Využite posledné dni First momentov a objavte prekrásne pláže Európy

2015-03-16 12:00:00 |   |    | 

Možno aj vy už pomaly preskúmavate možnosti, kam sa vybrať počas leta. Času je ešte samozrejme dosť, no možno sa oplatí začať vyberať už teraz. Do konca marca sú v ponuke ešte aj first momenty, ktoré sa oplatia hlavne pre rodiny. Pozrite si preto s nami niektoré zaujímavé prímorské miesta Európy. Sami ich môžete navštíviť a pokochať sa nimi.



 

Islas Cíes

 

Čo si predstavíte, ak počujete slovo Galícia? Mnohí nič, a tí čo už o nej počuli si isto nevedia predstaviť, prečo by sme ju spomínali práve s morom a letnou dovolenkou. Ale ak máte už dosť tradičných letných destinácií, zájdite práve sem. Prekvapí vás to, že objavíte skutočný tropický raj. A to priamo pri meste Vigo v upršanej Galícii. Toto malé súostrovie, ktoré je aj chráneným územím, sa nachádza asi 20 minúť loďou od pobrežia. Lístok si radšej rezervujte vopred, keďže je na ostrov obmedzený počet vstupov. Po príchode naň vás očarí rozdiel medzi stranou otočenou k pevnine, kde je rajská piesočná pláž, a príoceánskou stranou, kde sa silné vlny rozbíjajú o vysoké skaly. Spravte si výlet na maják a potom už len oddychujte na pláži. More síce nie je najteplejšie, ale zato je prekrásne modré a nedá vám nevyskúšať ho.

Ak sa vám nechce celý výlet pripravovať, nájdite si niektorý zo zájazdov CK, ktoré ponúkajú výlet do tejto oblasti. Uvidíte tak Santiago de Compostela, Vigo a aj Porto.

 

Calanques de Sugiton

 

Keď vás láka Francúzsko, čo tak vyskúšať jeho južné pobrežie. Nehovoríme však teraz o rušných mestách plných ľudí. Hovoríme o prekrásnej prírode v okolí miest Marseille a Cassis. Toto územie je totiž známe takzvanými calanques, teda niečím ako južanskými fjordmi. Vápencové skaliská sú niekedy aj 500 metrov hlboké a vytvárajú tak jedinečné prostredie. V oblasti mesta Cassis nájdete vyše 20 značených chodníkov, ktoré vás zavedú dovnútra národného parku. Tu objavíte ukryté zátoky, skvelé miesta na horolezectvo aj potápanie, a samozrejme prekrásne miesta na kúpanie. No nie vždy je ľahké sa k nim dostať. Pripravte sa na mierne náročnú túru, ktorá sa vám však odvďačí prekrásnym výhľadom.

Ak idete z Marseille, môžete ísť hromadnou dopravou. Priama linka vás zavezie až do národného parku. Nájdite si dovolenku podľa vášho gusta.

 

Connemara

 

Nech sa tento obrázok zdá byť akýkoľvek, zrejme neuhádnete odkiaľ pochádza. Toto prekrásne miesto vhodné na všetky voľnočasové aktivity leží v západnom Írsku. Takže čo sa zdá byť rajom pre plavcov, sa mení na miesto vhodné pre turistov. A tí si to tu užijú asi najviac. Oblasť reprezentuje to, čo si pod Írskom predstavujeme. Teda vlniacu sa krajinu, zelené lúky a celkovo príjemné prostredie. Vydajte sa na niektorú túru, ktorá vás prevedie nedotknutou prírodou aj okolo zaujímavých historických pamiatok.

Ak sa sem chystáte, môžete návštevu národného parku spojiť s výletom po rozličných okolitých atrakciách. Pripravené sú hlavne pre aktívnych turistov. Z Dublinu je to sem približne 300 km, ktoré môžete prejsť aj letecky.

 

Vieste

 

Teraz sa presunieme do talianskej ostrohy. Talianske mestečko si získalo srdcia turistov svojou atmosférou a tiež prekrásnymi plážami. V starom meste objavíte pokojné uličky aj pravé talianske námestia s trhmi. Pobrežné mesto žiari vďaka nabielo namaľovaným domčekom. Tie vytvárajú tu pravú stredomorskú atmosféru. Ak sa sem vyberiete, nezabudnite si pozrieť katedrálu aj hrad, ktoré  mesto zdobia. Hlavnou atrakciou je ale preslávená pláž s tmavomodrým a čistým morom. Ospevujú ju turisti z celého sveta, a tak sa na ňu zbieha stále viac a viac ľudí.

Ak sa vám nechce zbytočne platiť CK, môžete si váš zájazd naplánovať aj sami. Do mesta ide priamo spoj zo Slovenska, a to z Humenného cez Bratislavu. Ubytovanie sa pre vás isto nájde.

 

Ölüdeniz

 

Uznávame, že sme sa presunuli z Európy preč, ale Turecko je tak obľúbenou destináciou, že sa patrí pridať ho do zoznamu. Do dedinky Ölüdeniz, v oblasti Fethiye, prichádzajú relaxovať mnohí turisti. Je to preto, lebo tunajšia pláž patrí k tým najkrajším v Turecku. Pridajte si ešte tradične vynikajúce služby a získate dovolenku, po ktorej ste možno nevediac túžili. Pláž býva často plná, takže využite príležitosť navštíviť  Ölüdeniz pred sezónou, alebo krátko po nej, v oboch prípadoch je Egejské more príjemne teplé a vábivé. Ak vás ležanie na pláži nebude dostatočne napĺňať, máte možnosť ísť na turistiku do národného parku, alebo vyskúšať paragliding.

Do tejto destinácie nájdete množstvo zájazdov ponúkaných CK, takže si môžete pokojne vybrať ten pre vás najvhodnejší.

Zdroj/autor: tripadvisor.com, SiSa , drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa