MAĎARSKO Zalakaros

2010-10-17 15:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO/ video - Zalakaros, kvetinami najviac vyzdobené mesto Maďarska, je predovšetkým známe svojou liečivou termálnou vodou. Mestečko s príjemnou atmosférou, ležiace v objatí pahorkov župy Zala, neďaleko západného cípu Balatonu...



Srdcom ZalakarosuLiečebné a zážitkové kúpele a kúpalisko Gránit, zamerané na liečenie a wellness. Ponúkajú dokonalý relax na vodnej ploche o rozlohe 5000 m2  (z toho 1500 m2 je krytých) v letnom období s 25 bazénmi, s kapacitou až 9000 návštevníkov!

Kúpeľný komplex pozostáva z krytých kúpeľov – blahodárny a revitalizačný účinok 34-36 C° stupňovej termálnej vody, široká ponuka procedúr a rehabilitácia pod lekárskym dohľadom. Ďalej sa ponúka „Vitálny svet” (rekreácia, wellness): kryté a vonkajšie termálne bazény, detské a zábavné bazény, hydromasáže, športový bazén, tobogan „Čierna diera“, fínska, aromatická a infra-sauna, a sauna so sveteľnou terapiou, parný kúpeľ, soľná terapia, wellness  procedúry.

Na kúpalisku (kúpanie, slnečný kúpeľ, zábava) nájdete termálne, športové, rodinné bazény s liečivou vodou s teplotou 24-36 C°, bazény s umelým vlnobitím, 6-dráhová šmýkačka, detský bazén a ihrisko, letný kúpeľný festival s pestrou ponukou programov.

V rehabilitačnom centre čaká termálny sedací bazén a termálne jacuzzi pre náročných, záhrada prístupná od skorej jari do neskorej jesene, nádherný park. Staňte sa aj Vy jedným zo 70 000 návštevníkov, ktorý ročne navštívia liečebné kúpele a zábavné kúpalisko Gránit!

Nerobte si starosti s ubytovaním! V Zalakarose nájdete ubytovanie vo všetkých cenových kategóriách. Súkromné ubytovanie, kempingy, rodinné penzióny, komfortné 3-hviezdičkové hotely alebo exkluzívne 4-hviezdičkové wellness-hotely.

 

Čaro Zalakarosu ale nespočíva iba v liečivej vode

Sediac v pivnici, kochajúc sa v západe slnka s pohárom bieleho vína  - aj to je Zalakaros. Vychutnávajúc si tvarohovú štrúdľu alebo hríbovú polievku v reštaurácii s nefalšovanou domácou kuchyňou.

Cyklistická túra s nezabudnuteľnou panorámou Malého Balatónu – aj to je Zalakaros.

Tancovať do úmoru na oberačkovej alebo májovej pouličnej zábave, unaviť sa v saune, 100-krát sa šmyknúť cez  „Čiernu dieru”, horúce objatie v záhradnom kine, rehabilitácia unavených kĺbov v teplej liečivej vode, čítanie knihy pod obrovskými korunami stromov v parku, výstup na vyhliadku, olovrant - mastný chlieb s cibuľou, jazda na koni, let rogalom, ochutnávka vín alebo rybolov… to všetko je Zalakaros!

V rámci letných festivalov ponúka zábavné, športové, rodinné, detské a gastronomické programy so vzácnymi hosťami. Zalakaros je miestom dokonalého odpočinku pre každú vekovú skupinu.

 

Zdroj/autor: htb,zalakaros,drom, reklamný článok

VIDEO Zalakaros

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa