Zaujímavosti, atrakcie

Rodičov zahŕňajú peniazmi, no krajina aj tak vymiera: Prečo juhokórejské ženy nechcú mať deti

Rodičov zahŕňajú peniazmi, no
2024-03-13 12:00:00

Je daždivé utorkové popoludnie a Je-čin varí jedlo pre seba a svojej priateľky v malom byte na predmestí Soulu, kde žije sama. Sama, spokojne a single, píše spravodajský server BBC News. viac »

Tri národy nás predbehli: Prieskum odhalil, koho majú Poliaci najradšej

Tri národy nás predbehli:
2024-03-12 16:00:00

Poliaci majú najradšej Američanov, Talianov a Čechov. Naopak nechuť ich najviac cíti k Rusom. Vyplynulo to z najnovšieho prieskumu spoločnosti CBOS. Česi sa v ňom umiestnili na treťom mieste, keď im sympatie vyjadrilo 61 percent opýtaných, ďalších 25 percent voči nim deklarovalo ľahostajnosť a sedem percent nechuť. Zvyšok nevedel. Hneď za Čechmi skončili Slováci. viac »

Pokoj, ticho a úžasná príroda: Horské dedinky vás nabijú energiou, týchto päť je najkrajších

Pokoj, ticho a úžasná
2024-03-12 00:00:00

Horské dedinky sú obľúbeným cieľom dovolenkárov, lebo si tam môžu dokonale oddýchnuť, utriediť si v hlave myšlienky a nabrať novú energiu. Týchto päť by ste mali zvážiť pri plánovaní svojich ďalších výletov či dovoleniek. Sú totiž jednoducho úžasné. viac »

Existujú mimozemšťania? Štúdia amerického ministerstva obrany dala jasnú odpoveď

Existujú mimozemšťania? Štúdia amerického
2024-03-11 12:00:00

Štúdia amerického ministerstva obrany, ktorá skúmala hlásenie o neidentifikovaných lietajúcich objektoch (UFO) za posledných takmer sto rokov, nenašla žiadne dôkazy o existencii mimozemšťanov alebo mimozemskej inteligencii. S odvolaním sa na v piatok zverejnené závery o tom informuje web stanica Hlas Ameriky (VOA). Nárast správ o videní UFO v 50. a 60. rokoch 20. storočia mohol byť podľa Pentagonu spojený s testami amerických špionážnych lietadiel a ďalšej vesmírnej technológie. viac »

Sedemnásť Oscarov a státisíce kostýmov: Najslávnejšia krajčírska dielňa je v Ríme

Sedemnásť Oscarov a státisíce
2024-03-10 12:00:00

Rím je kvôli svojej kráse a výnimočnej atmosfére jednou z najvyhľadávanejších turistických destinácií, milujú ho však aj filmári. Obvykle využívajú nádherné ulice či námestia ako pôsobivú kulisu, putujú sem však aj v prípade, že sa dej odohráva úplne inde. V talianskej metropole totiž sídli unikátny ateliér Tirelli, kde sa šijú tie najoceňovanejšie kostýmy. viac »

Unikátny nález kúsok od Slovenska: Kamenné nástroje majú viac než milión rokov!

Unikátny nález kúsok od
2024-03-10 10:00:00

Praveké kamenné nástroje nájdené na západe Ukrajiny sú zrejme najstarším známym dôkazom prítomnosti človeka v Európe, uvádza nová štúdia publikovaná v stredu v odbornom žurnále Nature. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a DPA. viac »

Masajovia patria k najznámejším kmeňom sveta: O svoje tradície musia tvrdo bojovať

Zhabaná slonovina pred likvidáciou
2024-03-09 00:00:00

V srdci východnej Afriky, medzi rozľahlými savanami a majestátnymi vrchmi, žije jedinečné etnikum, ktoré svojou bohatou kultúrou a tradičným spôsobom života priťahuje pozornosť sveta. Masajovia, hrdí a odvážni, sú strážcami svojej kultúry, ktorá s ťažkosťami, ale predsa odoláva času a modernizácii. viac »

Štyri dni v KĽDR: Ruskí turisti hovoria o teleporte do minulosti, sledovali ich všade

Štyri dni v KĽDR:
2024-03-07 13:00:00

KĽDR je zrejme najizolovanejšou krajinou na svete a nazrieť za jej hranice sa podarí len zopár ľuďom. Začiatkom februára však krajina v rámci úsilia o oživenie hospodárstva uvoľnila obmedzenia a privítala väčšiu skupinu Rusov. Napriek očakávaniam oboch režimov odchádzali turisti so zmiešanými pocitmi. viac »

Majster nástenných malieb: Geniálny Marc Chagall sa naučil kresliť podľa kníh

Majster nástenných malieb: Geniálny
2024-03-07 12:15:00

Jeho obrazy sú plné farieb a postavy na nich sa voľne vznášajú nad mestami, ako by boli voľné a nespútané. Taký život si určite prial aj maliar Marc Chagall. Len osud mu toto prianie vždy nedokázal tak celkom splniť... viac »

Vyše 3000 rokov pod zemou: Archeológovia v Egypte odkryli časť sochy faraóna Ramsesa II.

Vyše 3000 rokov pod
2024-03-04 11:00:00

Spoločný tím egyptských a amerických archeológov odkryl v lokalite blízko mesta Mínja hornú časť rozmernej sochy faraóna Ramsesa II. Podľa agentúry Reuters to v pondelok oznámilo egyptské ministerstvo turizmu a pamiatok. Spodná časť tejto skulptúry bola objavená pred takmer sto rokmi. viac »

Poloboh na baranovi: Archeológovia v Pompejach odkryli nové fresky

Poloboh na baranovi: Archeológovia
2024-03-04 09:00:00

Archeológom v starorímskom meste Pompeje sa v piatok podarilo odkryť niekoľko nových veľkolepých fresiek. Najpútavejšia freska zobrazuje scénu zo starogréckeho mýtu o Frixovi a jeho sestre Hellé, ktorí na baranovi so zlatým rúnom unikajú pred macochou Inó. Frixos na freske sedí obkročmo na baranovi, pričom Hellé padá do vody. viac »

Úžasné farby, vône aj chute: Skutočný život zažijete len na trhoch, tieto sú najzaujímavejšie

Plávajúci trh v Bangkoku,
2024-03-04 00:00:00

Trhoviská majú po celom svete veľmi dlhú históriu. Kedysi boli jediným miestom, kde si ľudia nakúpili potrebné potraviny a veci do domácnosti, a slúžili tiež ako miesto stretnutí, obchodov a priateľstiev. Dodnes sa hovorieva, že ak chcete spoznať nejakú krajinu, najlepšiu šancu máte práve na trhu. Tam prídete do kontaktu s domácimi, ochutnáte tradičné jedlá a dozviete sa viac o miestnej kultúre. viac »

Od žalúdočných kvapiek k top nápojom: Rebríček najlepších likérov sveta zahŕňa aj nášho favorita

Od žalúdočných kvapiek k
2024-03-03 15:00:00

K cestovaniu patrí aj spoznávanie miestnych špecialít, a tak zvyknú turisti okrem pamiatok či ubytovacích zariadení hodnotiť tiež tradičné jedlá a nápoje. Vrátane likérov, kde sa medzi najlepšie dostala aj česká Becherovka. viac »

Horúčka sobotného popoludnia: V Anglicku fičia denné diskotéky pre starších

Horúčka sobotného popoludnia: V
2024-03-03 12:00:00

Pred londýnskym nočným klubom čaká dav, ktorého nadšenie a chuť ísť si zatancovať sú zrejmé na prvý pohľad. Na výjave by nebolo nič neobvyklé, keby nebola februárová sobota popoludní. Tento podnik totiž otvára o 14:00 a hudba utícha o 20:00. Denná diskotéka svojou koncepciou vychádza v ústrety milovníkom nočného života, ktorí už nechcú obľúbenej zábave obetovať svoje noci na úkor spánku, píše agentúra AFP. viac »

Revolúcia v meste módy: Francúzky už nenosia podpätky

Revolúcia v meste módy:
2024-03-01 10:00:00

Topánky na vysokom podpätku, obľúbené medzi mužmi v predrevolučnom Francúzsku, teraz strácajú v parížskych uliciach obľubu u žien. Kedysi všadeprítomné cvakanie ihličkových podpätkov o dlažbu teraz ustupuje tichu gumových podrážok, píše The Economist. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa