Najdrahšie adresy sveta: Luxus na pláži, uprostred mora i v mori neónov

2014-11-15 10:00:00 |   |    | 

Nadávate na výšku svojho nájomného? Zdá sa vám suma, za ktorú realitná spoločnosť ponúka byt, premrštená? Vedzte, že to môže byť omnoho horšie. Existujú miesta, kde sa platí predovšetkým za atraktivitu adresy. Viete kde sa 2+kk predáva za 800 tisíc euro?



 

Skutočne luxusných nákupných tried nájdeme na svete desiatky. My si teraz prejdeme najzaujímavejšie z tých, ktoré sa nachádzajú mimo Európy. Prechádzka to nebude hocijaká, dostaneme sa pri nej napríklad až k Empire State Building, stavbe, ktorá vo filmoch prežila útok mimozemšťanov (Deň nezávislosti) a uniesla obrovskú opicu (King Kong). Mnohí miestni obyvatelia by však prišli radšej do styku s King Kongom než s premršteným nájmom.

 

Piata Avenue, tepna New Yorku

 

Vo všetkých rebríčkoch najlukratívnejších a najdrahších adries posledných rokov nájdeme túto tepnu New York City. Tiahne sa na severovýchod od Washingtonovho námestia (Washington Square) a meria plných jedenásť kilometrov. Dôvodom, prečo bývať na dlhokánskej triede v centre najväčšieho mesta Severnej Ameriky je to, že z nej prakticky nemusíte vychádzať.

Je na nej naozaj všetko. Množstvo obchodov alebo múzeí, vrátane tých najslávnejších. Guggenheimovo alebo Metropolitné múzeum, múzeá africkej a židovskej kultúry a spolu s nimi šesť ďalších, ležia na jednej míli územia zvaného The Mile, v oblasti s neobvykle vysokou hustotou výskytu múzejných budov.

Ten najväčší klenot „Piatej“ však stojí v južnej časti. Svojho času najväčšia budova Ameriky i sveta Empire State Building. Z jej vrcholu je celý Manhattan ako na dlani. Budova má dlhšiu otváraciu dobu než väčšina ostatných turistických lákadiel, takže pri prípadnej návšteve si z nej môžeme užiť ranný alebo nočný pohľad na žiariace budovy a obchody v ulici, kde sa za nájom mesačne platí toľko, čo inde za mnoho rokov.

 

Omotesando, výstavný tokijský bulvár

 

Ulica, ktorou prejde denne asi 100 000 áut, sa nachádza v stredobode diania hlavného mesta Japonska. Nájdeme tu rušnú stanicu metra a množstvo luxusných obchodov ako Prada, Louis Vuitton či Dior. Čo iné by sme mohli čakať, keď nájomné sa pohybuje okolo 8000 euro za štvorcový meter. Vzhľadom k atraktivite miesta niet sa čomu čudovať. V susedstve nájdeme prepychové štvrti Shibuya, centrum japonského módneho priemyslu, a Minato, sídlo hlavných stanov gigantických svetových firiem Honda, Sony, Toshiba alebo Mitsubishi.

Omotesando však nie je len ulica veľkoleposti a prepychu, na svoje si tu prídu rôzne skupiny ľudí, trebárs milovníci orientálnej kultúry a v jednom z najrozľahlejších japonských hračkárstiev tiež deti.

 

Times Square, neónová lampa New Yorku

 

Slávne newyorské námestie ponúka priestory o niečo lacnejšie než v prípade Piatej Avenue, je však dvakrát drahšie než Omotesando. Vo dne i v noci tu víria stovky farieb v raji neónových reklám. Tu i zaprisahaný odporca modernej techniky musí priznať, že je to úchvatný pohľad.

Autá, autobusy, taxíky a 300 000 ľudí denne. Premávka na Times Square je obrovská, tak ako tunajšie nájmy. Obchodníci si tu zákazníkov naozaj cenia. Na ich nedostatok sa však rozhodne nemôžu sťažovať, obzvlášť pri oslavách nového roku, pri nich námestie praská vo švíkoch.

 

Cheongdam – Dong v Soule, Paríž Južnej Kórey

 

Všetky prepychové štvrte majú napriek všetkým odlišnostiam niečo spoločné. Ide o niekoľko medzinárodných slov spoločných pre všetky jazyky sveta: Prada, Gucci, Herrmes a pár ďalších. Tieto výrazy nájdeme vpísané vo výkladoch v okolí, alebo priamo na území najluxusnejších ulíc sveta. Kórejská Cheongdam – Dong sa v tomto rozhodne nevymyká.

Jej obchody, okrem vyššie vymenovaných tiež Louis Vuitton alebo Boss, lákajú veľa hviezd šoubiznisu a to nielen toho kórejského. Ulica si tak vyslúžila prezývku „Celebrity street“. Tu sa hodí mať fotoaparát stále pripravený.

 

Wolseley Road, Sydney – pohoda pri mori i nočný život v centre

 

Kto nemá rád potulky po buši a dáva prednosť civilizácii a teplej sprche, ten si ako hlavnú destináciu pri návšteve Austrálie zvolí Sydney. A kto si vyžíva v prechádzkach po obchodoch a obdivovaní kvalitného tovaru, ten v Sydney zamieri na Wolseley Road. Ide o najslávenejšiu vilovú štvrť v Austrálii. Niet divu, že 16 zo 100 najdrahších nehnuteľností krajiny stojí práve na tejto sydneyskej ulici.

Štvrť Pointer Piper, cez ktorú Wolseley Road prechádza, je zasadená do pokojného zákutia Sydney priamo na pláži mora, len 6 kilometrov od centra mesta. Miestni usadlíci preto majú všetko na dosah.

 

Kvetina oceánu rastie na Maldivách

 

Posledná v našom zozname je horúca, práve dokončená novinka na realitnom trhu. Nejde o ulicu ani námestie, ale o umelý ostrov. Má tvar vrchnej časti rastliny a na jeho piatich okvetných listoch si môžete kúpiť vilu už za 800 tisíc eur (ide o 2+kk s plochou 163 m²!). Luxusné domy Imperial však vyjdú 1,8 milióna eur. Vzhľadom k cene a obmedzenému počtu víl (na ostrovčeku Kvetina oceánu ich stojí spolu 185 a nijaká prístavba sa neplánuje) je jasné, že do tejto lokality sa dostanú len členovia vyššej spoločenskej triedy.

Nám ostatným nezostáva nič iné než ticho závidieť a aspoň sa napríklad potešiť pri pohľade na fascinujúcu stavbu počas výletu na Maldivy. Na týchto krásnych ostrovoch naozaj možno nájsť obrovské množstvo zaujímavostí.

 

Reklamný odkaz

V luxusných destináciách nemusíte len nakupovať

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov:

 

  • Vydajte sa na Maldivy! : Plných 97 % územia súostrovia Maldivy tvorí voda. Nechajte sa na belostných plážach pri priezračne čistom mori ukolísať jeho upokojujúcim šumom.
  • Do New Yorku nielen na nákupy!: New York neponúka len luxusné obchody a unikátne múzeá, ale tiež známy maratón a rozľahlé parky s množstvom voľne prístupných športovísk. Choďte sa do NY pobaviť a vo voľných chvíľach urobte niečo pre seba.
  • Austrália – Sydney : Moderné mesto Sydney s krásnym akváriom plným morských živočíchov, originálne architektonicky spracovanými budovami a mostmi a hlavne s neopakovateľným pohľadom na operu!

 

Autor: Lucie Šterbová

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Lucie Štěrbová

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa