10 dôvodov, prečo sem vycestovať

Skutočná tvár peňazí: Symboly krajín, ukryté v bankovkách

Skutočná tvár peňazí: Symboly
2017-10-04 00:00:00

Ak cestujete mimo eurozóny, denne prichádzate do kontaktu s miestnou menou. Väčšina ľudí obvykle venuje pozornosť len nominálnej hodnote bankoviek a ich dizajn si vôbec nevšíma. Je to však škoda, výber zobrazených osobností totiž o krajine mnohé napovie. Pozrite sa, čiu fotografiu nosíte v peňaženke v jednotlivých destináciách. viac »

Zažite USA – 10 vecí, ktoré patria k tej správnej americkej atmosfére

Most je v noci
2015-10-05 08:00:00

USA by nebolo USA, keby ste tam nezažili tieto veci. Ide o akúsi povinnú jazdu, ktorá vám pomôže lepšie spoznať túto krajinu a nasať jej atmosféru. Nesnažte sa preto chodiť iba po známych atrakciách a pamiatkach, ale vyskúšajte i tieto veci, ktoré ju tak charakterizujú a robia odlišnou oproti ostatným krajinám. viac »

10 faktov, ktoré ste netušili o známych pamiatkach

Louvre
2014-08-10 11:00:00

Možno ste to už zažili aj na vlastnej koži. Plní očakávania sa konečne dostanete k vašej vysnívanej pamiatke, no realita ako by vám dala poriadnu facku. Všetko na vlastné oči vyzerá inak a vy ste si ju mohli viac vychutnať doma na fotografiách ako na vlastné oči. Pripravte sa teda na týchto desať faktov, ktoré ste o niektorých pamiatkach ešte nepočuli. viac »

Toskánsko: 10 úžasných dôvodov na návštevu

Chianti, Toskánsko, Taliansko
2014-03-27 10:00:00

TALIANSKO - Najviac zromantizovaný kraj Talianska, toskánske kopce, rozmanité pobrežie a mestá ako vystrihnuté z pohľadnice už dlho priťahujú vkusných obyvateľov Florencie, bohatých výletníkov z Ríma, jednodňových turistov či dovolenkárov počas leta. Vidina tráviť čas pod toskánskym slnkom robí Toskánsko jedným z najnavštevovanejších regiónov Talianska skoro s 50 miliónmi turistov ročne. Pravdepodobne sa nenájde ani jeden z nich, kto by aspoň na chvíľku nesníval o „dolce vita“ (sladkom živote) v tomto kraji. viac »

Boston - sídlo najslávnejšej univerzity na svete

Boston
2012-04-09 10:00:00

SPOJENÉ ŠTÁTY - Boston je hlavné a najväčšie mesto amerického štátu Massachusetts a najväčšie mesto Nového Anglicka. Je zároveň námorným prístavom na východnom pobreží USA. viac »

Kandovan - iránske mesto v skalách

Obec Kandovan, Irán
2011-12-02 15:00:00

IRÁN - Severozápadný cíp Iránu ukrýva tajomnú dedinku, ktorú obyvatelia Azerbajdžanu založili pred viac ako sedemsto rokmi. V obci Kandovan, ležiacej asi 60 km južne od Tabrízu, miestni obývajú atypické skaly, v ktorých si počas stáročí vytvorili útulné domčeky. viac »

Rio de Janeiro trochu inak

Rio de Janeiro
2011-11-02 15:30:00

Z terasy vidno Cukrovú homolu, v rádiu hrá samba a Mária od vedľa sŕka čerstvú ananásovú šťavu. Zdá sa, akoby sme boli v jednom z najkrajších miest na svete, v Riu de Janeiro. Nemýlite sa, naozaj sme tam, avšak nesedíme ani na slávnej pláži Copacabana, ani pri soche Krista na Corcovado, sme vo favele Rocinha, jednej z najväčších v Riu. viac »

Múzeum pod holým indickým nebom

Hampi India
2011-10-23 10:00:00

Kedysi hlavné mesto stredovekého Vijayangarského impéria, dnes je Hampi dedina s približne 2 tisíc obyvateľmi. Vážnosť jej dávajú pozostatky mesta Vijayangara, vďaka ktorým je oblasť celej dediny zapísaná na zozname Svetového dedičstva UNESCO. Charizmatická je aj napriek tomu, že z mnohých chrámov, múrov, kúpeľov a domov ostali len ruiny. viac »

Baku - európsky šarm orientu

paradoxy Baku, Azerbajdžan
2011-10-15 10:00:00

Moderné vysokánske veže, budovy bánk, obchodných centier a obytných domov, na druhej strane okrové odtiene svedkov dávnej minulosti v starom meste. Metropola Azerbajdžanu vám dá všetko. Cestu do minulosti aj prechádzku moderným vyspelým centrom a prekrásnou promenádou na pobreží Kaspického mora. viac »

Budva - čiernohorské Miami

staré mesto v Budve
2011-10-08 10:00:00

Najpopulárnejší, ale aj najdrahší turistický rezort obľúbenej Čiernej hory je ukrytý v širokom Budvianskom zálive, v centrálnej časti čiernohorského pobrežia. Nazývajú ho Budvianska riviéra. Budva vďaka svojím dokonalým plážam, historickému starému mestu a zaujímavému okoliu boduje na zozname čiernohorských dovolenkových destinácií. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa