podujatí HoryZonty sa návštevníci oboznámia s rôznymi podobami netradičných aj extrémnych športov. Do soboty sa v Posádkovom klube budú premietať zaujímavé filmy, plné dobrodružstiev z rôznych kútov sveta. Po premietaniach prídu na rad besedy a odovzdávanie skúseností, dielne, výstavy a podobne. V meste sa v rámci festivalu si budú môcť Trenčania vyskúšať rôzne outdoorové aktivity.

 

Holíč

 

Asi jeden z posledných tradičných jarmokov roka. Sobotný Martinský jarmok prinesie do Holíča lahodnú cigánsku, tradičných remeselníkov a chutné nápoje.

 

Modra

 

Obľúbené podujatie sa odohrá v piatok a v sobotu v Modre. Otvoria sa totiž tunajšie pivnice. Lístok na Deň otvorených pivníc bude stáť 50 eur.

 

Zdroj: TASR, SITA, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa