ŽELEZNICE Rýchlejšie vybavovanie a nový cestovný poriadok

2008-12-01 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Železničná spoločnosť oddnes začala realizovať pilotný projekt nového, rýchlejšieho a prehľadnejšieho spôsobu vybavenia cestujúcich na bratislavskej hlavnej železničnej stanici. Nový cestovný poriadok nájdete na internete.



V záujme skvalitnenia služieb zákazníkom sa tým vytvoria rôzne skupiny zákazníkov s prihliadnutím na rýchlosť vybavenia. To znamená, že zákazník bude nasmerovaný k jednotlivým pracoviskám po farebne odlíšených zónach na základe  jeho aktuálnej konkrétnej požiadavky. Celý proces jeho vybavovania sa tak nielen sprehľadní, ale aj urýchli.

Farebne odlíšených zón bude na hlavnej stanici šesť: svetlomodrá, tmavomodrá, svetlooranžová, tmavooranžová, sivá a biela.

 

  • Svetlomodrá zóna predstavuje základné vybavenie cestujúcich, kde budú vybavované všetky požiadavky pre vnútroštátnu prepravu s rezerváciami a úzky okruh požiadaviek v medzinárodnej preprave do cieľových železničných staníc Českej republiky, Rakúska, Maďarska a Poľska.
  • Tmavomodrá zóna znamená komplexné vybavenie cestujúcich s predajom všetkých druhov vnútroštátnych a medzinárodných dokladov a s poskytnutím informácií potrebných k ich ceste. V rámci tejto zóny bude vyčlenená pokladnica pre prednostné vybavovanie cestujúcich s obmedzenou mobilitou, tehotných žien, cestujúcich do 1. triedy a prednostný predaj pre spoje SuperCity.
  • Svetlooranžová zóna je pre rýchle vybavenie cestujúcich. Tu bude zabezpečený rýchly predaj vnútroštátnych cestovných lístkov bez možnosti zakúpenia miesteniek, lôžok a ležadiel a bez možnosti platby kartou.
  • Tmavooranžová zóna je určená pre nadštandardné vybavenie a je to vlastne zákaznícke centrum. V ňom cestujúcim poradia, vybavia zložité požiadavky v medzinárodnej preprave náročné na čas obsluhy, vybavia väčšie skupiny  a ponúknu doplnkové tovary a služby.
  • Sivá zóna je pre doplnkové vybavenie cestujúcich, s prednostným vybavením vlakových čiat, pre vybavovanie zásielok  kuriér a interkuriér, vybavovanie preukazov na zľavu cestovného a doplnkový predaj vnútroštátnych cestovných lístkov.
  • V bielej zóne sa cestujúci dostanú k informáciám o vlakových spojeniach, cestovných lístkoch, poskytovaných službách  a podmienkach prepravy.

 

Pri tomto spôsobe vybavenia ZSSK myslela aj na cudzincov, preto informácie  o farebne odlíšených zónach služieb sú aj v angličtine a nemčine.

O novom spôsobe vybavenia na bratislavskej hlavnej stanici bude ZSSK informovať cestujúcich aj prostredníctvom letáčikov, vo vybraných vlakoch osobnej prepravy, v rýchlikoch, zrýchlených vlakoch, IC vlakoch a v smere na Kúty aj v niektorých osobných vlakoch.

 

Nový cestovný poriadok na internete

Na internetových stránkach Železničnej spoločnosti  SK k dispozícii Cestovný poriadok 2008 - 2009 , ktorý začne platiť od 14. decembra 2008. Cez vyhľadávač vlakového spojenia je však zatiaľ možné vyhľadať iba vlaky jazdiace na území Slovenska. Dáta medzinárodných spojení budú k dispozícii začiatkom decembra 2008.

 

Zdroj/autor: zssk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa