Na najzábavnejšej lodi sveta vás budú obsluhovať najmodernejší roboti. Všetko high-tech

2014-11-19 13:00:00 |   |    | 

Čas samoorganizovaných dovoleniek sa už dávno skončil, a preto mnohí siahame po rôznych vopred pripravených akciách. Viacerí si pomyslia, že to nie je pre mladých, ale práve naopak. Jedna americká spoločnosť sa priamo zamerala na mladých ľudí. Tých, ktorí si radi priplatia za neobyčajný zážitok, ktorý inde nezažijú. Takých, ktorí sa neboja vyraziť na more a nechať sa hýčkať modernými technológiami. Vitajte na palube Quantum of the Seas:



 

To naj len pre zábavu

 

Na moria sa chystá najlepšia, najzábavnejšia, najkrajšia, najmodernejšia atď. loď súčasnosti. Aspoň tak ju propaguje spoločnosť Royal Carribean, ktorá dala168 tisíc ton ťažkú loď postaviť. Ako všetky podobné projekty vsadila spoločnosť na zábavu. Tú cestujúci na dlhých plavbách očakávajú, keďže sú „uväznení“ na limitovaných palubách a nemajú možnosť vybrať sa kam sa im zachce.

No pri pohľade na túto loď treba uznať, že si spoločnosť dala záležať. Prevažne pre mladých ľudí a rodiny pripravila neskutočné množstvo zábavných aktivít, ktoré pomôžu stráviť čas na lodi príjemne.

 

Od robotov k digitálnej vyhliadke

 

Koľko zábavy na lodi zažijete záleží len od vás. Začne sa to už výberom ubytovania. Loď ponúka niekoľko možností. Najlacnejšie sú vnútorné izby, ktoré nemajú okná, ale zato sú vybavené digitálnymi panelmi zobrazujúcimi aktuálnu situáciu mimo lode. Táto izba začína na približne 960 eurách. Ak vyžadujete povedzme najvyšší štandard s dvojposchodovou izbou pripravte si zopár tisícok naviac. Zato ale získate aj zaujímavé výhody - prednostné miesta na podujatiach, stravu v cene, VIP sedenie pri bazénoch a iné. Záleží len na vás.

Ak ste už ubytovaní, môžete si vybrať program, ktorý sa pozdáva vám. Zájdite si na autodrom, „surfovaciu“ plošinu, k bazénom, na predstavenia, do kina a podobne. Všetko je tu len pre vaše potešenie. Pred zábavou sa ale nezabudnite prihlásiť. Na väčšinu atrakcií si musíte vaše miesto rezervovať a niekedy aj priplatiť.

Absolútnymi trhákmi sú bar, kde vás obsluhujú roboti. V Bionic Bar ste si len vyberali nápoj podľa vášho gusta a robotické ramená vám ho za krátky čas pripravili. Aspoň taký bol plán, no prvá plavba odhalila, že ramená nie sú schopné manipulovať s tak jemným materiálom ako je sklo. Nateraz sa vrátili do laboratória, kde sa vylepšujú. Zato obrovské rameno, North Star, ktoré zdvíha kabínku s cestujúcimi vysoko na palubu je veľkým úspechom, ktorý sa overil. 270 stupňový výhľad patrí k tomu najlepšiemu na celej lodi.

 

 

Ďalšie novinky na palubách výletných lodí

 

Ďalším lákadlom, ktoré už v dnešnej dobe berieme ako samozrejmosť, je pripojenie na wifi. Keďže pripojenie na internet býva na lodiach veľmi slabé, spoločnosť si dala špeciálne záležať, aby jej hostia mohli neobmedzene surfovať na vlnách internetu. Teraz sa cestujúci môžu pokojne pripojiť a dokonca si aj sťahovať videá a „skypovať.“

Nezabudlo sa ani na iné pôžitky, a teda stravovanie. Aj to je samozrejme poňaté moderne. Bežné obrovské jedálne sú už minulosťou. Na Quantum of the Seas si zákazníci môžu vybrať z 18 reštaurácií tú, ktorá im bude najviac vyhovovať. Údajne sa tak vyhnú preplneným priestorom.

 

Budúcnosť plavieb

 

Už teraz vidíme, že cesty po moriach už nebudú len o dobrom pití a oddychu na čerstvom vzduchu. Cestujúci očakávajú stále viac a toho sa im aj dostáva. Majú možnosť vyskúšať niečo, čo ani na súši nezažijú.

 

Zdroj/autor: royalcaribbean.com, CNN, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa