TIP na víkend: August k nám dorazí vo veľkom a s podujatiami šitými pre vás

2015-07-30 12:00:00 |   |    | 

Tento víkend sa konečne už prehupneme do nového mesiaca. Radosť z toho mnohí nemajú. Veď už máme polovicu leta, prázdnin aj dovoleniek za sebou. Treba však pohár vidieť poloplný. Pred sebou teda máme ešte polovicu leta. Ešte stále máme dostatok času na výlety a dovolenky či už plánované, alebo úplne nečakané. Počasie nám bude priať, a preto sa netreba báť. Tento víkend si od horúčav oddýchneme a príjemné počasie môžeme využiť napríklad na niektorom zo slovenských podujatí. Leto v plnom prúde zaručuje, že je toho viac ako by ste mohli stihnúť. Vyberte si preto favorita a dobre sa zabavte.



 

Bratislava

 

Hlavným mottom týchto dní v hlavnom meste bude zbližovanie kultúr. Za týmto účelom poslúži Gypsy Fest. Odprezentujú sa na ňom úspešní rómski umelci a podnikatelia. Dnes večer o 20:00 sa uskutoční Show Gypsy Baron s umelcami z celej Európy. V piatok prejde mestom defilé s folklórnymi skupinami a o 20:00 sa na Hlavnom námestí spustí hlavný večerný program s vystúpeniami.

Na Devín s aj túto nedeľu dostavia rytieri a bojovníci, tentokrát z obdobia gotiky. Rytieri na Devíne vám predstavia ako fungovalo dobové súdnictvo, ako sa tancovalo, bavilo, žilo a aj umieralo. Oboznámite sa aj s mágiou a pozriete si turnaj 4 hrdých bojovníkov na koňoch. Podujatie začne o 10:00.

 

Banská Štiavnica

 

Deťom, ale aj dospelým sa určite zapáčia nočné prehliadky na miestnych zámkoch. V piatok sa na Starom zámku odohrá predstavenie Karpálova truhlica, voľne inšpirované obdobím príchodu Turkov, a v sobotu je pripravená nočná prehliadka Nového zámku. Na tom Starom návštevníkov bude čakať zaujímavý a napínavý program, ktorý sa začne každú hodinu od 20:00 do 23:00. Po zábavnom predstavení bude nasledovať ohňová šou. Nový zámok bude otvorený od 18:00 do 24:00 a turisti si ho budú môcť obzrieť samostatne s tým, že na záver ich čaká prekrásna vyhliadka na nočné osvetlené mesto.

sobotu cez deň sa navyše môžete tešiť aj na Nezabudnuté remeslá. Na Námestí sv. Trojice sa opäť stretnú remeselníci spolu s hudobníkmi a floristami. Všetci predvedú, čo dokážu vyrobiť vlastnými rukami. Jarmok potrvá od 10:00 do 18:00.

 

Terchová

 

Opäť nadišiel ten čas a tí, ktorí milujú naše tradície, zvyky, hudbu a tanec, sa zídu na jednom z najpopulárnejších folklórnych festivaloch Slovenska. Jánošíkové dni prinesú vyše 1200 účinkujúcich, premietania a samozrejme populárne vystúpenia. Navyše sa bude oslavovať niekoľko významných výročí, takže bude tohtoročný program ešte o to bohatší.

 

Hrebienok

 

Aj tento rok do Tatier prídu medvede. Nie však tie veľké hnedé, ale skôr tie v podobe maskotov a samozrejme malých detí, ktoré sa radi hrajú. Hrebienok tento víkend ožije podujatím Medvedie dni. Ako inak sa v areáli budú odohrávať rôzne vystúpenia, súťaže, šou a iné. Deti sa do sýtosti vybláznia a taktiež čo to naučia. Podujatie sa začne už dnes a každý deň prinesie mnoho dobrej zábavy.

 

Trenčín

 

Kto si ešte nestihol povšimnúť, tak v Trenčíne práve prebiehajú Trenčianske historické slávnosti. Mierové námestie bude mať až do piatka svoj historický šat. Predstavia sa na ňom rôzne postavy a centrum bude patriť Rimanom. Hlavný program sa dnes začne až o 20:00, keďže doň budú patriť aj efekty s ohňom.

Prvá sobota v mesiaci bude navyše odteraz patriť sprevádzaným prehliadkam mesta. Spoznáte nie len mesto, ale aj jeho mocnárov a Mocných vládcov trenčianskeho hradu. Sobotnou témou budú Ilešháziovci a ich najznámejší člen - Matúš Čák.

 

Beckov

 

Na známosť sa všetkým dáva, že dňa 1. a 2. augusta sa na hrade Beckov uskutoční Turnaj o štít vojvodu Stibora. Poddaní, ktorí sa prídu pozrieť, uzrú na vlastné zraky, ako sa odvážni rytieri z ďalekých kráľovstiev zúčastnia bojov, aby našli spomedzi seba toho najlepšieho a najstatočnejšieho. Okrem bojov na počesť Stibora mladšieho zo Stiboríc prebehnú aj iné zábavky, ktoré potešia panošov a všetok ľud.

 

Liptovský Mikuláš

 

V piatok sa mesto premení na pulzujúcu hudobnú metropolu. Projekt Street Music Night spojí 12 podnikov, kde vystúpia rôzni hudobníci rôznych štýlov. K programu bude patriť aj tanec, vystúpenia, škola tanca a skvelá zábava.

 

Piešťany

 

Za zdravím a športom sa tento víkend návštevníci pohrnú Piešťan. Od piatku do nedele tu totiž bude prebiehať festival športu. Kto príde, ten si vyskúša množstvo tradičných aj netradičných športov. Zumba, poledance, posilňovanie, rugby, kurz sebaobrany, exhibícia thajského boxu a mnohé iné na vás čakajú pri Dome kultúry a na okolitých ihriskách a voľných plochách.

 

Mýto pod Ďumbierom

 

Hladoši a mlsné jazýčky by si to v sobotu mali namieriť práve sem. Bude tu totiž Horehronský Gurmánfest, kde sa predstavia tie najlepšie pochúťky z lokálnej kuchyne.  K programu budú patriť aj vystúpenia, prezentácie a aj súťaže, ako Majstrovstvá sveta vo varení a jedení halušiek.

 

Skalica

 

Miestna TIK pripravila na sobotný večer zaujímavý program. Hlavne deti poteší nočná prehliadka mesta, ktorá návštevníkov poučí u pamiatkach v tajomnej atmosfér a za prítomnosti duchov a strašidiel. Začne sa o 19:30 a treba sa na ňu vopred prihlásiť.

 

Košice

 

Počas víkendových dní sa v meste môžete vydať na Potulky mestom. Objavíte ako vyzerala Mäsiarska ulica počas svojej najväčšej slávy, preskúmate Kostol Uršulíniek a mnohé iné miesta. Prehliadky sú v rôznych termínoch a jazykoch, takže si stačí vybrať.

 

Poprad

 

V meste sa tento víkend stretnú mladých duchovne založení ľudia. Národné stretnutie mládeže poslúži na bližšie stretnutie mladých a je taktiež prípravou na celosvetové podujatie Svetové dni mládeže, ktoré sa bude konať o rok v Poľsku.

 

Sliač

 

Od dnes do soboty sa v Sliači bude rockovať. Program Sliačskeho rockového leta je nabitý na prasknutie a poteší všetky vekové kategórie. Štvrtkový večer je pre tých skôr narodených, piatkový pre tradičný rock a sobotný predstaví rôzne rockové variácie mladých umelcov.

 

Zemplínska šírava

 

Po mnohých rokoch sa opäť vráti život do starého amfiteátra na Zemplínskej šírave. Zajtra, v piatok, tu zažijete malé hudobné podujatie Amfík Šírava fest. Od 18:00 tu vystúpia 4 slovenské kapely ako napríklad Desmod a Helenine oči.

 

Kokava nad Rimavicou

 

Celý víkend bude v tomto meste patriť folkloristom. Obľúbené podujatie Koliesko opäť predstaví mladých choreografov, hudobníkov a tanečníkov. Nebude chýbať ani nočné vystúpenie na strechách.

 

Stropkov

 

V piatok a sobotu sa na Námestí SNP odohrá Stropkovský jarmok. Vystúpia tu rôzne folklórne aj moderné skupiny. Bude sa tancovať, príde klaun aj malý cirkus, a deti sa zabavia vo vlastnej zóne. Sobota bude patriť detským divákom a večer diskotéke.

 

Zdroj/autor: slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa