Strelené aj opodstatnené. Na aké zákazy si pre cestovaní musíme dať pozor? 2. časť

2015-03-30 12:00:00 |   |    | 

Aj teraz sa pozrieme na niektoré zvláštne, ale aj opodstatnené zákazy, ktoré platia v jednotlivých krajinách. Na dovolenke si totiž často ani neuvedomíme, že porušujeme zákony alebo pravidlá. Prečítajte si druhú polovicu zoznamu, aby ste vedeli, kde si čo môžete dovoliť.



 

Grécko

 

Hoci je Grécko krásne, nech vám z neho radšej gate nespadnú. Mohli by ste tak dostať nepríjemnú pokutu. A pozor aj na vysoké opätky. Tie podľa úradov ničia hodnotné pamiatky.

 

Barcelona

 

plavkách len na pláž. Do mesta si radšej oblečte niečo iné, pretože ak vás načapajú, ako sa po uliciach prechádzate napríklad v sukni a vrchom diele plaviek, tak si zarobíte na mastnú pokutu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Dovolenkové tipy na cestovanie. Toto si v turistických destináciách neobliekajte

 

Kanada

 

Máte plné vrecká drobných? Tak nech vás nenapadne ísť s nimi do obchodu. V ňom vám totiž môžu odmietnuť prijať väčšie množstvo mincí.

 

Dubaj

 

Ak cestujete s kamarátom opačného pohlavia vopred si objednajte oddelené izby. Je totiž zakázané, aby dve osoby opačného pohlavia spolu bývali, ak nie sú manželmi, prípadne blízkymi príbuznými.

 

Čítajte tiež: Strelené aj opodstatnené. Na aké zákazy si pri cestovaní musíme dať pozor? 1. časť

 

Daytona Beach

 

Hnusia sa vám ľudia, ktorí všade pľujú? Potom sa vám bude isto páčiť práve v tomto floridskom meste. Tu sa pľuť jednoducho nesmie.

 

Nemecko

 

Prechádzať sa po nemeckej diaľnici je zakázané. A to aj v prípade, že vám došiel benzín a chcete po nejaký zájsť.

 

Anglicko

 

Pri návšteve Britského parlamentu (House of Parliament) si dajte pozor, aby ste nezomreli. To je totiž nelegálne.

 

Miláno

 

Ak idete pozrieť EXPO 2015, alebo len tak na nákupy, mali by ste byť z toho poriadne nadšení. Neusmievať sa je proti zákonom.

 

Nigéria

 

Cestou do tejto africkej krajiny sa vyhnite prevážaniu takmer všetkého na jedenie a pitie. Problémom je aj minerálna voda.

 

Barbados

 

Na módne doplnky si dávajte pozor na Barbadose. V tejto krajine je nevhodné obliekať si čokoľvek čo má maskáčový vzor na sebe.

 

Egypt

 

Na návšteve u Egypťanov si jedlá radšej neprisáľajte. Soľ historicky patrí k balzamovaniu a mŕtvolám, takže s ňou pri jedle nepochodíte a ešte aj urazíte domácich.

Zdroj/autor: travelandleisure.com, rd.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa