Najúžasnejšie miesta na Zemi

2014-10-22 13:00:00 |   |    | 

Hoci má táto kniha len 80 strán, stojí za to. Ohromujúce fotografie a zaujímavé informácie vám spríjemnia voľné chvíle, keď si len tak sadnete do kresla a listujete. Dozviete sa všeličo o úžasných a výnimočných zvieratách – zvierací obry, rýchlostné rekordy, neobyčajný hmyz, šokujúce živočíchy alebo život v extrémnych podmienkach.



Vedeli ste, že hus Anser indicus lieta až vo výškach nad 10 000 metrov?
Alebo že strieborný mravec odolá teplotám až do 70 stupňov?
A pristavme sa ešte pri šokujúcich živočíchoch. Sklená žaba má priesvitnú pokožku, kokosový krab Birgus latro dokáže klepetami otvárať mimoriadne tvrdé kokosové orechy a Ropušník žijúci najmä v Mexiku dokáže v ohrození z očí vystreknúť krv.

 

Alebo si v Knihe rekordov otvorte kapitolu Krásy a skvosty prírody, aby ste sa dozvedeli o rekordéroch na súši i vo vode. Napríklad vedeli ste, že v niektorých častiach najsuchšej púšte na svete Atacama v Južnej Amerike nepršalo už viac ako sto rokov?! Alebo poznáte strom Matuzalem, ktorý rastie v Nevade v Severnej Amerike už 4842 rokov?
Ku každej výnimočnej fotke zaujímavá informácia.
Upútajú vás napríklad Neuveriteľné miesta na Zemi – najväčšia soľná púšť, Čokoládové vrchy, Zem siedmich farieb, či Rozprávkové komíny.

Pútavá je aj posledná kapitola Obrovské a nevídané stavby. Cesty, pyramídy, tajomné hrobky, múry a hradby. V americkom Seattli majú Gum Wall, Žuvačkovú stenu, ktorá je naozaj celá polepená vyžuvanými žuvačkami.


Pozrieť si môžete aj šikmé veže (nielen v Pise), opevnené mestá, nezvyčajné mosty, nádherné hrady a zámky, či výnimočné stavby. Sem určite patria ufónske domy v taiwanskom  Sanjhihu, vodný rezervoár Chand Baori v Indii, ktorý postavali pred tisíc rokmi alebo veľká mešita Djenne postavená v roku 1906, ktorá je najväčšou hlinenou budovou na svete.

Kniha rekordov toho skrýva naozaj veľa a je radosť si v nej listovať. Na našej planéte je totiž veľa známych aj menej známych pokladov, ktoré vás ohromia, prekvapia, či úplne dostanú.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa