Spoznajte Slovensko na hudobných festivaloch

2014-07-09 18:00:06 |   |    | 

Hudobné festivaly jednoducho patria k letu. S príchodom prvých letných dní už pomaly začíname vyberať, ktoré víkendy si spestríme kvalitnou hudbou. Výber je kľúčový. Festivalov je mnoho a prázdninových víkendov žalostne málo. Pozrite si niektoré, ktoré pre vás vybral náš Dromedár. Festivaly sú z rôznych kútov Slovenska, pričom každý je zameraný na iný štýl. Ak sa vám niektorý zapáči rovno si rezervujte vaše miesto, aby sa vám nestalo, že sa naň nedostanete.



Na východ pocestujú rockeri, pankáči aj metalisti- SNINA OPEN AIR FESTIVAL

ROCK POD KAMEŇOM

V Sninských rybníkoch zahučí rock a metal. Počas dvanásteho ročníka odohrajú svoje skladby velikáni svetovej aj domácej scény. Zo zahraničia prídu skupiny EDGUY a UNISONIC. Priaznivci slovenskej a českej scény ocenia legendu OLYMPIC, WANASTOWI VJECY, INÉ KAFE a skupinu KARPINA. Festival potrvá od 7. do 9. augusta a lístky si môžete kúpiť na stránke predpredaj.sk. Dostanete sa sem na autách, ktoré však budú musieť byť odparkované mimo areálu a to podľa pokynov organizátorov, alebo pomocou hromadnej a kyvadlovej dopravy. Vyznávači zdravého životného štýlu zvládnu tie 3 km aj peši. Ak si budete chcieť oddýchnuť od hudby a aj sa trochu schladiť najlepšie bude zájsť na BIO kúpalisko, ktoré je neďaleko areálu. Ubytovať sa budete môcť klasicky v stanovom tábore, alebo v neďalekom autokempe.

Cibuľa na Záhorí

CIBULA FEST

Multigeneračný aj multižánrový, rozumej zmes toho najlepšieho, festival sa uskutoční na letisku v Holíči. Cibula Fest si pre vás aj tento rok pripravil lahôdky z rôznych žánrov, ktoré potešia všetky vekové kategórie. Na troch pódiách tradične odznejú od 24. do 26. júla slovenské a české kapely, ako NO NAME, DIVOKEJ BILL, POLEMIC, CHINASKI a mnohé iné. Najväčším lákadlom bude rocková legenda ALPHAVILLE, ktorá na slovensko-české pohraničie dorazí až z Nemecka. Noci budú patriť DJom a dni aktivitám v podobe súťaží a auto-moto šou. Doprava na festival bude zabezpečená kyvadlovými spojmi z Holíča a Skalice. Ak prídete vlastným autom, organizátori  vás bezpečne nasmerujú a za parkovanie zaplatíte 3 eurá. Stanový tábor poslúži návštevníkom, ktorí prídu na viacero dní. Pri preskúmavaní okolia nájdete viacero zaujímavých kúskov. Priamo v Holíči stojí Holíčsky zámok a v Skalici nevynechajte kostoly, mestské hradby a Baťov kanál, ktorý prepája Slovensko s Českou republikou. Lístky nájdete na stránke predpredaj.sk, tak nezaháľajte.

Na sever za rockom

TERCHOVSKÝ BUDZOGÁŇ

Počas prvých dvoch dní augusta sa Terchovou ponesie niečo iné ako slovenská ľudová hudba. Budzogáň pritiahne na sever skupiny BIOHAZARD, TUBLATANKA, ZÓNA A, INÉ KAFE a iné. Skvelú atmosféru hudobných koncertov budete môcť vymeniť za vychádzky do prírody, napríklad do Jánošíkových dier, alebo sa vydáte splaviť rieky Váh a Oravu. Z Amfiteátru nad Bôrami máte možnosť si ísť oddýchnuť do relaxačného centra Terchovec. Pripravili si pre vás akciové ceny. K vstupenkám, ktoré si môžete zakúpiť na stránke predpredaj.sk, si priplatíte len 5 eur za stan a budete môcť prespať v blízkom stanovom tábore. Ak sa neprepravujete vlastným autom, poslúžia vám spoje špeciálne pripravené na túto akciu. Na festival sa dostanete priamo zo Žiliny.

Na chatu, alebo na festival- na obe

ŽÁKOVIC OPEN

Tam kde rieka Bošáčka vteká do Váhu, v Bošáckej doline, je skvelé miesto, ktoré ponúka množstvo príležitostí na výlety do prírody. Ak vás príroda už omrzela, tak si zájdite na Zelenú vodu okúpať sa. A ak vás kúpanie nebaví, tak prečo nezájsť do Trenčína na hrad. Ale ak nechcete ani jedno z tohto, tak navštívte Trenčianske Bohuslavice z iného dôvodu. Pre hudobný festival Žákovic Open, ktorý sa uskutoční od 25. do 26. júla. Vystúpia tu napríklad skupiny HEX, PARA, XINDL X a iné. Kapely nebudete musieť len počúvať, ale aj si s nimi zahráte futbalový zápas a uvidí sa, ktorá strana je lepšia. Či pódium, alebo hľadisko. O to aby ste sa na festival dostali, sa postará kyvadlová doprava z Nového mesta nad Váhom. Neváhajte a poistite si svoje miesto na takejto akcii na stránke predpredaj.sk.

Tak sa dohodnime, že sa tam vidíme

DOHODA

Nitra, Bojnice, Malacky, Poprad – 4 slovenské mestá, ktoré toto leto pohostia stálicu medzi festivalmi – Dohodu. Strategicky sú rozmiestnené vo všetkých kútoch krajiny, a tak ich môžeme navštíviť naozaj všetci. Je to už šiesty rok čo nám Fun rádio pripravilo skvelý žúr a opäť vybrali unikátnu zmes umelcov. Ukážu sa RICHARD MÜLLER, MAJK SPIRIT, HEX, HELENINE OČI, POLEMIC a mnohé iné. Na každom festivale je pripravená iná zmes hudobníkov, takže ak by ste aj navštívili všetky, nudiť sa nebudete. Spestrením vystúpení budú aj domáce kapely z jednotlivých regiónov a DJ—i, ktorí vás budú zabávať celú noc. Keďže sa vždy jedná len o jeden deň, kempovanie v areáli nie je možné. Dohodnite sa s priateľmi a kúpte si lístok už dnes na stránkach predpredaj.sk

A leto uzavrie...

LODENICA

Piešťanskú Lodenicu pravidelne navštevuje veľa milovníkov kvalitnej hudby. Rad hudobníkov, ktorí sa tu predstavia je takmer nekonečný. ČECHOMOR, TUBLATANKA, ADVENTURE STRINGS, FRANTA NEDVĚD, IVAN MLÁDEK, CIGÁNSKI DIABLI... 16. ročník sa odohrá od 28. do 30. augusta, čím nám opäť uzavrie leto skvelými zážitkami. Nezabudnite si kúpiť vstupenky na stránke predpredaj.sk, aby ste aj tento rok skončili sezónu tak, ako sa patrí- na Lodenici. Do autokempingu sa poľahky dostanete vlastným autom, alebo vlakom a abutobusom. Organizátori pre vás pripravili ako inak kyvadlovú prepravu. Ubytovanie si prinesiete sami so sebou v podobe stanu a spacáku, alebo karavanu. V sprievodnom programe si nájdu miesto aj deti, zájdu si do tvorivých dielní, naučia sa country tance, alebo sa nechajú pomaľovať. Športovci si zmerajú sily v plážovom volejbale, futbale a na dračích lodiach.  

Autor: SiSa

 

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa