Napa Valley je rajom vinárov a turistov

2013-06-04 17:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Napa Valley je jedno z popredných turistických miest na svete. Nepočuli ste ešte o ňom? Tak skúste odhaliť krásy kraja Napa County v americkom štáte Kalifornia. Úchvatný výhľad na každom kroku, malebné zvlnené kopce a vinárstvo pulzujúce v krvi všetkých obyvateľov tohto kúska krajiny, to je len zlomok z charakteristických vlastností vinárskej oblasti Napa Valley.



Krásne miesta v regióne Napa Valley

Hľadáte miesto, kde začať svoju cestu po tomto regióne? American Canyon je miesto označované ako brána do Napa Valley. Nachádza sa len kúsok od Napa a pýši sa tromi top hodnotenými hotelmi, nespočetným množstvom reštaurácií a je ideálne umiestnený len pár minút od degustácie vína či golfových ihrísk.

Calistoga, nachádza sa v najkrajšej oblasti regiónu a je známa svojimi horúcimi prameňmi studeného vína, ktorými vás domáci ihneď privítajú a zároveň si môžete dopriať relaxačný pobyt, wellness a pravú vinársku kultúru. Ocitnete sa tu a budete sa chcieť vrátiť.

Vitajte v ďalšom meste Yountville, charakteristickom vysokokvalitným ubytovaním, štvorhviezdičkovými kúpeľmi, reštauráciami s michelinskými hviezdičkami. Toto miesto vám ponúka kultúrne vyžitie v galériách, lety teplovzdušnými balónmi a degustácie vína z každej odrody.

 

Tipy na aktivity

Navštívte Napa Valley v čase od 12. do 21. júla a môžete byť súčasťou oslavy umenia života, za ktorý sa považuje Festival del Sole. Zmes svetovej hudby, divadelného umenia, nemôžu chýbať svetové vína a kulinárske špeciality, ktoré definujú Napa Valley ako kultúrnu destináciu. Kde inde by ste mohli zažiť luxus a zábavu?

Historické Napa Mill spolu s Napa´s Downtown Riverfront vám ponúknu neočakávané kuchárske umenie. Ide o miesto s kolekciou ocenených reštaurácií, nespočetným množstvom špecializovaných obchodov, nádhernými hudobnými miestnosťami i luxusným hotelom. Miesto, ktoré poteší tých najnáročnejších návštevníkov. Historická Napa Mill nesmie chýbať počas vašej návštevy tohto regiónu.

 

Turistické naj

Záznamy obchodnej výroby vína v tomto regióne siahajú až do 19. storočia. Kombinácia stredomorského podnebia, geografie a geológie regiónu mu predurčovali priaznivé podmienky pre pestovanie akostného hrozna. V súčasnosti vinárska oblasť Napa Valley disponuje viac ako 450 druhmi vína, rôznymi muštovými odrodami tých najzvučnejších názvov Cabernet Sauvignon, Chardonnay či Merlot. Takmer 4,5 milióna ľudí ročne navštívi Napa Valley. Fakt, ktorý túto oblasť zaraďuje medzi populárnu turistickú destináciu v Kalifornii a v roku 2010 mu bola udelená cena The World´s Best Wine and Food Destination.

 

Zdroj/autor: napavalley.com, wikipedia, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa