Turistika na Slovensku

Kam do hôr v zime? Máme tip pre rodiny aj skúsených turistov

Štrbské pleso
2023-12-06 00:00:00

Radi by ste si užili čerstvý horský vzduch a ticho lesa, ale neviete, kam sa dá počas zimy vybrať do hôr? Aj napriek sezónnej uzávere zostáva na výber stále mnoho zaujímavých trás. Prinášame vám preto päť zaujímavých trás pre každého turistu podľa rôzneho stupňa obťažnosti, ktoré môžete navštíviť aj počas zimy. viac »

TANAP sa dočkal nového návštevného poriadku, horolezci v ňom vidia negatíva

TANAP sa dočkal nového
2023-11-26 16:00:00

Niekoľkoročná snaha o dokončenie Návštevného poriadku Tatranského národného parku (TANAP) bola zavŕšená. Aj najstarší národný park na Slovensku má svoj strategický dokument. Platiť začne od polovice decembra. Informoval o tom námestník riaditeľa Správy TANAP-u Peter Spitzkopf. viac »

Najnavštevovanejšie miesta v Tatrách: K jednej chate vyšlo za deň vyše 5000 turistov!

Najnavštevovanejšie miesta v Tatrách:
2023-08-20 12:30:00

Najnavštevovanejším miestom v Tatranskom národnom parku (TANAP) bol podľa výsledkov stredajšieho (16. 8.) sčítania turistov Hrebienok. Za jediný deň tam zavítalo 5146 turistov, teda cez tisíc viac ako minulý rok. Vysokohorským prostredím národného parku prešlo pešo alebo na bicykli celkovo 27.216 ľudí. V porovnaní s vlaňajškom ide o nárast na úrovni 4000 návštevníkov. Informovala o tom Správa TANAP-u. viac »

Slovenský raj praská vo švíkoch: Turistom slúži semafor

Slovenský raj praská vo
2023-08-18 09:00:00

Letná turistická sezóna je v Slovenskom raji v plnom prúde a viacerí návštevníci upozorňujú na rady čakajúcich turistov najmä v rokline Suchá Belá. Správa Národného parku (NP) Slovenský raj má preto viacero užitočných rád, ako sa takýmto situáciám vyhnúť. Jednou z nich je vyraziť počas víkendov a v dňoch pracovného voľba na túru v skorých ranných hodinách, resp. neskôr popoludní s návratom pred zotmením. viac »

Záchranár z Horskej záchrannej služby varuje: Týchto 10 chýb vás môže stáť život

Záchranár z Horskej záchrannej
2022-12-09 10:00:00

Tento rok majú záchranári plné ruky práce. Okrem toho, že výrazne stúpol počet ich zásahov v horskom teréne, znepokojivá je aj štatistika úmrtí – v slovenských horách tento rok zahynulo najviac turistov za posledných desať rokov. Pred každou túrou sa je potrebné poriadne pripraviť, o to viac najmä v zimnom období, keď hrá proti nám nielen klzký terén, chlad, ale aj menej denného svetla. viac »

Tip pre turistov: Okruh cez Siroň na Podpoľaní ponúka pohľad na Krížnu i Tatry

Tip pre turistov: Okruh
2022-11-19 12:00:00

Kremnické vrchy, Krížnu i Nízke Tatry môžu počas slnečného počasia vidieť turisti, ktorí sa vyberú okruhom cez vrch Siroň na Podpoľaní. TASR to potvrdil podpredseda Klubu slovenských turistov v Detve Jozef Gažo. viac »

Vo Volovských vrchoch pribudla útulňa novej generácie, turistom poskytne bezpečné útočisko

Vo Volovských vrchoch pribudla
2022-10-14 07:00:00

Vo Volovských vrchoch, v katastrálnom území obce Vyšný Medzev, pribudla nová turistická útulňa s unikátnou architektúrou. Jej výstavbu zabezpečil turistický klub Hikemates v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus. Prví turisti ju navštívili už uplynulú sobotu. viac »

Slovenské národné parky navštevujú milióny ľudí: Začne sa za vstup vyberať poplatok?

Slovenské národné parky navštevujú
2022-08-26 06:00:00

Vstupné do národných parkov by sa mohlo zaviesť na najvyťaženejších turistických chodníkoch, lokalitách alebo na najväčších atrakciách. Dal by sa tak regulovať počet návštevníkov a časť ľudí by sa presunula na iné, menej zaplnené trasy, ktoré by boli bez poplatkov. Celkové ročné príjmy zo vstupného by mohli byť 6,6 až 11,1 milióna eur. Vyplýva to z analýzy Inštitútu environmentálnej politiky (IEP) Národné parky 21. storočia. viac »

Veľký prehľad horských chát vo Vysokých Tatrách: Na ktorú sa vydáte najbližšie?

Veľký prehľad horských chát
2022-05-05 09:00:00

Pešia turistika ľuďom učarovala už v 19. storočí, a tak bolo iba otázkou času, kedy pre nich vysoko v horách vzniknú miesta na prenocovanie. Dnes je vo Vysokých Tatrách dokopy trinásť horských chát a okrem nocľahu poskytujú aj osvieženie v podobe chutného jedla či nápojov. Navštívte ich spolu s nami. viac »

Horský hotel Hrebienok

Horský hotel Hrebienok
2022-03-01 10:00:00

Horský hotel Hrebienok viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa