Dovolenkové tipy na cestovanie. Toto si v turistických destináciách neobliekajte

2015-03-24 12:00:00 |   |    | 

Keď ideme na dovolenku, zvykneme sa úplne uvoľniť a niekedy aj stratiť všetky zábrany. To čo by sme doma ani len nezvážili, to nám v cudzine príde normálne a chceme to vyskúšať. Nie všade si to ale môžeme dovoliť. Už len to ako sa obliekate podlieha v mnohých krajinách rôznym pravidlám a podmienkam. Pozrite si zoznam odporúčaní, ktoré vás ušetria problémov, trápností, ale aj pokút.



 

Thajsko

 

Celosvetovo obľúbená destinácia sa postupne začína brániť pred haldami turistov, ktorí do krajiny prichádzajú a narúšajú jej dobré mravy. Preto sa miestne úrady rozhodli, že odhaľovanie spodnej časti pŕs bude zakázané. Vo svete ide o pomerne bežný trend, ktorým sa celebrity, ale už aj bežné obyvateľky planéty snažia upútať pozornosť. Túto časť tela si nebudete môcť ani fotiť, inak vás môžu zadržať, prípadne zavrieť až na 5 rokov do väzenia za obscénnosti a šírenie pornografie.

 

Katar

 

Ide jar a u nás sa pomaly začína sezóna ľahšieho oblečenia, takže ženy zvyknú natiahnuť legíny a vyraziť von. To však v Katare nie je možné, keďže tunajšie úrady legíny ako nohavice neuznávajú. Celkovo v moslimských krajinách Golfského zálivu sú legíny považované za nevhodné a krajiny sa snažia turistov, teda hlavne turistky, upozorňovať na to, že takýmto oblečením nerešpektujú ich kultúru a tradície.

 

Španielsko

 

Aj nami obľúbené Španielsko má svoje pravidlá, keď hovoríme o obliekaní. V rámci dobrý mravov by sa preto nemali prechádzať mimo pláže len v plavkách. Hoci sa nám to môže zdať samozrejmé, v oblastiach ako Barcelona alebo Mallorca, museli vydať nariadenie, podľa ktorého tí, čo sa budú prechádzať po meste len v plavkách, prípadne nebudú riadne zahalení, budú pokutovaný aj do výšky takmer 700 eur.

 

Vatikán

 

Každý z nás asi vie, že ak ide na výlet do Vatikánu, ale aj každého iného kostola, či posvätného miesta, je namieste, aby sa zahalil. Teraz nehovoríme len o ženách, ale aj o mužoch, ktorí na dovolenkách radi nosia bermudy, alebo bezrukávové tričká. Toto všetko ale treba schovať pri ceste do chrámu. Nemali by vám byť vidieť kolená, ani ramená, inak vás na posvätné miesta jednoducho nepustia. A neplatí to len o kresťanských pamiatkach. Úctu treba dodržiavať aj v prípade iných náboženstiev.

 

Dubaj

 

Pri návšteve tejto krajiny si opäť treba pripomenúť, že sa jedná o moslimskú krajinu so silným prepojením na vieru. Preto by sa aj tu mali obliekať vhodne. A to aj v prípade, že sa vydáte na nákupy. V jednom z nákupných stredísk môžete získať takzvanú modrú kartu, ktorá vás má upozorniť na to, že nie ste vhodne oblečení. Tu sa patrí mať kolená aj ramená skryté, takže ak nechcete, aby vás strážna služba zastavila a upozornila, myslite na oblečenie už pred návštevou centra.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa